In dit artikel

Rode Huid In Het Gezicht: Oorzaken En Tips (2023)

In dit artikel

Zit je weleens met je handen in het haar door een rode huid in je gezicht? Ik ken het probleem en weet hoe vervelend het kan zijn. Na veel onderzoek en uitproberen bij klanten, heb ik ontdekt dat er verschillende oorzaken kunnen zijn, waaronder rosacea en andere huidaandoeningen.

In dit artikel geef ik je handige tips om de roodheid van je gezichtshuid te verminderen. Lees snel verder voor een kalmerende oplossing!

Samenvatting

 • Rode huid in het gezicht kan veroorzaakt worden door gesprongen vaatjes, droge huid, inspanning, verbranding en huidontsteking.
 • Tips om roodheid te verminderen zijn het gebruik van verzachtende ingrediënten zoals aloë vera en kamille, het vermijden van producten met irriterende ingrediënten en het bezoeken van een dermatoloog of allergoloog.
 • Verzachtende ingrediënten zoals aloë vera, kamille, havermout, groene thee en komkommer kunnen helpen bij het verminderen van roodheid in het gezicht.
 • Het verminderen van het gebruik van producten met alcohol of sterke geuren en het raadplegen van een dermatoloog of allergoloog kunnen ook helpen bij het verminderen van rode huid.

Oorzaken van Rode Huid in het Gezicht

Gesprongen vaatjes kunnen leiden tot een rode huid in het gezicht.

Gesprongen vaatjes

Gesprongen vaatjes in het gezicht kunnen roodheid veroorzaken. Ze zijn kleine bloedvaatjes die dicht bij de huid zitten. Als ze breken, zien we ze als rode stippen of lijnen op de huid.

Dit kan komen door veel dingen. Bijvoorbeeld, scherpe temperatuurveranderingen en harde wind kunnen vaatjes laten springen. Ook te veel zon kan dit doen. Het is goed om je huid tegen deze dingen te beschermen.

Als je veel last hebt van gesprongen vaatjes, kun je naar een dokter gaan. Hij kan je helpen om dit probleem op te lossen.

Droge huid

Een droge huid kan ook leiden tot roodheid in het gezicht. Als de huid niet genoeg vocht krijgt, kan deze geïrriteerd raken en rood worden. Dit kan veroorzaakt worden door factoren zoals extreme temperaturen, blootstelling aan irriterende stoffen en een tekort aan hydratatie.

Het gebruik van een vochtinbrengende crème kan helpen om de huid te hydrateren en roodheid te verminderen. Het is ook belangrijk om milde reinigingsmiddelen te gebruiken en hete douches te vermijden, omdat deze de huid kunnen uitdrogen.

Inspanning

Als ik veel inspanning lever, kan mijn gezicht rood worden. Dit komt doordat de bloedvaten in mijn gezicht verwijden en er meer bloed naar mijn huid stroomt. Dit kan gebeuren tijdens het sporten, maar ook als ik me erg druk maak of gestrest ben.

Het goede nieuws is dat de roodheid meestal vanzelf verdwijnt zodra ik tot rust kom.

Verbranding

Verbranding is een andere mogelijke oorzaak van rode huid in het gezicht. Langdurige blootstelling aan de zon zonder bescherming kan leiden tot zonnebrand, wat resulteert in roodheid en pijnlijke huid.

UV-stralen kunnen de huid beschadigen en ontsteking veroorzaken. Het is belangrijk om altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken en je huid te beschermen met een hoed of parasol als je langdurig in de zon bent.

Het vermijden van overmatige hitte, zoals hete douches, kan ook helpen om verbranding en roodheid te verminderen.

Huidontsteking

Huidontsteking kan een oorzaak zijn van roodheid in het gezicht. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een allergische reactie, huidirritatie of een infectie.

Bij huidontsteking wordt de huid rood, gezwollen en kan het pijnlijk aanvoelen. Het is belangrijk om de juiste behandeling te krijgen, zoals het gebruik van ontstekingsremmende crèmes of het raadplegen van een dermatoloog.

Ook het vermijden van irriterende stoffen en het zorgen voor een goede huidverzorging kan helpen om de ontsteking te verminderen.

Tips om Rode Huid in het Gezicht te Verminderen

– Gebruik verzachtende ingrediënten zoals aloë vera of kamille om de roodheid te verminderen.

– Verminder het gebruik van producten met irriterende ingrediënten zoals alcohol of parfum.

– Bezoek een dermatoloog of allergoloog om de onderliggende oorzaak van de rode huid te achterhalen.

Gebruik verzachtende ingrediënten

Ik gebruik graag verzachtende ingrediënten om roodheid in mijn gezicht te verminderen. Hier zijn enkele ingrediënten die ik aanbeveel:

 1. Aloë vera: Dit natuurlijke ingrediënt heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen de huid te hydrateren en ontstekingen te verminderen.
 2. Kamille: Kamille-extract heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie.
 3. Havermout: Het fijn gemalen havermoutpoeder kan helpen bij het kalmeren van de huid, het verminderen van roodheid en jeuk.
 4. Groene thee: Extract van groene thee bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in de huid.
 5. Komkommer: Plakjes komkommer op je gezicht leggen of komkommersap gebruiken kan verkoeling bieden en helpen bij het verminderen van roodheid.

Verminder het gebruik van producten

Ik verminder het gebruik van producten om roodheid in mijn gezicht te verminderen. Hier zijn enkele tips:

 • Gebruik alleen milde en kalmerende huidverzorgingsproducten.
 • Vermijd producten met alcohol of sterke geuren.
 • Beperk het gebruik van exfoliërende producten.
 • Probeer natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera of kamille.
 • Raadpleeg een dermatoloog voor advies over geschikte producten voor jouw gevoelige huid.

Bezoek een dermatoloog of allergoloog

Als je last hebt van aanhoudende roodheid in het gezicht, kan het verstandig zijn om een dermatoloog of allergoloog te bezoeken. Deze specialisten hebben de kennis en expertise om de oorzaak van je rode huid te achterhalen en de juiste behandeling voor te stellen.

Ze kunnen je ook helpen bij het identificeren van mogelijke triggers en het adviseren van geschikte huidverzorgingsproducten. Dus als je roodheid in het gezicht blijft aanhouden ondanks het nemen van preventieve maatregelen, aarzel dan niet om een afspraak te maken met een dermatoloog of allergoloog.

Meer over ‘Huidproblemen en oplossingen’

Het ervaren van huidproblemen kan storend zijn, maar gelukkig zijn er diverse oplossingen beschikbaar. Op onze website kun je meer lezen over verschillende huidproblemen en de mogelijke oplossingen hiervoor. Zo kun je bijvoorbeeld leren over vervellen en wat de oorzaken hiervan kunnen zijn, maar ook over het voorkomen van witte vlekken op de huid na zonnen.

Heb je te maken met luizen in het haar of ervaar je ongemak van pityrosporum folliculitis? Ook hierover bieden wij informatieve artikelen die inzicht geven in de behandelmogelijkheden. Als je je zorgen maakt over een tekenbeet, vind je bij ons afbeeldingen en informatie over de te nemen stappen.

Het kan ook zijn dat je last hebt van wondroos in het gezicht, een rode huid in het gezicht, een rode plek op het been of andere rode plekken op de huid. Je leest op onze site wat mogelijke oorzaken zijn en hoe deze te behandelen.

Ook onderwerpen zoals tattoo vervellen, algemene huidproblemen, kleine ringworm, littekencreme, blaasjeseczeem, rode vlekken op de huid, ontstoken haarzakje, en nummulair eczeem komen aan bod, met tips en adviezen voor de beste zorg voor je huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is ‘Rode Huid In Het Gezicht: Oorzaken En Tips’?

‘Rode Huid In Het Gezicht: Oorzaken En Tips’ gaat over de oorzaken van rode vlekken, rode wangen en huiduitslag in het gezicht en tips om de roodheid te verminderen.

2. Wat zijn enkele oorzaken van rode huid in het gezicht?

Enkele oorzaken van een rode huid in het gezicht kunnen bloeddruk, UV-stralen, acne, allergieën en het gebruik van scheerproducten zijn.

3. Wat is couperose en hoe draagt het bij aan de rode huid?

Couperose is een huidaandoening die rode vlekken of bloedvaten op het gezicht kan veroorzaken. Het kan bijdragen aan gezichtsroodheid en huiduitslag.

4. Hoe kan ik roodheid in mijn gezicht verminderen?

Het vermijden van triggers zoals UV-stralen, het juiste gebruik van gezichtsverzorging en verminderen van bloeddruk kunnen helpen bij het verminderen van roodheid in het gezicht.

5. Waarom krijg ik een brandend gevoel met een rode huid?

Een brandend gevoel kan optreden als je huidproblemen hebt zoals acne of allergieën. Dit kan ook worden veroorzaakt door het gebruik van bepaalde scheerproducten of blootstelling aan UV-stralen.

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.
Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *