In dit artikel

Kun je de Effectiviteit van je Dagcrème met SPF Verhogen

Kun je de Effectiviteit van je Dagcrème met SPF Verhogen? (2023)

Beschermt je dagcrème met SPF zoveel als je denkt? Het is een vraag die velen van ons zich wel eens hebben gesteld. Als ervaren huidverzorgingsexpert, stootte ik op het feit dat bijna 80% van de zichtbare huidveroudering wordt veroorzaakt door blootstelling aan UV-stralen.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om de effectiviteit van onze dagcrème met SPF te verhogen, en dit artikel bevat al mijn bevindingen. Laten we zonder tijd te verspillen ontdekken hoe je maximaal kan profiteren van je dagcrème met SPF!

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

 • Kies de juiste SPF – factor voor jouw huidtype en blootstellingsniveau aan de zon.
 • Breng voldoende product aan op je gezicht en nek voor optimale bescherming.
 • Breng regelmatig opnieuw aan, vooral na zwemmen, afdrogen of zweten.
 • Combineer je dagcrème met SPF met andere zonbeschermingsmaatregelen zoals het dragen van een hoed en beschermende kleding.
Kun je de Effectiviteit van je Dagcrème met SPF Verhogen

Hoe SPF in dagcrème werkt

SPF in dagcrème werkt door een beschermende laag op de huid te vormen die de schadelijke UV-straling van de zon blokkeert.

Uitleg over de werking van SPF

SPF staat voor Sun Protection Factor en het is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine. Het beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV-straling van de zon. Het werkt door het absorberen, verspreiden en reflecteren van UV-stralen om te voorkomen dat ze de huidcellen beschadigen.

Hogere SPF-waarden betekenen meer bescherming, maar zelfs een dagcrème met hoge SPF biedt niet 100% bescherming.

De UV-straling van de zon bestaat uit twee soorten: UVA en UVB. Hoewel UVA-stralen dieper in de huid doordringen en bijdragen aan huidveroudering, zijn het vooral de UVB-stralen die zonnebrand veroorzaken.

Een goed SPF-product zal je beschermen tegen beide soorten straling. Het is essentieel om te begrijpen dat SPF niet cumulatief is; als je een SPF 30 gebruikt en daaroverheen een SPF 15, heb je nog steeds alleen de bescherming van SPF 30.

Het is ook belangrijk te weten dat SPF-bescherming verminderd kan worden door factoren zoals zweten, afvegen of water, dus regelmatig opnieuw aanbrengen is essentieel om effectief te blijven.

Waarom dagelijks SPF gebruiken belangrijk is

Het dagelijks gebruik van een dagcrème met SPF is van essentieel belang voor de gezondheid en bescherming van onze huid. De zonnestralen kunnen schadelijk zijn en leiden tot verbranding, vroegtijdige huidveroudering, rimpels en zelfs huidkanker.

Door elke dag een crème met SPF te gebruiken, creëer je een barrière tussen je huid en deze schadelijke UV-stralen.

Zelfs op bewolkte dagen dringen de zonnestralen door en kunnen ze je huid beschadigen, dus het is belangrijk om dagelijks SPF te gebruiken, ongeacht het weer of de hoeveelheid tijd die je buiten doorbrengt.

Kun je de Effectiviteit van je Dagcrème met SPF Verhogen

Hoe je de effectiviteit van je dagcrème met SPF kunt verhogen

– Kies de juiste SPF-factor voor jouw huidtype en de omstandigheden waarin je je bevindt.

Kies de juiste SPF-factor

Het kiezen van de juiste SPF-factor is essentieel voor het optimaliseren van de effectiviteit van je dagcrème met SPF. Een hogere SPF beschermt je huid beter tegen schadelijke UV-straling, maar dit betekent niet dat je automatisch de hoogste factor moet kiezen.

Het is belangrijk om rekening te houden met je eigen huidtype en blootstellingsniveau aan de zon. Over het algemeen wordt een SPF van minimaal 30 aanbevolen om voldoende bescherming te bieden tegen zonneschade.

Echter, als je een lichte huid hebt of veel tijd buiten doorbrengt, kun je beter kiezen voor een hogere SPF-factor, zoals 50. Onthoud dat hogere SPF-factoren geen onbeperkte bescherming bieden en nog steeds regelmatig opnieuw moeten worden aangebracht voor maximale bescherming.

Breng voldoende product aan

Een belangrijke manier om de effectiviteit van je dagcrème met SPF te verhogen, is door voldoende product aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je huid gelijkmatig bedekt is en volledige bescherming krijgt tegen schadelijke UV-stralen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid dagcrème met SPF gebruikt:

 • Begin met een schoon gezicht: Reinig je gezicht grondig voordat je de dagcrème aanbrengt. Verwijder alle make-up, vuil en overtollige oliën, zodat de crème beter kan worden opgenomen.
 • Neem een ruime hoeveelheid: Knijp een ruime hoeveelheid dagcrème ter grootte van een erwt op je vingers. Dit zorgt ervoor dat je genoeg product hebt om je hele gezicht en nek te bedekken.
 • Verdeel het gelijkmatig: Breng de dagcrème aan op verschillende delen van je gezicht – bijvoorbeeld op het voorhoofd, wangen, neus en kin – voordat je het gelijkmatig verdeelt met cirkelvormige bewegingen. Vergeet niet om ook je nek en decolleté mee te nemen.
 • Laat het intrekken: Geef de dagcrème wat tijd om in te trekken voordat je andere producten of make-up aanbrengt. Op deze manier kan het goed absorberen en zijn werk doen.

Breng regelmatig opnieuw aan

Het regelmatig opnieuw aanbrengen van je dagcrème met SPF is essentieel om de effectiviteit van de zonbescherming te behouden. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Breng je dagcrème met SPF elke twee uur opnieuw aan, vooral als je veel buiten bent of veel zweet. Dit helpt ervoor te zorgen dat je constant beschermd bent tegen schadelijke UV-straling.
 • Vergeet niet om ook opnieuw aan te brengen na het zwemmen, afdrogen met een handdoek of overmatig zweten. Zelfs waterbestendige zonnefilters kunnen na verloop van tijd afnemen, dus het is belangrijk om ze regelmatig bij te werken.
 • Gebruik voldoende product bij elke toepassing. De aanbevolen hoeveelheid is ongeveer een theelepel voor je hele gezicht en nek. Het gebruik van te weinig kan resulteren in verminderde bescherming, dus wees royaal bij het aanbrengen.
 • Overweeg het dragen van een hoed en beschermende kleding als extra laagje bescherming tegen de zon. Hoewel je dagcrème met SPF helpt, biedt het mogelijk niet volledige bescherming tegen directe blootstelling aan de zon.
 • Blijf uit de zon tijdens piekuren (meestal tussen 10.00 en 16.00 uur) wanneer de UV – straling het sterkst is. Als je tijdens deze uren naar buiten moet, probeer dan schaduwrijke gebieden op te zoeken.
 • Zorg ervoor dat je een dagcrème met SPF gebruikt die geschikt is voor jouw huidtype. Als je een acne-gevoelige huid hebt, kies dan voor een olievrije formule. Voor een drogere huid kan een product met hydraterende ingrediënten nuttig zijn.

Combineer met andere zonbeschermingsmaatregelen

Om de effectiviteit van je dagcrème met SPF te verhogen, is het belangrijk om deze te combineren met andere zonbeschermingsmaatregelen. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

 • Draag een hoed en beschermende kleding: Naast het gebruik van een SPF in je dagcrème, is het dragen van een hoed en beschermende kleding een goede manier om je huid nog beter te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Kies voor kleding gemaakt van dichte, geweven stoffen die de zonnestralen blokkeren.
 • Zoek schaduw op: Als je buiten bent, zoek dan regelmatig de schaduw op om je huid wat rust te geven. Vooral tijdens de heetste uren van de dag, wanneer de zon het felst is, is het belangrijk om niet langdurig in direct zonlicht te blijven.
 • Gebruik een zonnebril: Vergeet niet om ook je ogen te beschermen tegen UV-stralen door het dragen van een goede zonnebril. Kies voor een bril die 100% UVA- en UVB-bescherming biedt.
 • Vermijd intensieve zonblootstelling: Probeer tijdens piekuren zo min mogelijk in direct zonlicht te zijn. Vermijd vooral langdurige blootstelling aan intensieve straling, zoals tijdens de middaguren.
 • Let op reflectie: Houd er rekening mee dat water, sneeuw en zelfs bepaalde oppervlakken zoals beton of glas UV-stralen kunnen reflecteren. Dit kan ervoor zorgen dat je nog steeds wordt blootgesteld aan schadelijke zonnestralen, zelfs als je in de schaduw staat. Wees daarom extra voorzichtig en houd rekening met mogelijke reflecties.
 • Bescherm je huid het hele jaar door: Vergeet niet dat UV-straling het hele jaar door aanwezig is, zelfs op bewolkte dagen. Zorg er dus voor dat je dagelijks een SPF gebruikt, ongeacht het seizoen of de weersomstandigheden.
Kun je de Effectiviteit van je Dagcrème met SPF Verhogen

Waar je op moet letten bij het kiezen van een dagcrème met SPF

Bij het kiezen van een dagcrème met SPF is het belangrijk om de SPF-factor te controleren, een breed-spectrum bescherming te kiezen en irriterende ingrediënten te vermijden. Overweeg ook of je liever een fysische of chemische filter wilt gebruiken voor optimale huidbescherming.

Lees verder om meer te leren over het verbeteren van de effectiviteit van je dagcrème met SPF.

Controleer de SPF-factor

Het is van cruciaal belang om de SPF-factor van je dagcrème grondig te controleren voordat je deze aanschaft. De SPF-factor geeft aan hoe lang je beschermd bent tegen schadelijke UV-stralen.

Het is essentieel om een dagcrème te kiezen met een voldoende hoge SPF-factor om je huid effectief te beschermen. Een SPF van minimaal 30 wordt over het algemeen aanbevolen voor dagelijks gebruik.

Het is belangrijk om te onthouden dat de SPF-factor de mate van bescherming aangeeft en niet de tijd dat je beschermd bent. Daarom is het verstandig om regelmatig opnieuw in te smeren, zelfs als je gebruik maakt van een dagcrème met een hogere SPF-factor.

Kies een breed-spectrum bescherming

Als je op zoek bent naar een dagcrème met SPF, is het belangrijk om te kiezen voor een breed-spectrum bescherming. Maar wat betekent dit precies? Een breed-spectrum zonnebescherming beschermt je huid tegen zowel UVB- als UVA-stralen.

UVB-stralen zijn verantwoordelijk voor zonnebrand en kunnen de huid beschadigen, terwijl UVA-stralen dieper in de huid doordringen en vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken. Door te kiezen voor een dagcrème met een breed-spectrum bescherming, kun je jezelf effectief beschermen tegen zowel korte- als langetermijn schade door de zon.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle zonnebeschermingsproducten een breed-spectrum bescherming bieden. Sommige producten bieden alleen bescherming tegen UVB-stralen, wat betekent dat je nog steeds blootgesteld kunt worden aan UVA-stralen.

Het is daarom essentieel om bij het kiezen van een dagcrème met SPF te controleren of deze een breed-spectrum bescherming biedt. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je huid volledig beschermd is tegen de schadelijke effecten van de zon.

Vermijd irriterende ingrediënten

Het vermijden van irriterende ingrediënten is essentieel bij het kiezen van een dagcrème met SPF. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Kies voor een dagcrème met milde en hypoallergene ingrediënten om irritatie van de huid te voorkomen.
 • Vermijd parfum, kleurstoffen en alcohol, omdat deze ingrediënten vaak irritatie kunnen veroorzaken.
 • Controleer de ingrediëntenlijst op potentiële allergenen, zoals lanoline of bewaarmiddelen, die bij sommige mensen een allergische reactie kunnen veroorzaken.
 • Als je een gevoelige huid hebt, overweeg dan om een dagcrème te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor dit huidtype.
 • Raadpleeg een dermatoloog als je huidgevoeligheid of allergieën hebt en onzeker bent over welke ingrediënten je moet vermijden.

Overweeg een fysische of chemische filter

Een belangrijke overweging bij het kiezen van een dagcrème met SPF is het type zonnefilter dat wordt gebruikt. Er zijn twee soorten filters: fysische en chemische filters. Fysische filters, zoals titaniumdioxide en zinkoxide, werken door UV-straling te weerkaatsen en te blokkeren voordat het de huid kan bereiken.

Chemische filters daarentegen absorberen UV-straling en zetten deze om in onschadelijke warmte.

Het kiezen van het juiste type filter hangt af van je persoonlijke voorkeur en huidtype. Fysische filters worden vaak aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid, omdat ze minder kans hebben op irritatie.

Ze bieden ook directe bescherming, aangezien ze niet hoeven te worden opgenomen door de huid voordat ze effectief zijn.

Aan de andere kant kunnen chemische filters een bredere bescherming bieden tegen een scala aan UV-stralen. Ze hebben echter wat tijd nodig om door de huid te worden opgenomen voordat ze volledig effectief zijn.

Dit kan betekenen dat je even moet wachten voordat je de zon in gaat.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een fysische of chemische filter geen invloed heeft op de effectiviteit van de SPF. Beide filters kunnen dezelfde beschermingsniveaus bieden, maar het is cruciaal om een dagcrème met SPF te kiezen die past bij jouw huidtype en persoonlijke voorkeuren.

Conclusie

In conclusie, het verhogen van de effectiviteit van je dagcrème met SPF is essentieel voor een optimale bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Door de juiste SPF-factor te kiezen, voldoende product aan te brengen en regelmatig opnieuw aan te brengen, kun je ervoor zorgen dat je huid goed beschermd blijft.

Vergeet ook niet om andere zonbeschermingsmaatregelen te nemen en de juiste dagcrème met SPF te kiezen voor jouw specifieke huidbehoeften. Met deze tips kun je genieten van een gezonde en stralende huid, beschermd tegen zonneschade.

Meer over dagcreme met SPF


Wil je meer weten over de fascinerende wereld van “Dagcrème met SPF“. Lees dan verder. Ontdek het belang van zonbescherming in je dagelijkse huidverzorgingsroutine en waarom het een onmisbaar onderdeel is van je schoonheidsregime.

In onze introductie ‘Wat is Dagcrème met SPF‘ leggen we de basisprincipes uit van dit belangrijke product. We zullen ook in detail treden over de ‘Voordelen van Dagcrème met SPF‘, van bescherming tegen schadelijke UV-stralen tot de bijdrage aan een jeugdige en gezonde huid. En hoe ’ Verhogen effectiviteit Dagcrème met SPF’, maar ook het ‘Belang van SPF in Dagcrème’.

Vraag je je af hoe SPF precies werkt? Lees dan ons artikel ‘SPF betekenis‘ waarin we deze technologie ontrafelen. En in ‘Dagcrème met SPF en huidbescherming‘ duiken we dieper in op hoe deze producten je huid helpen beschermen. En wat is beter ‘Dagcrème met SPF versus Zonder SPF‘?

Bent u in de war over of u “eerst SPF of eerst dagcrème” moet aanbrengen? Maak je geen zorgen, we hebben een gids die je stap voor stap door dit proces leidt. En als je geïnteresseerd bent in “zonnebrand als dagcreme“, hebben we een artikel dat de voordelen en valkuilen van deze praktijk onderzoekt.

Voor degenen die op zoek zijn naar producten zonder schadelijke ingrediënten, bekijk onze gidsen voor “dagcreme met spf zonder parfum en alcohol” en “dagcreme met spf zonder parabenen“. En voor degenen die graag natuurlijke, dierproefvrije producten gebruiken, hebben we een overzicht van “vegan dagcreme met spf“.

Misschien bent u een sporter en vraagt u zich af of SPF belangrijk voor u is. Ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor sporters‘ behandelt deze kwestie uitgebreid. Ook het “Belang van Dagcrème met SPF onder make-up” wordt in een apart stuk behandeld, waarin we uitleggen waarom SPF zelfs bij het dragen van make-up belangrijk is.

Voor diegenen die klaar zijn om hun eigen dagcrème met SPF te kopen, hebben we een artikel ‘Dagcrème met SPF kopen‘ samengesteld om je te begeleiden. Dan kun je de ‘Dagcreme met zonbescherming’ of ‘Dagcreme met zonnefactor’ aanschaffen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik de effectiviteit van mijn dagcrème met SPF verhogen?

Om de effectiviteit van je dagcrème met SPF te verhogen, kun je ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid crème aanbrengt en deze gelijkmatig over je gezicht en hals verdeelt. Het is ook belangrijk om de crème ongeveer 15 minuten voordat je blootgesteld wordt aan de zon aan te brengen en regelmatig opnieuw aan te brengen gedurende de dag.

2. Moet ik nog steeds zonnebrandcrème gebruiken als mijn dagcrème al SPF bevat?

Hoewel sommige dagcrèmes SPF bevatten, is het nog steeds belangrijk om een aparte zonnebrandcrème te gebruiken, vooral als je langdurig wordt blootgesteld aan de zon of in intense zonnestraling terechtkomt. De SPF in dagcrèmes is mogelijk niet voldoende om optimale bescherming tegen schadelijke UV-stralen te bieden.

3. Hoeveel SPF heeft mijn dagcrème nodig om effectief te zijn?

Het wordt aanbevolen om een dagcrème te gebruiken met minimaal SPF 30 om voldoende bescherming tegen schadelijke UV-stralen te bieden. Een hogere SPF kan nog betere bescherming bieden, maar het is belangrijk om te onthouden dat een hogere SPF niet betekent dat je langer in de zon kunt blijven zonder opnieuw aanbrengen.

4. Wat zijn andere manieren om mijn huid te beschermen tegen de zon?

Naast het gebruik van een dagcrème met SPF, kun je andere maatregelen nemen om je huid te beschermen tegen de zon. Dit omvat het dragen van beschermende kleding, zoals een hoed en zonnebril, het vermijden van blootstelling aan de zon tijdens het heetste deel van de dag en het zoeken naar schaduw wanneer mogelijk. Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven. Drink goed je water.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.