In dit artikel

Ringworm Klein: Is Het Ernstig?

Ringworm Klein: Is Het Ernstig? (2023)

In dit artikel

Heb je onlangs ontdekt dat je last hebt van ringworm? Maak je geen zorgen, ook een klant van mij kreeg deze huidschimmel en het lokte heel wat vragen bij me uit. In dit artikel deel ik de belangrijke informatie die ik heb opgedaan over de symptomen, oorzaken en behandelingen van ringworm.

We gaan dieper in op de vraag “Ringworm Klein: Is Het Ernstig?”, dus lees snel verder en ontdek wat je te wachten staat.

Samenvatting

 • Ringworm is een huidschimmel die begint als een rond plekje op de huid en kan uitgroeien tot wel 10 cm doorsnee of meer.
 • Het is besmettelijk en kan worden overgedragen van persoon tot persoon, dus voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om verspreiding te voorkomen.
 • In de meeste gevallen kunnen we ringworm zelf behandelen met antischimmelmedicatie die verkrijgbaar is in de winkel. Als het ernstiger is, moet een arts voorgeschreven medicijnen geven.
 • Bij kleine kinderen en mensen met een verminderde immuniteit kan ringworm ernstiger zijn en kan medische hulp nodig zijn.

Symptomen en Behandeling van Ringworm

Ik wil met je praten over de symptomen en de behandeling van ringworm.

 1. Het begint als een rond plekje op de huid.
 2. De plek wordt steeds groter, tot wel 10 cm doorsnee of meer.
 3. De rand van de plek is rood en geïrriteerd.
 4. Je kunt ook puistjes krijgen binnen het rode gebied.
 5. Je kunt ringworm hebben op je lichaam, hoofdhuid of in je liesstreek.
 1. Meestal kunnen we onszelf behandelen voor ringworm.
 2. We gebruiken een middel tegen schimmel dat we kopen in de winkel.
 3. Als het ernstiger is, moeten we naar een dokter gaan.
 4. De dokter geeft ons dan sterkere medicijnen om te nemen.
 5. Laten we niet vergeten dat het besmettelijk is!
 6. Dus, we moeten oppassen dat we het niet aan anderen doorgeven.

Ernst van Ringworm

Bij kleine kinderen en mensen met een verminderde immuniteit kan ringworm ernstig zijn. Het kan zich verspreiden over het hele lichaam en de plekken kunnen groter worden dan 10 cm.

Ringworm is besmettelijk en kan van persoon tot persoon worden overgedragen. In ernstigere gevallen moet een arts voorgeschreven medicijnen geven om het te behandelen. Het is belangrijk om ringworm serieus te nemen en tijdige medische hulp te zoeken.

Meer over ‘Huidproblemen en oplossingen’

Het ervaren van huidproblemen kan storend zijn, maar gelukkig zijn er diverse oplossingen beschikbaar. Op onze website kun je meer lezen over verschillende huidproblemen en de mogelijke oplossingen hiervoor. Zo kun je bijvoorbeeld leren over vervellen en wat de oorzaken hiervan kunnen zijn, maar ook over het voorkomen van witte vlekken op de huid na zonnen.

Heb je te maken met luizen in het haar of ervaar je ongemak van pityrosporum folliculitis? Ook hierover bieden wij informatieve artikelen die inzicht geven in de behandelmogelijkheden. Als je je zorgen maakt over een tekenbeet, vind je bij ons afbeeldingen en informatie over de te nemen stappen.

Het kan ook zijn dat je last hebt van wondroos in het gezicht, een rode huid in het gezicht, een rode plek op het been of andere rode plekken op de huid. Je leest op onze site wat mogelijke oorzaken zijn en hoe deze te behandelen.

Ook onderwerpen zoals tattoo vervellen, algemene huidproblemen, kleine ringworm, littekencreme, blaasjeseczeem, rode vlekken op de huid, ontstoken haarzakje, en nummulair eczeem komen aan bod, met tips en adviezen voor de beste zorg voor je huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Ringworm Klein: Is Het Ernstig?

Ringworm Klein: Is Het Ernstig? is een huidinfectie veroorzaakt door een soort schimmelinfectie genaamd dermatomycose.

2. Hoe kan ik weten dat ik Ringworm Klein heb?

De symptomen van ringworm zijn plekken op de huid met een rode rand, een verheven randgebied en een schilferende huid. Je kan ook pukkeltjes krijgen.

3. Wie kunnen Ringworm Klein krijgen?

Ringworm Klein, ook bekend als Tinea Corporis of Katrienewiel, treft vaak jonge mensen maar het kan bij iedereen voorkomen.

4. Kan ik zelf behandeling doen voor Ringworm Klein?

Ja, genezing van ringworm is mogelijk met zelfbehandeling. Antischimmelcrème wordt vaak gebruikt om de infectie te bestrijden.

5. Is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen voor Ringworm Klein?

Ja, hoewel zelfbehandeling mogelijk is, is het vaak raadzaam om een dermatoloog te raadplegen omdat de infectie ernstig kan worden.

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.
Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *