In dit artikel

Psoriasis gezichtscreme: Effectieve psoriasis behandeling

Psoriasis gezichtscreme: Effectieve psoriasis behandeling

In dit artikel

Key Takeaway:

Ik ben fan van de Hyaluronic Day Cream SPF30 van Revitaltrax! Deze dagcreme is ideaal voor de ouder wordende huid en bevat ook nog een SPF waardoor je altijd beschermd de deur uit gaat.

Samenvatting

 • Psoriasis gezichtscrème is speciaal ontworpen voor mensen met psoriasis op het gezicht en biedt niet alleen hydratatie maar werkt ook actief tegen symptomen zoals jeuk, roodheid, en schilfers.
 • Regelmatig gebruik van deze crème versterkt de natuurlijke barrière van de huid, wat essentieel is voor het verminderen van irritatie en het behouden van een gezonde uitstraling.
 • Hydraterende crèmes verrijkt met natuurlijke oliën zoals jojoba en shea boter bevorderen de soepelheid van de huid en helpen droogheid en jeuk te verminderen, vooral bij een droge en gevoelige huid.
 • Het correct toepassen van psoriasis gezichtscrème, inclusief zachte reiniging en het vermijden van wrijven tijdens het drogen, kan de effectiviteit van de behandeling verhogen en leiden tot merkbare verbetering in hydratatie en zachtheid van de huid.
 • Het kiezen van producten zonder harde chemicaliën of geurstoffen die de huid kunnen irriteren is cruciaal, evenals het consistent toepassen van een verzorgingsroutine om de staat van de huid te verbeteren en ongemak veroorzaakt door psoriasis te minimaliseren.

Wat is psoriasis gezichtscrème?

Psoriasis Gezichtscrème is een speciale crème voor mensen met psoriasis op het gezicht. Deze crème biedt meer dan alleen hydratatie; het is een medisch hulpmiddel dat ontworpen is om de symptomen van psoriasis, zoals jeuk, roodheid en schilfers, te verminderen.

Het unieke aan deze crème is dat het niet alleen de huid verzorgt, maar ook actief werkt tegen de ongemakken die psoriasis met zich meebrengt.

De formule van deze crème is speciaal afgestemd op de gevoelige en droge huid. Het zorgt voor diepe hydratatie en houdt de huid soepel, waardoor het ongemak van strakheid en droogheid afneemt.

Bovendien respecteert het de pH-waarde van de huid, wat helpt om de natuurlijke barrière van de huid te versterken tegen externe factoren. Door regelmatig gebruik kan men merken dat de huid minder geïrriteerd raakt en er gezonder uitziet.

Effectiviteit en voordelen van psoriasis gezichtscrème

Psoriasis gezichtscrème biedt meer dan alleen verlichting. Het verbetert ook de hydratatie en soepelheid van je huid, wat essentieel is voor een gezonde uitstraling.

Verlichting van psoriasis symptomen

Gebruik van psoriasis gezichtscrème kan helpen bij het verminderen van de jeuk en schilfering die vaak voorkomen bij deze huidaandoening. Deze crèmes bieden verlichting door de huid te hydrateren en de zuurgraad te herstellen.

Dit zorgt voor een kalmerende werking en maakt de gevoelige huid minder vatbaar voor irritaties. Verder kunnen specifieke zalven, in combinatie met lichttherapie zoals PUVA of UVB, de symptomen nog beter aanpakken.

Het gebruik van een lamp voor lichttherapie maakt de behandeling thuis toegankelijk en eenvoudig.

Een soepele huid begint met de juiste verzorging; laat psoriasis je niet tegenhouden.

Het kiezen van een crème die speciaal is ontwikkeld voor uitwendig gebruik op een gevoelige huid kan cruciaal zijn in het beheersen van psoriasis symptomen. Producten die ingrediënten bevatten om vocht in te sluiten en de huidbarrière te versterken, zijn bijzonder effectief.

Vermijd ingrediënten die de huid kunnen uitdrogen of irriteren. Door dagelijks een geschikte gezichtscrème toe te passen, kun je helpen jouw huid gezond te houden en ongemak door psoriasis te minimaliseren.

Hydratatie en soepelheid van de huid

Naast het verminderen van symptomen, speelt de vochtbalans een cruciale rol in de gezondheid van je huid. Psoriasis gezichtscrème, rijk aan natuurlijke oliën zoals jojoba, biedt niet alleen hydratatie maar houdt de huid ook flexibel.

Dit is essentieel omdat een soepele huid minder snel breekt of jeukt, wat een groot pluspunt is voor mensen met psoriasis.

Het behouden van deze vochtbalans zonder negatieve bijwerkingen is een belangrijk doel in de zorg voor je huid. Regelmatig aanbrengen van deze crèmes helpt bij het herstellen en beschermen van de huidbarrière.

Dit maakt je huid minder vatbaar voor externe invloeden die psoriasis kunnen verergeren. Het consequent verzorgen van je huid leidt tot merkbare verbetering in hydratatie en soepelheid.

Specifieke voordelen voor droge en gevoelige huidtypes

Voor mensen met een droge en gevoelige huid biedt psoriasis gezichtscrème speciale voordelen. Deze crèmes bevatten vaak natuurlijke oliën en shea boter die de huid diep hydrateren en verzachten.

Dit helpt bij het verminderen van droogheid en maakt de huid soepeler. Het gebruik van deze producten kan ook irritatie verminderen, wat essentieel is voor gevoelige huidtypen.

Het toepassen van vette zeep of olie tijdens het wassen kan verder bijdragen aan de verbetering van de conditie van droge en gevoelige huid. Deze aanpak helpt om de natuurlijke olielaag van de huid te behouden, waardoor uitdroging en irritatie worden voorkomen.

Zo wordt de huid niet alleen schoon, maar ook gehydrateerd en beschermd tegen de dagelijkse invloeden die psoriasis symptomen kunnen verergeren.

Aanvullende verzorgingstips voor huid met psoriasis

Ontdek hoe juiste vochtinbrengers en een zachte reinigingsroutine de sleutel zijn tot de verzorging van huid met psoriasis.

Het belang van hydratatie voor de huid

Hydratatie houdt je huid in topconditie bij het behandelen van psoriasis. Het verzacht de symptomen door de huid soepel en gehydrateerd te houden. Zo versterk je de huidbarrière, wat essentieel is om de huid gezond te maken.

Drink genoeg water en gebruik vochtinbrengende crèmes dagelijks voor het beste resultaat.

Een goede hydratatie kan ook het gebruik van specifieke behandelingen, zoals lichtbehandeling of medicatie, effectiever maken. Het helpt bij het verminderen van droogheid, jeuk, en schilfering van de huid.

Kies producten die speciaal zijn ontworpen voor een droge en gevoelige huid, om irritatie te minimaliseren en comfort te maximaliseren.

Gebruik van gezichtscrème voor een gevoelige huid

Naast het hydrateren van de huid, is het gebruik van gezichtscrème speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid essentieel. Deze crèmes helpen niet alleen bij het verminderen van psoriasis symptomen, maar beschermen de huid ook tegen verdere irritaties.

Ik heb zelf ervaren hoe een zachte, voedende crème echt het verschil kan maken. Het vermindert roodheid en maakt de huid minder jeukend en meer gehydrateerd.

Een goede gezichtscrème voor een gevoelige huid is als een schild, het beschermt en herstelt.

Het kiezen van het juiste product vereist aandacht voor de ingrediëntenlijst; vermijd harde chemicaliën en geurstoffen die de huid kunnen irriteren. Zoek naar producten met natuurlijke verzachtende middelen en anti-inflammatoire eigenschappen.

Dit maakt dagelijkse verzorging aangenamer en ondersteunt de huid in haar herstelproces.

Hoe gezichtscrème correct aanbrengen voor maximaal effect

Het correct aanbrengen van je gezichtscrème is cruciaal voor de beste resultaten, vooral als je met psoriasis op het gezicht te maken hebt. Een goede techniek kan helpen de symptomen zoals jeuk, roodheid en schilfers te verminderen.

 1. Start met een schoon gezicht. Gebruik een milde reiniger om vuil en olie te verwijderen zonder de huid verder te irriteren.
 2. Droog je gezicht zachtjes af met een zachte handdoek. Wrijf niet, maar dep het water weg om de huid niet te beschadigen.
 3. Neem een kleine hoeveelheid crème op je vingertoppen. Je hebt slechts een erwtgrote dot nodig voor heel je gezicht.
 4. Verwarm de crème tussen je vingers. Dit maakt het makkelijker om het product gelijkmatig aan te brengen.
 5. Breng de crème in kleine stipjes aan op verschillende delen van je gezicht: voorhoofd, wangen, neus en kin.
 6. Smeer de crème uit in zachte, opwaartse bewegingen. Werk van binnen naar buiten en van onder naar boven.
 7. Geef extra aandacht aan gebieden die meer droog of geïrriteerd zijn door psoriasis. Deze plekken kunnen wellicht meer product gebruiken.
 8. Laat de crème volledig intrekken voordat je make – up of zonnebrandcrème aanbrengt.

In mijn ervaring merk ik dat het laten absorberen van de crème echt verschil maakt in hoe mijn huid gedurende de dag aanvoelt en eruitziet.

Door deze stappen te volgen help je niet alleen bij het behandelen van psoriasis symptomen op het gezicht maar ook bij het verbeteren van hydratatie en zachtheid van jouw huid over tijd heen.

Aanbevolen types gezichtscrème voor mensen met psoriasis

Het kiezen van de juiste huidproducten is cruciaal voor mensen met psoriasis. Ontdek welke gezichtscrèmes de symptomen verlichten en de huid gezond houden.

Hydraterende crèmes

Hydraterende crèmes zijn jouw beste vriend als je last hebt van psoriasis. Ze helpen uitdroging tegen te gaan en maken je huid zachter en sterker. Ik heb zelf ervaren hoe een dagelijkse dosis van deze crème mijn huid meer gehydrateerd en minder geïrriteerd maakt.

Vooral na het douchen voelt mijn huid niet meer zo trekkerig aan. Experts adviseren om ‘s ochtends een vette crème te gebruiken en ‘s avonds over te gaan op een vette zalf. Deze routine houdt de huid soepel en beschermt tegen de schurende effecten van psoriasis.

Door regelmatig hydraterende crèmes te gebruiken, merk ik een groot verschil in hoe mijn huid aanvoelt en eruitziet. Jeuk, roodheid en schilfers nemen duidelijk af. Belangrijk is ook om producten te kiezen die specifiek ontworpen zijn voor mensen met psoriasis.

Dergelijke producten bevatten vaak medicinale ingrediënten die gericht zijn op het verminderen van psoriasis symptomen. Door deze routine consequent te volgen, verbetert niet alleen de staat van je huid, maar ook je algehele welzijn door het verminderen van de irritatie en ongemak die psoriasis met zich meebrengt.

Crèmes tegen rode en geïrriteerde huid

Crèmes die speciaal zijn ontworpen voor rode en geïrriteerde huid kunnen een wereld van verschil maken. Ik heb zelf ervaren hoe een crème met manuka honing de roodheid en jeuk op mijn gezicht aanzienlijk verminderde.

Deze producten werken door direct kalmerend in te werken op de huid en helpen bij het herstellen van de natuurlijke barrière.

Gebruikers merken vaak al snel verbetering. Zo’n crème hydrateert niet alleen diep, maar vermindert ook effectief de ontsteking. Dit maakt het een essentieel onderdeel van de dagelijkse huidverzorgingsroutine voor iedereen die worstelt met psoriasis of eczeem.

Kalmerende gezichtscrèmes

Naast crèmes die roodheid en irritatie aanpakken, spelen kalmerende gezichtscrèmes een cruciale rol in de verzorgingsroutine voor mensen met psoriasis. Deze gezichtscrèmes richten zich op het verminderen van jeuk, roodheid en schilfering.

Door actieve ingrediënten die specifiek zijn ontworpen om de huid te kalmeren, bieden ze verlichting en verbeteren ze de huidconditie.

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het vinden van de juiste kalmerende gezichtscrème een ware verademing kan zijn. Een zachte formule die speciaal is ontwikkeld voor een gevoelige huid kan het verschil maken.

Gebruikmaken van een crème die hydrateert én verzacht, helpt mijn huid voelbaar beter aan te voelen.

Een goede kalmerende gezichtscrème is als eerste hulp voor je huid.

Gebruiksaanwijzing en tips voor de psoriasis gezichtscrème

Het correct aanbrengen van psoriasis gezichtscrème kan de strijd tegen psoriasis aanzienlijk vergemakkelijken. Om het maximale uit jouw behandeling te halen, volg je deze eenvoudige stappen en tips.

 1. Lees altijd de instructies op de verpakking voordat je de crème gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je weet hoe vaak en hoeveel je moet aanbrengen.
 2. Was jouw gezicht met een milde reiniger om vuil en oliën te verwijderen. Zo kan de crème beter intrekken.
 3. Dep jouw huid droog met een zachte handdoek na het wassen. Vermijd hard wrijven om irritatie te voorkomen.
 4. Breng een dunne laag crème aan op de getroffen gebieden van jouw gezicht. Een dikke laag is niet nodig voor effectiviteit.
 5. Gebruik zachte, ronddraaiende bewegingen om de crème in te masseren totdat deze volledig is opgenomen.
 6. Wacht een paar minuten na het aanbrengen voordat je andere producten of make – up gebruikt.
 7. Bewaar de crème op een koele, droge plaats om zijn effectiviteit te behouden.

Houd jouw huid goed gehydrateerd door dagelijks de psoriasis gezichtscrème aan te brengen, vooral na het douchen of baden, om jeuk, roodheid en schilfers te verminderen. Bij onvoldoende resultaat kun je overwegen ook andere producten zoals medicinale zalven toe te voegen aan jouw routine.

Conclusie

Gezichtscrème voor psoriasis biedt verlichting en hydratatie. Deze crèmes verminderen jeuk, schilfers, en roodheid effectief. Denk na over hoe je deze adviezen in je dagelijkse routine kunt opnemen.

Jouw huid verdient de beste verzorging en aandacht. Laat deze tips je gids zijn naar een soepele, gezonde huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat doet een gezichtscrème voor psoriasis?

Een effectieve gezichtscrème voor psoriasis helpt de symptomen van psoriasis in het gezicht te verminderen door de huid te hydrateren, ontstekingen te verminderen en schilfering tegen te gaan.

2. Kan ik naast een gezichtscrème ook een shampoo tegen psoriasis gebruiken?

Ja, het gebruik van een speciale shampoo tegen psoriasis kan helpen bij het verminderen van de symptomen op de hoofdhuid, wat vaak voorkomt bij mensen met psoriasis.

3. Helpt een gezichtscrème voor psoriasis ook bij botontkalking?

Nee, een gezichtscrème voor psoriasis is specifiek bedoeld om de symptomen van psoriasis op de huid te behandelen. Botontkalking vereist andere typen behandelingen en medicatie.

4. Hoe vaak moet ik een gezichtscrème voor psoriasis aanbrengen?

Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de gezichtscrème te volgen of advies te vragen aan een dermatoloog. Over het algemeen wordt aanbevolen om de crème dagelijks aan te brengen voor het beste resultaat.

Picture of Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *