In dit artikel

BB Cream vs Getinte Dagcrème: De Belangrijkste Verschillen Uitgelicht

Het kiezen tussen BB cream en getinte dagcrème kan verwarrend zijn, zeker gezien de vele producten die er vandaag de dag op de markt zijn. Net als jij, heb ik me ook afgevraagd wat het verschil is tussen deze twee en welke het beste is voor mijn huid.

Na grondig onderzoek ontdekte ik interessante verschillen, zoals dat BB cream een lichtere textuur heeft dan getinte dagcrème en vaak ook een zonnebeschermingsfactor bevat. In deze blogpost zal ik je niet alleen helpen de verschillen te begrijpen, maar ook begeleiden bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke huidtype en behoeften.

Key Takeaways

De beste getinte dagcreme van 2023 volgens onze test is Sisley Phyto Hydra Teint. Dit merk is vrij van parabenen, microplastics en sulfaat. Het is een hydraterende crème en het geeft een frisse natuurlijke make-up look, maar ook een glowing effect.

Samenvatting

 • BB cream biedt een transparante dekking en heeft een lichte textuur, terwijl getinte dagcrème dunner is en voorziet in lichte dekking en huidverzorging.
 • BB cream bevat vaak een zonbeschermingsfactor (SPF) en verzorgende eigenschappen, terwijl getinte dagcrème voornamelijk gericht is op hydratatie en verzorging zonder zware dekking.
 • De keuze tussen BB cream en getinte dagcrème hangt af van persoonlijke voorkeuren, zoals gewenste dekking en huidverzorging.
 • Breng de crèmes aan met schone handen of een make – upkwastje, beginnend met een schone en gehydrateerde huid.
 • Blend de crème goed in met zachte bewegingen om strepen en vlekken te voorkomen.
 • Breng eventueel een tweede laag aan voor meer dekking, maar laat de eerste laag goed drogen.
 • Combineer BB cream of getinte dagcrème met andere make – upproducten, zoals primer, concealer, mascara en wenkbrauwgel, voor een complete look.

Wat is het verschil tussen BB cream en getinte dagcrème?

BB cream en getinte dagcrème verschillen voornamelijk qua dekking, textuur, SPF en verzorgende eigenschappen.

Dekking en textuur

BB cream geeft je een transparante dekking met een lichte textuur, ideaal voor diegenen die streven naar een natuurlijke uitstraling. In tegenstelling daarmee is een getinte dagcrème dunner dan BB cream en zorgt het voor een lichte dekking terwijl het je huid voedt en beschermt.

Dit betekent dat je bij het kiezen tussen deze twee producten moet letten op de gewenste dekking en je comfort met de textuur van het product. Of je nu gaat voor een subtiele glans of iets meer dekking, zowel BB cream als getinte dagcrème bieden unieke voordelen die passen bij verschillende huidtypes en voorkeuren.

SPF en verzorgende eigenschappen

Een belangrijk verschil tussen BB cream en getinte dagcrème is de aanwezigheid van SPF en verzorgende eigenschappen. BB cream biedt niet alleen een lichte dekking en hydratatie, maar bevat ook een zonbeschermingsfactor (SPF) om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Daarnaast heeft BB cream vaak verzorgende eigenschappen die de huid voeden en hydrateren. Getinte dagcrème kan ook SPF bevatten, maar is meestal meer gericht op het hydrateren en verzorgen van de huid zonder zware dekking te bieden.

Het is belangrijk om te overwegen welke functies je zoekt in een product, zoals zonbescherming en extra huidverzorging, bij het kiezen tussen BB cream en getinte dagcrème.

Functies en voordelen

BB cream en getinte dagcrème hebben verschillende functies en voordelen. BB cream biedt een combinatie van hydratatie, dekking en zonbescherming, waardoor het een goede keuze is voor mensen die snel een licht en glanzend resultaat willen.

Het kan dienen als een vervanging voor foundation en geeft een natuurlijke uitstraling. Aan de andere kant heeft getinte dagcrème een lichte textuur en biedt het minimale dekking.

Het is ideaal voor mensen die een natuurlijke look willen met wat kleur en hydratatie voor de huid. Bedenk wat je specifieke behoeften zijn en kies de optie die het beste bij jou past.

Welke is het beste voor jou?

Welke optie het beste is voor jou, hangt af van je huidtype en persoonlijke voorkeuren en behoeften.

De ideale keuze voor verschillende huidtypes

BB cream en getinte dagcrème zijn beide geschikt voor verschillende huidtypes. Als je een natuurlijke look wilt met minimale dekking, is getinte dagcrème de ideale keuze. Het biedt hydratatie en een subtiele kleur voor een frisse uitstraling.

Voor mensen die behoefte hebben aan meer dekking, is BB cream perfect. Het combineert hydratatie, verzorging en een lichte foundation om oneffenheden te camoufleren. Of je nu een droge, vette of gevoelige huid hebt, er is een BB cream of getinte dagcrème die bij jouw huidtype past.

Persoonlijke voorkeuren en behoeften

Mijn persoonlijke voorkeuren en behoeften spelen een grote rol bij het kiezen tussen BB cream en getinte dagcrème. Het is belangrijk om te bedenken welk resultaat ik wil bereiken en welke eigenschappen ik het belangrijkst vind.

Als ik op zoek ben naar een natuurlijke look met minimale dekking, dan is een getinte dagcrème misschien de beste keuze voor mij. Maar als ik meer dekking wil en ook huidverzorgende voordelen belangrijk vind, dan is een BB cream waarschijnlijk meer geschikt.

Het is dus essentieel om mijn eigen voorkeuren en behoeften in overweging te nemen bij het maken van een keuze.

Hoe gebruik je BB cream en getinte dagcrème?

Breng de BB cream en getinte dagcrème aan met schone handen of een make-upkwastje.

Applicatiemethoden en tips

Als je BB cream of getinte dagcrème wilt gebruiken, zijn hier een paar tips en trucs om het beste resultaat te krijgen:

 • Begin met een schone en gehydrateerde huid. Breng indien nodig eerst een moisturizer aan voordat je de BB cream of getinte dagcrème aanbrengt.
 • Gebruik je vingers, een make – upkwast of een sponsje om de crème gelijkmatig over je gezicht te verdelen. Begin in het midden van je gezicht en werk naar buiten toe.
 • Let op probleemgebieden zoals roodheid of donkere kringen en dep wat extra crème op deze plekken voor extra dekking.
 • Blend de crème goed in om strepen en vlekken te voorkomen. Werk met zachte, ronddraaiende bewegingen totdat alles mooi geblend is.
 • Als je meer dekking wilt, kun je een tweede laag aanbrengen. Laat de eerste laag wel goed opdrogen voordat je begint met de tweede laag.
 • Vergeet niet om ook je nek mee te nemen bij het aanbrengen van de crème, zodat er geen kleurverschil ontstaat tussen je gezicht en nek.
 • Als laatste stap kun je nog wat poeder aanbrengen om de crème te setten en eventuele glans te verminderen.

Combineren met andere make-upproducten

Ik combineer mijn BB cream of getinte dagcrème graag met andere make-upproducten om mijn look te perfectioneren. Hier zijn een paar tips:

 • Breng eerst een primer aan voordat je je BB cream of getinte dagcrème aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en vlekken voorkomt.
 • Voor extra dekking kun je concealer gebruiken om specifieke plekken te camoufleren, zoals donkere kringen onder je ogen of puistjes.
 • Als je wilt dat je wimpers opvallen, breng dan mascara aan na het aanbrengen van je BB cream of getinte dagcrème.
 • Om je wenkbrauwen mooi in vorm te brengen, gebruik je een wenkbrauwgel of – potlood na het aanbrengen van je BB cream of getinte dagcrème.
 • Als laatste stap kun je een setting spray gebruiken om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag blijft zitten.

Conclusie: BB cream vs getinte dagcrème – welke moet je kiezen?

In conclusie, bij het kiezen tussen BB cream en getinte dagcrème hangt het af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar lichte dekking en hydratatie, is BB cream een goede keuze.

Als je meer huidverzorgende voordelen wilt, kan getinte dagcrème met SPF de beste optie zijn. Het is belangrijk om te experimenten en te kijken welk product het beste past bij jouw huidtype en gewenste resultaat.

Meer over getinte dagcreme

De thuisbasis voor alles wat te maken heeft met ‘Getinte Dagcrème‘. Hier proberen we u door het doolhof van informatie te leiden, zodat u de best mogelijke keuzes kunt maken voor uw huidverzorging. Bent u nieuw bij het concept van Getinte Dagcrème? Dan kunt u beginnen met ons artikel ‘Wat is Getinte Dagcrème‘, dat de basisprincipes van dit fantastische product uitlegt. We gaan dieper in op hoe dit product een gamechanger kan zijn in uw dagelijkse routine, met een uitgebreid artikel over de ‘Voordelen Getinte Dagcrème‘.

Omdat niet alle huidtypes gelijk zijn, hebben we een speciale post gewijd aan ‘Getinte Dagcrème Huidtype‘, waar we gedetailleerd ingaan op hoe u het beste type getinte dagcrème voor uw unieke huid kunt kiezen. En als u in de war bent tussen Getinte Dagcrème en Foundation, dan hebben we voor u het artikel ‘Getinte Dagcrème vs Foundation‘ om u te helpen het verschil te begrijpen. Als u eenmaal uw perfecte getinte dagcrème heeft gevonden, wilt u natuurlijk weten hoe u deze op de juiste manier aanbrengt. Hiervoor hebben we een stap-voor-stap handleiding voor u, getiteld ‘Aanbrengen Getinte Dagcrème’.

Wilt u meer weten over wat er in uw producten zit? Ons artikel ‘Ingrediënten Getinte Dagcrème‘ ontrafelt de complexe wereld van huidverzorgingsingrediënten. Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in anti-aging voordelen, zult u onze post ‘Getinte Dagcrème Anti-Aging‘ nuttig vinden. Voor degenen die graag experimenteren, hebben we het artikel ‘Combineren Getinte Dagcrème‘ voor u, dat laat zien hoe u deze met andere producten in uw routine kunt combineren.

En ja, mannen, we hebben ook aan jullie gedacht! Bekijk ‘Getinte Dagcrème voor Mannen‘ om te leren hoe deze producten ook in uw routine kunnen passen. Bescherming tegen de zon is een cruciaal aspect van huidverzorging. Vandaar dat we het artikel ‘Getinte Dagcrème Zonbescherming‘ hebben om u te laten zien hoe dit product u kan helpen uw huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Natuurlijk willen we u ook waarschuwen voor mogelijke ‘Bijwerkingen Getinte Dagcrème‘, dus zorg ervoor dat u dit artikel leest.

En als u zich ooit hebt afgevraagd hoe lang uw producten houdbaar zijn, dan is ons artikel ‘Houdbaarheid Getinte Dagcrème‘ het antwoord op uw vraag. Tenslotte, als u nog twijfelt over het verschil tussen BB Cream en Getinte Dagcrème, dan zal ons artikel ‘Verschil BB Cream en Getinte Dagcrème‘ alle verwarring wegnemen. Wij hopen dat u hiermee een duidelijk beeld krijgt van wat Getinte Dagcrème te bieden heeft en dat u er net zoveel van gaat houden als wij!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen BB Cream en getinte dagcrème?

Het verschil tussen BB Cream en getinte dagcrème zit voornamelijk in de dekking en de toegevoegde voordelen. BB Cream biedt meer dekking en heeft vaak extra eigenschappen zoals SPF en huidverzorging.

2. Welk product geeft een lichtere dekking: BB Cream of getinte dagcrème?

Getinte dagcrème geeft over het algemeen een lichtere dekking dan BB Cream. Het is ideaal als je een natuurlijke look wilt zonder te veel make-up.

3. Kan ik BB Cream of getinte dagcrème gebruiken in plaats van foundation?

Ja, zowel BB Cream als getinte dagcrème kunnen als alternatief voor foundation worden gebruikt. Ze bieden lichte tot medium dekking en voegen ook hydratatie toe aan de huid.

4. Welk product is geschikt voor mijn huidtype: BB Cream of getinte dagcrème?

BB Cream is vaak geschikt voor alle huidtypes, terwijl getinte dagcrème beter werkt voor een normale tot droge huid. Het is belangrijk om te experimenteren en te kijken welk product het beste bij jouw huid past.

» Referenties


1.Fuad Al-Rimawi, Afaneh I, Hiba Jaraiseh. Formulation and Evaluation of a Moisturizing Day Cream Containing Olive Leaves Extract. October 2014 International Journal of Development Research 4(10):1996-2000.
https://www.researchgate.net/publication/271013995_FORMULATION_AND_EVALUATION_OF_A_MOISTURIZING_DAY_CREAM_CONTAINING_OLIVE_LEAVES_EXTRACT

2.Marina Bährle-Rapp. Tinted Day Cream. In: Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege. Springer, Berlin, Heidelberg.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-540-71095-0_10559

» Referenties

Conclusie beste getinte dagcreme 2023

 • Beste getinte dagcreme – Sisley
 • Beste getinte dagcreme met SPF – Clinique
 • Beste getinte dagcreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste getinte dagcreme vette huid – Chanel
 • Beste getinte dagcreme met UV-filter – Laura Mercier
 • Beste natuurlijke getinte dagcreme – Earth Line
Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.