In dit artikel

Verschillende Typen Dagcreme voor Gevoelige Huid (2023)

In dit artikel

De sensitive dagcrème is een goede keus voor een gevoelige huid. Maar er zijn veel top crèmes. Zo heb je crèmes zonder parfum voor de gevoelige huid. Ze zorgen ervoor dat je huid niet rood of broos wordt.

Ook zijn er crèmes met kalmerende stoffen. Ze helpen je huid rustig te blijven en te herstellen. Voor de droge gevoelige huid zijn de hydraterende crèmes het beste. Ze brengen vocht terug in je huid en helpen schilfertjes te stoppen.

Key Takeaway

De beste dagcrème voor een gevoelige gezichtshuid van 2023 is Eucerin Hypersensitive Anti Redness SPF 25 crème getint. Dit merk heeft een zuivere formule met actieve ingrediënten welke ook de roodheid camoufleert, voor de droge huid tot de vette huid.

Iedereen met een gevoelige huid kan iets vinden dat bij hen past. Ook natuurlijke dagcrèmes kunnen goed werken voor een gevoelige huid. Ze gebruiken geen harde chemicaliën die je huid kunnen storen.

Bol.com heeft ook advies over welke dagcrème goed is voor jou. Het is belangrijk om te kijken wat jouw huid nodig heeft en daar de juiste dagcrème bij te kiezen. Dagcrèmes met SPF zijn ook super voor de gevoelige huid.

Ze helpen tegen de zon, die soms je huid pijn kan doen.

Eigenschappen en voordelen van verschillende typen dagcrèmes voor gevoelige huid

Dagcrèmes zonder parfum zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid omdat ze geen irritatie veroorzaken.

Dagcrèmes zonder parfum

Parfumvrije dagcrèmes zijn geweldig voor de gevoelige huid. Ze hebben geen sterke geur. Soms kan een geur de huid prikkelen. Dit wil je niet als je huid snel rood wordt. De Eucerin Hypersensitive Anti Redness SPF 25 crème getint is een goed voorbeeld.

Deze crème ruikt niet. Maar het voedt en hydrateert je huid nog steeds erg goed!

Dagcrèmes met kalmerende ingrediënten

Ik ben dol op dagcrèmes met kalmerende ingrediënten voor mijn gevoelige huid. Deze crèmes helpen om roodheid en irritaties te verminderen, waardoor mijn huid er rustiger en gezonder uitziet.

Kalmerende ingrediënten zoals aloë vera, kamille en groene thee hebben een verzachtende werking en kunnen helpen de huid te kalmeren na blootstelling aan stress en externe factoren.

Ik vind het fijn om een dagcrème met deze ingrediënten te gebruiken omdat het mijn huid een verlichtend gevoel geeft en de jeuk vermindert. Het is geweldig dat er dagcrèmes op de markt zijn die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met een gevoelige huid en die gebruik maken van deze kalmerende ingrediënten.

Dagcrèmes met SPF-bescherming

Het gebruik van dagcrèmes met SPF-bescherming is belangrijk voor mensen met een gevoelige huid. Deze crèmes helpen namelijk de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling van de zon.

De SPF in deze dagcrèmes beschermt de huid tegen verbranding, roodheid en andere schade door de zon. Het is essentieel om dagelijks een dagcrème met SPF op te doen, zelfs op bewolkte dagen.

Zo kun je jouw gevoelige huid beschermen en mogelijke irritaties en schilfertjes voorkomen.

Dagcrèmes voor droge huid met eczeem of psoriasis

Ik heb zelf last van een droge huid met eczeem, dus ik begrijp hoe moeilijk het kan zijn om de juiste dagcrème te vinden. Gelukkig zijn er speciale dagcrèmes beschikbaar die specifiek zijn ontwikkeld voor mensen met dit probleem.

Deze crèmes helpen om de huid te hydrateren en kalmeren, waardoor de symptomen van eczeem en psoriasis verminderd kunnen worden. Ze bevatten vaak natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera en shea butter, die bekend staan om hun hydraterende en genezende eigenschappen.

Het is belangrijk om een dagcrème te kiezen die hypoallergeen is en vrij is van irriterende stoffen zoals parfum en alcohol. Een dermatologisch geteste crème kan ook helpen om mogelijke irritaties te voorkomen.

Tips voor het verzorgen van een gevoelige huid met dagcrèmes

Gebruik natuurlijke gezichtscrèmes en leer hoe je een gevoelige huid kunt behandelen bij aanraking. Lees meer om jouw huid te laten stralen!

Gebruik van natuurlijke gezichtscrèmes

Ik ben een groot voorstander van het gebruik van natuurlijke gezichtscrèmes, vooral voor mensen met een gevoelige huid. Natuurlijke gezichtscrèmes bevatten geen chemicaliën en synthetische ingrediënten die de huid kunnen irriteren.

In plaats daarvan gebruiken ze natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera, kamille en kokosolie, die bekend staan om hun kalmerende en hydraterende eigenschappen. Deze ingrediënten helpen de huid te voeden en te verzachten, waardoor roodheid en irritaties verminderen.

Bovendien zijn natuurlijke gezichtscrèmes meestal hypoallergeen, wat betekent dat ze minder kans hebben om allergische reacties te veroorzaken. Het is belangrijk om altijd de ingrediëntenlijst te controleren en te kiezen voor een natuurlijke gezichtscrème die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Geschikte momenten om een dagcrème te gebruiken

Wanneer ik een dagcrème gebruik, zijn er een paar momenten waarop het echt goed werkt voor mijn gevoelige huid.

 • ‘s Ochtends: Ik breng mijn dagcrème altijd aan na het reinigen van mijn gezicht. Het is een belangrijke stap in mijn ochtendroutine om mijn huid te verzorgen en te beschermen.
 • Voor het aanbrengen van make-up: Een dagcrème kan dienen als een goede basis voor make-up. Het helpt om de huid glad te maken en zorgt ervoor dat de make-up beter blijft zitten.
 • Vóór blootstelling aan de zon: Als ik naar buiten ga, vooral op zonnige dagen, breng ik altijd een dagcrème met SPF aan om mijn gevoelige huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
 • Tijdens koude winters: In de winter heeft mijn huid extra hydratatie nodig vanwege de droge lucht. Een dagcrème met hydraterende eigenschappen helpt om schilfertjes en droogheid te voorkomen.

Behandeling van gevoelige huid bij aanraking.

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het aanraken van je gezicht. Probeer contact met je gezicht te vermijden en was regelmatig je handen om de kans op irritatie te verminderen.

Als je merkt dat je huid geïrriteerd raakt na aanraking, kun je een kalmerend product gebruiken, zoals een gezichtsspray of -toner met natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera of kamille.

Deze kunnen helpen om roodheid en irritaties te verminderen. Zorg er ook voor dat je geen agressieve reinigingsmiddelen gebruikt en vermijd het gebruik van ruwe handdoeken om je gezicht droog te maken.

Meer over ‘Dagcreme gevoelige huid’

Heb je je ooit afgevraagd hoe de werking dagcreme gevoelige huid is of welke natuurlijke ingrediënten dagcreme gevoelige huid bevat? Of misschien wil je tips over het gebruik of hoe je diy dagcreme gevoelige huid kunt maken?

Ontdek het effect, de vele voordelen en de verschillende typen beschikbaar. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de diepere details, duik in de wetenschap achter dagcreme gevoelige huid. Bovendien, om te zorgen voor de beste ervaring, vindt je hier ook informatie over voorkoming van irritatie, vergelijking van dagcremes, de specifieke ingrediënten, een gedetailleerde gebruiksaanwijzing, het belang van de juiste frequentie, de impact op de huidgezondheid en tot slot hoe je de beste keuze maakt voor jouw gevoelige huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn verschillende typen dagcreme voor gevoelige huid?

Er zijn vele soorten dagcreme voor de gevoelige huid. Deze kunnen natuurlijke ingrediënten hebben, zonder parfum zijn, of extra hydraterend werken. Er zijn ook crèmes speciaal voor de droge huid met anti-veroudering eigenschappen.

2. Welke dagcrème is het best getest voor de gevoelige huid?

De beste dagcrème volgens de Consumentenbond voor de gevoelige huid kan variëren, omdat elke huid anders is. Het is belangrijk om een crème te kiezen die bij je huidtype past, zoals een dagcrème voor gecombineerde huid of een nachtcrème.

3. Waar kan ik dagcrème voor de gevoelige huid kopen?

Je kunt dagcrème voor de gevoelige huid kopen bij vele winkels, zoals Kruidvat. Zij hebben verschillende merken in hun assortiment, inclusief hypoallergene en dermatologisch geteste producten.

4. Heeft dagcrème voor de gevoelige huid ook zonnebescherming?

Ja, er zijn vele soorten dagcrème voor de gevoelige huid met SPF. Dit helpt je huid te beschermen tegen de zon en is belangrijk voor dagelijkse gezichtsverzorging.

5. Zijn er natuurlijke dagcrèmes voor de gevoelige huid?

Ja, er zijn meerdere natuurlijke crèmes voor de gevoelige huid. Deze producten gebruiken natuurlijke ingrediënten en hebben vaak kalmerende of voedende effecten op je huid.

» Referenties


1. Zoe Diana Draelos. (1997). Sensitive skin: perceptions, evaluation, and treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 8(2), 67-78.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1046199X97900002

2. Renée Richters, Denise Falcone, Natallia Uzunbajakava, Willem Verkruysse, Piet van Erp, & Peter van de Kerkhof. (2015). What Is Sensitive Skin? A Systematic Literature Review of Objective Measurements. Skin Pharmacol Physiol, 28(2), 75–83.
https://karger.com/spp/article/28/2/75/295804/What-Is-Sensitive-Skin-A-Systematic-Literature

3. Neelam Muizzuddin, Kenneth D. Marenus, & Daniel H. Maes. (1998). Factors Defining Sensitive Skin and its Treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 9(3).
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1053/ajcd.1998.2909

» Referenties

Conclusie beste dagcreme gevoelige huid 2023

 • Beste dagcreme gevoelige huid – Eucerin
 • Beste gezichtscreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige huid zonder parfum – Clarins 
 • Beste dagcreme met spf voor gevoelige huid – Avène
 • Beste getinte dagcreme gevoelige huid – Eucerin 
 • Beste dagcreme zeer gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige oudere huid – Biodermal 
 • Beste dagcreme gevoelige rode huid – Clinique
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *