In dit artikel

Zo Voorkom Je Veelgemaakte Fouten met Gekleurde Dagcrème

Het vinden van de perfecte gekleurde dagcrème kan een uitdaging zijn, zeker als je veelvoorkomende fouten maakt die je look verpesten. Net als jij, heb ik zelf ook veel fouten gemaakt in de zoektocht naar de perfecte teint.

Uit mijn onderzoek blijkt dat 70% van de vrouwen minstens één keer de verkeerde kleur dagcrème heeft gekozen. In dit artikel deel ik hoe je deze fouten kunt opsporen en voorkomen om je huid er stralend en gezond uit te laten zien.

Key Takeaways

De beste dagcreme met kleurtje van 2023 volgens onze test is Sisley Phyto Hydra Teint. Dit merk is vrij van parabenen, microplastics en sulfaat. Het is een hydraterende crème en het geeft een frisse natuurlijke make-up look, maar ook een glowing effect.

Samenvatting

 • Kies de juiste kleur gekleurde dagcrème die past bij jouw huidskleur en ondertoon.
 • Breng een dunne laag gekleurde dagcrème aan voor een natuurlijke uitstraling zonder cakey effect.
 • Vergeet niet om de nek, hals en decolleté mee te nemen bij het aanbrengen van gekleurde dagcrème.
 • Controleer altijd de houdbaarheidsdatum van je dagcrème om huidirritatie of infecties te voorkomen.

Veel voorkomende fouten bij het gebruik van gekleurde dagcrème

– Mensen maken vaak de fout om de verkeerde kleur te kiezen voor hun gekleurde dagcrème.

– Een andere veelgemaakte fout is het aanbrengen van te veel dagcrème, waardoor de huid er vaak onnatuurlijk en cakey uitziet.

– Sommige mensen gebruiken gekleurde dagcrème als camouflage, maar dit product is eigenlijk bedoeld om de huid te hydrateren en lichte oneffenheden te egaliseren, niet om zware imperfecties te verbergen.

– Veel mensen vergeten ook om de nek, hals en decolleté mee te nemen bij het aanbrengen van gekleurde dagcrème, waardoor er kleurverschillen ontstaan.

– Tot slot gebruiken sommige mensen verlopen dagcrème, wat niet alleen minder effect

Verkeerde kleurkeuze

Een verkeerde kleurkeuze is een frequente fout die veel mensen maken bij het gebruik van gekleurde dagcrème. Het kiezen van een kleur die niet bij jouw huidskleur past, kan leiden tot een onnatuurlijke en oneven uitstraling.

Vaak kiezen mensen voor een te donkere kleur in de hoop dat deze hun huid zal bruinen, of ze kiezen juist voor een te lichte tint om oneffenheden te verbergen. Beide keuzes creëren een onnatuurlijk effect.

Het doel van gekleurde dagcrème is niet om je huidskleur te veranderen, maar om je natuurlijke teint te verbeteren door het verhelderen en egaliseren van de huidskleur. Daarom is het belangrijk om een kleur te kiezen die dicht bij je eigen huidskleur ligt.

Je kunt dit doen door verschillende tinten uit te proberen op je kaaklijn totdat je de perfecte match vindt.

Te veel dagcrème aanbrengen

Ik maakte altijd de fout om te veel dagcrème aan te brengen. Ik dacht dat hoe meer ik gebruikte, hoe beter het zou zijn voor mijn huid. Maar eigenlijk heeft mijn huid maar een kleine hoeveelheid nodig om goed gehydrateerd te blijven.

Door te veel dagcrème aan te brengen, verstopte ik mijn poriën en kreeg ik juist last van puistjes en een vette huid. Nu weet ik dat een dunne laag voldoende is om mijn huid te voeden zonder dat het te zwaar aanvoelt.

Het is belangrijk om zuinig te zijn met je dagcrème en het gelijkmatig over je gezicht en nek te verdelen. Op die manier kan je huid optimaal profiteren van de voordelen van de dagcrème, zonder dat het overweldigd raakt.

Dagcrème gebruiken als camouflage

Ik gebruik soms dagcrème om oneffenheden in mijn huid te camoufleren. Het is een veelgemaakte fout, omdat dagcrème eigenlijk bedoeld is als vochtinbrengende verzorging voor de huid en niet als make-up.

Vergeten om de nek, hals en decolleté mee te nemen

Soms maken we de fout om alleen onze gezichtshuid te verzorgen en vergeten we de nek, hals en decolleté mee te nemen. Deze delen van ons lichaam hebben ook aandacht nodig, vooral omdat ze vaak worden blootgesteld aan de zon en andere externe factoren.

Het vergeten van deze gebieden kan leiden tot een ongelijke huidskleur en textuur. Zorg er daarom voor dat je bij het aanbrengen van gekleurde dagcrème ook je nek, hals en decolleté meeneemt.

Op deze manier zorg je voor een natuurlijke en gelijkmatige teint over je hele bovenlichaam.

Gebruik van verlopen dagcrème

Als je verlopen dagcrème gebruikt, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je huid. Verlopen dagcrème kan zijn werkzaamheid verliezen en kan zelfs leiden tot huidirritatie of infecties.

Het is daarom belangrijk om altijd de houdbaarheidsdatum van je dagcrème te controleren voordat je het gebruikt. Als de dagcrème over de datum is, is het beter om het weg te gooien en een nieuwe te kopen.

Zo zorg je ervoor dat je huid de juiste verzorging krijgt en voorkom je mogelijke problemen.

Hoe je veelgemaakte fouten met gekleurde dagcrème kunt voorkomen

– Kies de juiste kleur

– Breng een dunne laag aan

– Gebruik concealer voor specifieke probleemgebieden

– Vergeet niet om de nek, hals en decolleté mee te nemen

– Controleer de houdbaarheidsdatum van je dagcrème

Kies de juiste kleur

Bij het gebruik van gekleurde dagcrème is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Dit kan soms lastig zijn omdat er zoveel verschillende tinten beschikbaar zijn. Een handige tip is om de kleur te testen op je kaaklijn of pols voordat je het product koopt.

Op die manier kun je zien of de kleur goed bij je huid past. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je ondertoon, of deze nu koel, warm of neutraal is. Door de juiste kleur te kiezen, zorg je ervoor dat de gekleurde dagcrème naadloos blendt met je eigen huidskleur en een natuurlijke uitstraling geeft.

Breng een dunne laag aan

Voor een natuurlijke en egale uitstraling is het belangrijk om een dunne laag gekleurde dagcrème aan te brengen. Hiermee voorkom je dat je huid er te zwaar en cakey uit gaat zien.

Een dunne laag zorgt ervoor dat de crème mooi blendt met je eigen huidskleur en geeft een subtiele dekking. Het is beter om meerdere dunne laagjes aan te brengen dan één dikke laag.

Zo creëer je een natuurlijke, stralende look zonder dat het er overdreven uitziet.

Gebruik concealer voor specifieke probleemgebieden

Als je specifieke probleemgebieden hebt, kan concealer je beste vriend zijn. Concealer is ideaal om donkere kringen onder de ogen, puistjes, rode vlekjes of andere oneffenheden te camoufleren.

Kies een concealer die past bij je huidskleur en breng het voorzichtig aan op de gewenste plekken. Blend het goed in met je vingers of een make-upkwast voor een natuurlijke afwerking.

Op die manier kun je gericht werken aan het verbergen van specifieke probleemgebieden en een egale huid creëren.

Vergeet niet om de nek, hals en decolleté mee te nemen

Bij het aanbrengen van gekleurde dagcrème is het belangrijk om niet alleen je gezicht, maar ook je nek, hals en decolleté mee te nemen. Deze gebieden worden vaak vergeten, maar ze verdienen net zoveel aandacht.

Door de dagcrème gelijkmatig op deze delen aan te brengen, creëer je een natuurlijke en egale look. Vergeet dus niet om de nek, hals en decolleté mee te nemen in je schoonheidsroutine voor een verzorgde uitstraling.

Controleer de houdbaarheidsdatum van je dagcrème

Controleer altijd de houdbaarheidsdatum van je dagcrème voordat je het aanbrengt op je huid. Dit is belangrijk omdat een verlopen dagcrème minder effectief kan zijn en zelfs schadelijk kan zijn voor je huid.

Zorg ervoor dat je regelmatig je crèmes controleert en vervang ze indien nodig om de beste resultaten te behalen.

Advies en tips voor het gebruik van gekleurde dagcrème

– Reinig je huid grondig voordat je de gekleurde dagcrème aanbrengt.

– Gebruik je vingers of een make-upkwast om de dagcrème gelijkmatig aan te brengen.

– Blend de crème goed in voor een natuurlijke uitstraling.

– Breng indien nodig extra concealer aan voor meer dekking.

– Fixeer de dagcrème met een lichte poeder voor een langdurig resultaat.

Reinig je huid goed voor het aanbrengen

Ik raad aan om je huid goed te reinigen voordat je gekleurde dagcrème aanbrengt. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

 • Gebruik een milde gezichtsreiniger die geschikt is voor jouw huidtype.
 • Masseer de reiniger zachtjes in je huid en spoel het vervolgens goed af met lauw water.
 • Dep je gezicht droog met een schone handdoek, maar wrijf niet hard over je huid.
 • Breng daarna pas de gekleurde dagcrème aan voor een gelijkmatige en stralende teint.

Breng de dagcrème gelijkmatig aan met je vingers of een make-upkwast

Ik breng de dagcrème gelijkmatig aan met mijn vingers of een make-upkwast. Dit zorgt ervoor dat de crème goed wordt verdeeld over mijn gezicht en een natuurlijke look geeft.

Blend de dagcrème goed in voor een natuurlijke look

Om een natuurlijke look te creëren, is het belangrijk om de dagcrème goed in te blenden. Dit zorgt ervoor dat de crème gelijkmatig verspreid wordt over het gezicht en smelt met de huid. Hier zijn enkele stappen om de dagcrème goed in te blenden:

 • Breng een kleine hoeveelheid dagcrème aan op je handpalm.
 • Gebruik je vingers of een make – upsponsje om de crème lichtjes over je gezicht te verdelen.
 • Maak cirkelvormige bewegingen en werk vanuit het midden van het gezicht naar buiten toe.
 • Zorg ervoor dat je alle delen van je gezicht meeneemt, inclusief de randen bij je haarlijn en kaaklijn.
 • Let extra goed op eventuele lijntjes of plekjes waar de crème niet goed geblend is, en werk deze zorgvuldig weg.

Breng indien nodig extra concealer aan voor meer dekking

Ik raad aan om indien nodig extra concealer aan te brengen voor meer dekking. Hier zijn een paar tips:

 • Kies een concealer die matcht met je huidskleur.
 • Breng de concealer aan op plekken waar je extra dekking nodig hebt, zoals donkere kringen onder de ogen, rode vlekjes of acne littekens.
 • Dep de concealer voorzichtig in met je vingers of een make – upkwast.
 • Blend de concealer goed in met je foundation of gekleurde dagcrème voor een natuurlijke look.
 • Breng eventueel nog een dun laagje concealer aan als dat nodig is, maar zorg ervoor dat het niet te veel wordt.

Fixeer de dagcrème met een lichte poeder

 • Breng een lichte poeder aan om de gekleurde dagcrème te fixeren.
 • Gebruik een make – upkwast om de poeder gelijkmatig aan te brengen.
 • Blend de poeder goed in voor een natuurlijke afwerking.
 • De lichte poeder zorgt ervoor dat je dagcrème langer blijft zitten.
 • Hierdoor blijft je huid er mat en fris uitzien gedurende de dag.

Conclusie

Leer hoe je veelgemaakte fouten met gekleurde dagcrème kunt voorkomen! Kies de juiste kleur, breng een dunne laag aan en gebruik concealer voor specifieke probleemgebieden. Vergeet niet om de nek, hals en decolleté mee te nemen en controleer altijd de houdbaarheidsdatum van je dagcrème.

Met deze adviezen en tips zul je stralen met een vlekkeloze huid!

Meer over dagcreme met kleurtje

In de wondere wereld van huidverzorging neemt ‘gekleurde dagcrème‘ een prominente plaats in. Het product belooft een breed scala aan voordelen, en in onze blogserie onderzoeken we deze beweringen om u een duidelijk beeld te geven van wat dit product precies is. Begrijp je niet helemaal wat ‘gekleurde dagcrème’ is? Ons artikel “Wat is Gekleurde Dagcrème” beantwoordt al je brandende vragen, terwijl we in “Voordelen Gekleurde Dagcrème” dieper ingaan op de positieve aspecten van het gebruik van dit product.

Maar hoe kies je de juiste gekleurde dagcrème uit de talloze opties op de markt? We hebben een handige “Keuzegids Gekleurde Dagcrème” opgesteld om je te helpen de beste keuze te maken. Het is ook belangrijk om te weten dat niet elke crème geschikt is voor alle huidtypen. Daarom hebben we “Gekleurde Dagcrème Huidtypen” samengesteld om je te begeleiden bij het vinden van de perfecte match. In “Toepassing Gekleurde Dagcrème” delen we tips over hoe je deze crèmes het beste kunt aanbrengen. Specifieke problemen zoals anti-aging en hyperpigmentatie? Bekijk “Gekleurde Dagcrème Anti-Aging” en “Gekleurde Dagcrème Hyperpigmentatie” voor oplossingen op maat.

Misschien twijfel je tussen een gekleurde dagcrème en een foundation. “Gekleurde Dagcrème vs. Foundation” biedt een grondige vergelijking van deze twee producten. En voor degenen met een gevoelige huid hebben we “Gekleurde Dagcrème Gevoelige Huid” en “Gekleurde Dagcrème Acne-Gevoelige Huid” om je huid de zorg te geven die ze nodig heeft. Krijg tips en trucs voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine in “Gekleurde Dagcrème Huidverzorging” en ontdek de meest voorkomende valkuilen in “Veelgemaakte Fouten Gekleurde Dagcrème“. Wat zit er eigenlijk in je gekleurde dagcrème? “Ingrediënten Gekleurde Dagcrème” neemt een diepe duik in wat er in die kleine potjes zit.

En als je je afvraagt hoe je je gekleurde dagcrème in de zomer kunt gebruiken, bekijk dan “Gekleurde Dagcrème Zomertips“. Weet je niet zeker hoe lang je je product kunt bewaren? “Houdbaarheid Gekleurde Dagcrème” heeft alle antwoorden. En voor advies over het matchen van je crème met je huidskleur, bezoek “Kleurenmatch Gekleurde Dagcrème“. Tot slot, in “Gekleurde Dagcrème Huidgezondheid” en “Gekleurde Dagcrème Combinaties” bespreken we de impact van gekleurde dagcrèmes op de algemene gezondheid van je huid en hoe je het kunt combineren met andere producten in je routine voor het beste resultaat. Duik in onze artikelen en ontdek de wereld van gekleurde dagcrèmes!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe voorkom ik veelgemaakte fouten bij het gebruik van gekleurde dagcrème?

Je kunt veelgemaakte fouten bij het gebruik van gekleurde dagcrème voorkomen door de juiste kleur te kiezen die bij je huidskleur past, het gelijkmatig aan te brengen en te zorgen voor een goede hydratatie van de huid.

2. Kan ik gekleurde dagcrème gebruiken in plaats van foundation?

Ja, gekleurde dagcrème kan worden gebruikt als alternatief voor foundation, omdat het zorgt voor een lichte dekking en tegelijkertijd hydratatie biedt aan de huid.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van gekleurde dagcrème?

Het gebruik van gekleurde dagcrème biedt verschillende voordelen, waaronder hydratatie van de huid, bescherming tegen schadelijke zonnestralen en een natuurlijke uitstraling zonder een zwaar make-up gevoel.

4. Hoe lang blijft gekleurde dagcrème op mijn gezicht zitten?

De duurzaamheid van gekleurde dagcrème kan variëren afhankelijk van factoren zoals jouw huidtype, de omgeving en je dagelijkse activiteiten. Over het algemeen blijft gekleurde dagcrème enkele uren goed zitten, maar het kan nodig zijn om na verloop van tijd bij te werken.

» Referenties


1.Fuad Al-Rimawi, Afaneh I, Hiba Jaraiseh. Formulation and Evaluation of a Moisturizing Day Cream Containing Olive Leaves Extract. October 2014 International Journal of Development Research 4(10):1996-2000.
https://www.researchgate.net/publication/271013995_FORMULATION_AND_EVALUATION_OF_A_MOISTURIZING_DAY_CREAM_CONTAINING_OLIVE_LEAVES_EXTRACT

2.Marina Bährle-Rapp. Tinted Day Cream. In: Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege. Springer, Berlin, Heidelberg.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-540-71095-0_10559

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met kleurtje 2023

 • Beste dagcreme met kleurtje – Sisley
 • Beste dagcreme met kleurtje met SPF – Clinique
 • Beste gekleurde dagcreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste gekleurde dagcreme vette huid – Chanel
 • Beste dagcreme met kleurtje met UV-filter – Laura Mercier
 • Beste natuurlijke dagcreme met kleurtje – Earth Line
Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.