In dit artikel

Vergelijking: Nachtcrème vs. Dagcrème (2023)

In dit artikel

Nachtcrème of dagcrème, welke gebruik je wanneer en waarom? Als je, net als ik, soms in de war raakt over deze vraag, ben je zeker niet alleen. In dit artikel, ga ik diep in op de verschillen tussen nacht- en dagcrèmes, waaronder het feit dat een dagcrème SPF bevat en een nachtcrème juist voedende ingrediënten.

Laten we snel beginnen om samen het geheim van een stralende huid te ontdekken!

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Samenvatting

 • Een dagcrème bevat meestal een SPF om de huid te beschermen tegen UV – stralen, terwijl een nachtcrème voedende ingrediënten bevat voor herstel en voeding tijdens de slaap.
 • Het gebruik van zowel dagcrème als nachtcrème is belangrijk, omdat ze elk hun eigen functie hebben en op verschillende manieren op de huid werken.
 • Bij het kiezen van de juiste crème voor jouw huid, is het belangrijk om jouw huidtype te identificeren, jouw behoeften te begrijpen, naar de ingrediënten te kijken, het product te testen en reviews en aanbevelingen te lezen.

Verschillen tussen nachtcrème en dagcrème

Een belangrijke vergelijking tussen nachtcrème en dagcrème helpt ons hun unieke voordelen te begrijpen. Hieronder volgt een tabel die de verschillen tussen deze twee producten belicht.

 DagcrèmeNachtcrème
IngrediëntenEen dagcrème bevat meestal een SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.Een nachtcrème bevat voedende ingrediënten zoals shea boter en oliën.
WerkingEen dagcrème werkt voornamelijk beschermend.Een nachtcrème werkt terwijl je slaapt, het voedt en herstelt je huid.
SPFHet grootste verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème is dat een dagcrème een SPF bevat.Een nachtcrème heeft geen SPF nodig.
GebruikHet is een fabel dat je een dagcrème ook als nachtcrème kunt gebruiken.Het gebruik van een nachtcrème is belangrijk omdat deze de huid voedt en herstelt terwijl je slaapt.

Deze verschillen tonen aan dat dagcrème en nachtcrème elk hun eigen functie hebben en op verschillende manieren op de huid werken. Vergelijken is dus belangrijk om te vinden wat het beste bij je huid past. Zo vormt een goede dagcrème de basis voor een stralende en gezonde huid, en kan het ideale product ook een serum, een nachtcrème, of zelfs een oogcrème zijn. Het is dus duidelijk dat zowel dagcrème als nachtcrème hun plaats hebben in onze dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Hoe kies je de juiste crème voor jouw huid?

Het kiezen van de juiste crème voor jouw huid kan soms lastig zijn. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om de beste keuze te maken:

 1. Identificeer jouw huidtype – Is jouw huid droog, vet, gecombineerd of gevoelig? Dit helpt bij het bepalen welk type crème het beste bij jou past.
 2. Begrijp jouw behoeften – Heb je extra hydratatie nodig? Zoek naar een crème met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur. Heb je anti-aging eigenschappen nodig? Kies dan voor een crème met retinol.
 3. Let op de ingrediënten – Vermijd crèmes met irriterende stoffen zoals parfum en alcohol als je een gevoelige huid hebt. Kijk ook naar actieve ingrediënten die specifiek werken voor jouw huidtype.
 4. Test het product – Probeer altijd een sample of kleine hoeveelheid van de crème voordat je hem koopt om er zeker van te zijn dat het goed werkt met jouw huid en geen negatieve reacties veroorzaakt.
 5. Lees reviews en vraag om aanbevelingen – Bekijk wat andere mensen zeggen over het product en vraag vrienden of familieleden om hun ervaringen en aanbevelingen.

Meer over ‘Nachtcreme’

De wereld van nachtcrèmes is uitgebreid en divers. Heb je je ooit afgevraagd wat is een nachtcreme? Of hoe je de beste keuze nachtcreme voor jouw huidtype kunt maken? Het dagelijkse gebruik ervan biedt tal van voordelen, maar het is essentieel om te weten hoe je deze crèmes het beste aanbrengt. Bovendien kan een vergelijking tussen nachtcreme en dagcreme je helpen om de specifieke eigenschappen van elk te begrijpen.

Of je nu een gevoelige huid hebt, op zoek bent naar ingrediënten die echt werken, of nieuwsgierig bent naar de impact van nachtcreme op rimpels, we hebben een gids voor jou. En voor de creatievelingen is er zelfs een gids voor diy nachtcreme. Of misschien wil je weten hoe vaak je het moet gebruiken? Bekijk dan onze frequentie gebruik nachtcreme. Speciale gidsen voor mannen, voor degenen met acne, voor de wintermaanden, en zelfs het ontkrachten van mythes rondom nachtcreme zijn allemaal beschikbaar. En als je een groene aanpak prefereert, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcremes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen nachtcrème en dagcrème?

Nachtcrème is rijker en voller, terwijl dagcrème licht is en snel intrekt. Het beschermt je gezicht tegen UV-stralen en vervuiling.

2. Hoe helpen deze crèmes bij gezichtsverzorging?

Nachtcrème bevat actieve stoffen die helpen bij de veroudering van de huid. Dagcrème biedt bescherming tegen UV-stralen, dankzij de zonnefactor.

3. Wat zegt de dermatoloog over het gebruik van nachtcrème en dagcrème?

Een onderzoeksarts of dermatoloog adviseert het gebruik van beide crèmes voor een goede gezichtsverzorging. Ze helpen de huid te beschermen tegen veroudering.

4. Welke rol spelen deze crèmes in mijn dagelijkse routine?

Deze crèmes vormen een belangrijk onderdeel van uw schoonheidsroutine. Ze houden je huid vochtig met hun moisturizer eigenschappen en beschermen tegen schadelijke stoffen.

5. Zijn nachtcrème en dagcrème alleen voor anti-veroudering?

Nee, ze zijn niet alleen voor anti-veroudering. Ze bevatten ook actieve stoffen die je huid voeden, beschermen en mooier maken.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *