In dit artikel

Tattoo Vervellen: Is Dat Normaal? (2023)

In dit artikel

Heb je net een nieuwe tattoo en merk je dat het begint te vervellen? Geen paniek, dit is iets wat ik zelf ook heb meegemaakt bij mijn eerste tatoeage. Na van alles te hebben uitgezocht, kan ik je vertellen dat dit heel normaal is en deel van het genezingsproces.

In dit artikel lees je alles over dit verschijnsel en hoe je het beste je tatoeage kunt verzorgen tijdens deze fase. Krijg jij ook al zin om meer te weten te komen?.

Samenvatting

  • Tattoo vervellen is een normaal onderdeel van het genezingsproces na het krijgen van een tattoo.
  • Het vervellen begint meestal na enkele dagen en kan enkele weken duren.
  • Krabben of pulken aan de vervellende huid kan de genezing vertragen en littekens veroorzaken.
  • Zorg ervoor dat je de tattoo schoon houdt en regelmatig insmeert met nazorgzalf tijdens het vervellen.

Wat is tattoo vervellen?

Tattoo vervellen is een normaal stuk van de genezing. Na het krijgen van een tattoo, start je huid met helen. Dit betekent dat de bovenste laag van de huid loslaat en new skin komt op.

Dit proces noemen we vervellen. De tattoo kan er lichter uitzien dan voorheen. Maar geen zorgen, dit is normaal.

Het vervellen gebeurt meestal na een paar dagen. Het kan wel een paar weken duren. Tijdens het vervellen, kan wat inkt mee komen. Dit is ook normaal. Het is belangrijk niet te krabben of te pulken aan de schilfers.

Dit kan de huid kwetsen en littekens maken. Ook moet je oppassen met water, want dit kan bacteriën bevatten die de genezing kunnen stoppen. Voorzichtig zijn bij het douchen of zwemmen is dus goed.

Het duurt ongeveer 3-4 maanden voor een tattoo helemaal genezen is. Tijdens die tijd moet je goed voor de tattoo zorgen. Houd de plek schoon en smeer hem in met nazorgzalf. Ook moet je de zon mijden, want UV-stralen kunnen de tattoo bleken of de kleur veranderen.

Is het normaal dat een tattoo gaat vervellen?

Ja, het is normaal dat een tattoo gaat vervellen. Dit is een belangrijk onderdeel van het genezingsproces. Het vervellen begint meestal na enkele dagen en kan enkele weken duren. Het is essentieel om niet aan de vervellende huid te krabben of te pulken, omdat dit de genezing kan vertragen of littekens kan veroorzaken.

Tijdens het vervellen kan de kleur van de tattoo er lichter uitzien, maar dat is normaal. Na de genezing komt de kleur vaak terug. Zorg ervoor dat je de tattoo goed verzorgt tijdens het vervellen, door deze schoon te houden en regelmatig in te smeren met een speciale nazorgzalf.

Meer over ‘Huidproblemen en oplossingen’

Het ervaren van huidproblemen kan storend zijn, maar gelukkig zijn er diverse oplossingen beschikbaar. Op onze website kun je meer lezen over verschillende huidproblemen en de mogelijke oplossingen hiervoor. Zo kun je bijvoorbeeld leren over vervellen en wat de oorzaken hiervan kunnen zijn, maar ook over het voorkomen van witte vlekken op de huid na zonnen.

Heb je te maken met luizen in het haar of ervaar je ongemak van pityrosporum folliculitis? Ook hierover bieden wij informatieve artikelen die inzicht geven in de behandelmogelijkheden. Als je je zorgen maakt over een tekenbeet, vind je bij ons afbeeldingen en informatie over de te nemen stappen.

Het kan ook zijn dat je last hebt van wondroos in het gezicht, een rode huid in het gezicht, een rode plek op het been of andere rode plekken op de huid. Je leest op onze site wat mogelijke oorzaken zijn en hoe deze te behandelen.

Ook onderwerpen zoals tattoo vervellen, algemene huidproblemen, kleine ringworm, littekencreme, blaasjeseczeem, rode vlekken op de huid, ontstoken haarzakje, en nummulair eczeem komen aan bod, met tips en adviezen voor de beste zorg voor je huid.

Veelgestelde Vragen

1. Is het normaal dat een tattoo vervelt?

Ja, het is normaal. Tattoo vervellen hoort bij het genezing tatoeage en huidvernieuwing proces.

2. Wat is de nazorg van een tatoeage?

Nazorg tatoeage betekent het goed verzorgen van de tatoeage om genezing te bevorderen, zoals de tatoeage insmeren en goede huidverzorging toe te passen.

3. Waarom jeukt mijn tatoeage?

Jeuk bij een nieuwe tatoeage komt door huidschilfers. Het is een deel van het genezingsproces. Krab niet! Dit kan korstvorming op de tatoeage veroorzaken.

4. Wordt mijn tatoeage dikker tijdens het genezingsproces?

Ja, een beetje dikker worden van de tatoeage is normaal tijdens het genezen. Dit hoort bij het herstel van de huid na de tattoo genezing.

5. Waarom verbleekt de kleur van mijn tatoeage?

Tijdens het vervellen kan de inktvervaging gebeuren. Maar dit is normaal. De echte kleur komt terug als het herstellen klaar is.

6. Wat zijn goede tips voor nazorg na een tattoo?

Goede tips zijn: volg de tattoo verzorgingsinstructies goed, houd de huid schoon, smeer de tatoo in en vermijdt zonlicht op je nieuwe tattoo voor snellere genezing en betere huidverzorging.

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.
Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *