In dit artikel

Wat is de beste volgorde: serum voor of na nachtcrème? (Keyword: serum voor of na nachtcrème)

Heb je je ooit afgevraagd of je eerst serum of nachtcrème moet aanbrengen? De juiste volgorde kan een wereld van verschil maken voor de gezondheid van je huid. In dit artikel onthullen we de beste methode voor het aanbrengen van deze essentiële huidverzorgingsproducten, zodat jij het maximale uit jouw routine kunt halen.

Blijf lezen en ontdek hoe je stralend wakker kunt worden!

Samenvatting

 • Gebruik serum altijd voor de nachtcrème om te zorgen dat de actieve ingrediënten, zoals vitamine C, goed door de huid opgenomen worden.
 • Een correcte volgorde van huidverzorgingsproducten helpt bij het maximaliseren van de voordelen; begin met reinigen, dan toner, serum, oogcrème en eindig met nachtcrème.
 • Breng het serum aan met lichte, opwaartse bewegingen en focus op probleemgebieden voor een optimale absorptie voordat je nachtcrème gebruikt.
 • Zorg dat je ook je nek en decolleté niet vergeet in je huidverzorgingsroutine; deze gebieden verdienen evenveel aandacht.
 • Blijf consistent met jouw routine voor zichtbare verbeteringen aan je huid; gebruik dagelijks serum als onderdeel van je schoonheidsregime.

Wat is een serum en waarom is het belangrijk?

Een serumfles omringd door natuurlijke botanische ingrediënten in een tuin.

Overstappend van de basisbegrippen van huidverzorging, komen we uit bij serums, de krachtpatsers in je skincare routine. Deze geconcentreerde lotions bevatten actieve ingrediënten zoals vitamine C, die diep in je huid doordringen om specifieke problemen zoals fijne lijntjes aan te pakken.

Omdat ze zo’n hoge concentratie van krachtige stoffen hebben, kunnen serums echt een verschil maken voor de gezondheid en uitstraling van je huid. Ze zijn ontworpen om snel en diep in de huidlagen te absorberen, iets wat dagcrèmes niet altijd kunnen bereiken door hun rijkere samenstelling.

Serums spelen een cruciale rol in het versterken van de effectiviteit van andere huidverzorgingsproducten. Na het verwijderen van make-up, is het essentieel om een serum aan te brengen voordat je nachtcrème gebruikt.

Dit zorgt ervoor dat je huid de maximale voordelen haalt uit de hydraterende elementen van je crème. Bovendien, omdat serums geen zware of vette resten achterlaten, zijn ze niet alleen heilzaam gedurende de nacht maar ook als perfecte basislaag onder make-up overdag.

Het belang van de volgorde: serum voor of na nachtcrème?

Een vrouw brengt voorzichtig serum aan voor nachtcrème aan haar kaptafel.

Het kiezen van de juiste volgorde in je huidverzorgingsroutine is essentieel; het kan het verschil betekenen tussen een effectief geabsorbeerd serum of een verspilling van product.

Het is als een kunstwerk waarbij elk laagje telt – jij wilt dat jouw huid alle voordelen optimaal benut.

De juiste volgorde van huidverzorgingsproducten

Een goede volgorde van huidverzorgingsproducten is essentieel voor een effectieve skincare routine. Hierdoor kan de huid alle voordelen van elk product optimaal benutten.

 • Begin altijd met het verwijderen van make-up en oogmake-up, zodat de andere producten goed hun werk kunnen doen.
 • Reinig daarna grondig je gezicht om alle resterende vuil en make – upresten te verwijderen.
 • Breng vervolgens een toner aan om je huid te verfrissen en de pH-waarde te herstellen.
 • Nu is het tijd voor het serum; dit breng je aan na de toner omdat serums geconcentreerde ingrediënten bevatten die diep in je huid moeten doordringen.
 • Na het serum volgt de oogcrème; deze specifieke crème verzorgt de tere huid rondom je ogen en gaat kraaienpootjes tegen.
 • Als laatste stap in de avond gebruik je een nachtcrème, die helpt bij het herstellen en hydrateren van je huid terwijl je slaapt.
 • In de ochtend sluit je af met een SPF-crème om bescherming te bieden tegen schadelijke uv-stralen, nadat alle voorgaande stappen zijn doorlopen.

Hoe breng je een gezichtsserum correct aan?

Het correct aanbrengen van een gezichtsserum kan het verschil maken in de effectiviteit ervan. Volg deze stappen voor een optimale toepassing en resultaat.

 • Begin met het verwijderen van make – up en reinig je huid grondig om vuil en oliën te elimineren.
 • Dep je gezicht zachtjes droog met een handdoek, zodat het serum beter kan worden opgenomen.
 • Neem vervolgens een paar druppels serum en verspreid deze tussen je vingertoppen.
 • Breng het serum aan op je gezicht met lichte, opwaartse bewegingen; dit helpt bij stimulatie van de huidcirculatie.
 • Focus vooral op plekken die extra aandacht nodig hebben, zoals rondom de ogen of andere fijne lijntjes.
 • Wacht een minuut tot het serum volledig is ingetrokken; zo creëer je een goede basis voor de volgende verzorgingsproducten.
 • Na het intrekken van het serum kun je dagcrème of nachtcrème aanbrengen om je huid extra te hydrateren en beschermen tegen uv stralen gedurende de dag.
 • Vergeet niet om ook je nek en decolleté mee te nemen in deze routine, want ook deze huidgebieden verdienen verzorging.
 • Voor maximale bescherming overdag hoort naast serum ook zonnebrandcrème bij de routine om schade door uv stralen te voorkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=1l7IDSaNYqo

Conclusie

We hebben een duidelijk inzicht gekregen in waarom serum voor de nachtcrème komt. Dit verzekert je van maximale opname en effectiviteit van beide producten. Doordat je het gezichtsserum op de juiste manier aanbrengt, geef je je huid waardevolle voedingsstoffen.

Voor verdere verzorging is Haarspullen.nl een handige bron die je kunt raadplegen. Vergeet niet, jouw huidverzorgingsroutine doet wonderen als je de stappen zorgvuldig volgt.

Veelgestelde Vragen

1. Wanneer moet ik serum aanbrengen, voor of na het verwijderen van mijn make-up?

Je dient altijd serum aan te brengen nadat je je make-up hebt verwijderd en voor het aanbrengen van je nachtcrème, zodat je huid de werkzame stoffen goed kan opnemen.

2. Wat werkt het beste, serum of nachtcrème eerst?

Serum breng je eerst aan omdat het lichter is en dieper in je huid trekt. Nachtcrème volgt om je huid extra te voeden en de voordelen van het serum vast te houden.

3. Hoe helpt serum in combinatie met nachtcrème mijn huid?

Serum, aangebracht voor de nachtcrème, levert krachtige ingrediënten die de huid herstellen en verjongen, terwijl de nachtcrème helpt om deze voordelen te verzegelen met hydraterende verzorging.

4. Kan ik serum overslaan en alleen nachtcrème gebruiken?

Hoewel nachtcrème hydrateert, biedt serum specifieke behandelingen voor problemen zoals fijne lijntjes of donkere vlekken. Voor optimale huidverzorging is het advies beiden te gebruiken.

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.