Stivas A en B: Erkende opleiding voor schoonheidsspecialisten

Bent u geïnteresseerd in een carrière als schoonheidsspecialist, maar weet u niet waar u de juiste opleiding moet volgen? Dat heb ik ook ervaren. Nederlands beschikt over een erkende opleiding genaamd Stivas A en B die u kunt volgen om uw droom te verwezenlijken.

In dit artikel leer je alles over deze opleiding, van het belang van een Stivas diploma tot de voordelen die het met zich meebrengt. Laten we beginnen!

Samenvatting

 

    • Stivas A en B zijn erkende opleidingen voor schoonheidsspecialisten met een rijke geschiedenis.

    • Het behalen van een Stivas diploma is essentieel voor schoonheidsspecialisten, omdat het erkent dat je de benodigde kennis en vaardigheden hebt.

    • Er zijn verschillende aanbieders van de opleiding, zoals Facefacts Academy, OLB Adry Hermans en Thomas instituut.

    • Met een Stivas diploma heb je de mogelijkheid om je binnen het vakgebied te specialiseren, krijg je waardering in de branche en heb je toegang tot internationale mogelijkheden en aansluiting bij beroepsverenigingen.

Stivas A en B: Erkende opleiding voor schoonheidsspecialisten

De opleidingen Stivas A en B zijn erkende opleidingen voor schoonheidsspecialisten.

Geschiedenis en erkenning van deze opleiding

De Stivas A en B opleiding voor schoonheidsspecialisten heeft een rijke geschiedenis. Het begon als een particuliere opleiding. Toen werd het erkend met Stivas diploma’s A, B en later C.

ANBOS, een grote naam in de branche, zag de waarde en erkenning van deze opleiding ook. Ik haalde mijn Stivas A diploma in 1998. Toen ging ik verder bij OLB Adry Hermans in Rotterdam.

Daar volgde ik de 2-jarige Stivas B opleiding. Hoewel Stivas A niet meer bestaat, is het niveau nog altijd vergelijkbaar met MBO niveau 3. Hetzelfde geldt voor Stivas B. Het Bureau KLB zegt dit ook.

Zo heeft deze opleiding de tijd doorstaan en blijft het een belangrijke stap voor iedere aankomende schoonheidsspecialiste.

Belang van een Stivas diploma voor schoonheidsspecialisten

Het behalen van een Stivas diploma is van groot belang voor schoonheidsspecialisten. Dit erkende diploma toont aan dat je een gedegen opleiding hebt gevolgd en beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden in het vakgebied.

Schoonheidsspecialisten met een Stivas diploma worden erkend en gewaardeerd in de branche. Het diploma biedt ook internationale mogelijkheden en sluit aan bij verschillende beroepsverenigingen.

Het is daarom essentieel om te kiezen voor een opleiding die leidt tot een Stivas diploma, zodat je jouw professionele carrière als schoonheidsspecialist op de juiste manier kunt beginnen.

Aanbieders van de opleiding

Er zijn verschillende aanbieders van de erkende opleiding voor schoonheidsspecialisten, zoals de Facefacts Academy, OLB Adry Hermans in Rotterdam, en Thomas instituut. Deze opleiders werken met professionals uit het vak en voldoen aan alle kwaliteits- en exameneisen.

Het is belangrijk om een goede opleiding te kiezen als je schoonheidsspecialist wilt worden, en deze aanbieders kunnen je daarbij helpen.

Voordelen van het behalen van een Stivas diploma A en B

Met het behalen van een Stivas diploma A en B heb je de mogelijkheid om je binnen het vakgebied te specialiseren, krijg je waardering en erkenning in de branche, en heb je toegang tot internationale mogelijkheden en aansluiting bij beroepsverenigingen.

Mogelijkheid tot specialisaties binnen het vakgebied

Binnen het vakgebied van de schoonheidsspecialisten zijn er verschillende mogelijkheden om je verder te specialiseren. Na het behalen van een Stivas diploma A en B, kun je ervoor kiezen om je te richten op specifieke gebieden, zoals permanente make-up of wellness.

Deze specialisaties stellen je in staat om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en jezelf te onderscheiden binnen de branche. Daarnaast bieden ze ook meer carrièremogelijkheden en kunnen ze leiden tot internationale erkenning en aansluiting bij beroepsverenigingen.

Het is een geweldige manier om je passie voor schoonheid en verzorging naar een hoger niveau te tillen.

Waardering en erkenning in de branche

Ik ben erg trots op de waardering en erkenning die de Stivas opleidingen krijgen in de schoonheidsbranche. Schoonheidsspecialisten met een Stivas diploma worden zeer gewaardeerd en erkend binnen de branche.

Het Stivas diploma is landelijk erkend en voldoet aan alle kwaliteits- en exameneisen. Hierdoor krijgen afgestudeerde schoonheidsspecialisten direct toegang tot het beroep. Ook biedt het Stivas diploma mogelijkheden tot specialisaties binnen het vakgebied, waardoor schoonheidsspecialisten kunnen uitblinken in bijvoorbeeld permanente make-up, huidverzorging of nagelstyling.

Bovendien opent het Stivas diploma internationale mogelijkheden en biedt het aansluiting bij beroepsverenigingen. Dit zorgt voor erkenning en geeft schoonheidsspecialisten de kans om hun carrière verder te ontwikkelen en succesvol te zijn in de branche.

Internationale mogelijkheden en aansluiting bij beroepsverenigingen

Als schoonheidsspecialist met een erkend Stivas diploma A en B, heb je internationale mogelijkheden en kun je je aansluiten bij beroepsverenigingen. Met een internationaal erkend diploma kun je over de hele wereld werken in de schoonheidsindustrie.

Bovendien kun je lid worden van beroepsverenigingen, zoals ANBOS, en profiteren van de voordelen die zij bieden, zoals netwerkmogelijkheden en professionele ondersteuning. Het behalen van een Stivas diploma opent deuren voor zowel nationale als internationale carrièremogelijkheden en biedt erkenning binnen de branche.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Stivas A en B?

Stivas A en B is een erkende opleiding voor schoonheidsspecialisten. Het stelt je in staat om nationale en internationale diploma’s te behalen.

2. Wie geeft de Stivas A en B opleiding?

De Stivas A en B opleiding wordt gegeven door specialisten zoals Claudia van Pelt van het Huidinstituut.

3. Wat leer je tijdens de Stivas A en B opleiding?

Tijdens deze opleiding leer je alles over schoonheidsverzorging, cosmetica, en permanente makeup. Je kunt ook leren over nagelverzorging en massage.

4. Hoe lang duurt de Stivas A en B opleiding?

De Stivas A en B opleiding is een jarige opleiding. Er is ook een EVC-traject beschikbaar voor degenen die hun studie willen voortzetten.

5. Waar kan ik werken na het afronden van de Stivas A en B opleiding?

Na het afronden van de Stivas A en B opleiding, kun je werken in een beautysalon als een schoonheidsspecialist of makeup artist.

» Referenties

Facefacts Academy. Geraadpleegd in december 2023. https://www.facefactsacademy.nl/

Thomas Instituut. Geraadpleegd in december 2023. https://instituut-thomas.nl/opleidingenhome/

Anbos. “Anbos”. Geraadpleegd in December 2023. https://www.anbos.nl/consument

» Referenties