In dit artikel

Voedende Ingrediënten in Jouw Dag- en Nachtcrème (2023)

In dit artikel

Het kiezen van de juiste gezichtscrème kan een uitdaging zijn, vooral met zoveel opties en ingrediënten om rekening mee te houden. Net als jullie, had ik hetzelfde probleem bij het uitzoeken van de perfecte dag- en nachtcrème.

Uit mijn onderzoek blijkt dat de crème die je kiest moet passen bij je huidtype én de tijd van de dag waarop je het gebruikt. In dit artikel deel ik de voedende ingrediënten waar je naar moet zoeken in je dag- en nachtcrème.

Laat me je begeleiden op deze schoonheidsreis om de juiste verzorging voor jouw huid te vinden!

Key Takeaway

De beste dagcrème voor dag en nacht van 2023 is is RevitalTrax Hyaluronic Day & Night Cream. Dit merk heeft interessante, actieve ingrediënten die de huid voeden en een grotere inhoud dan producten van andere merken.

Samenvatting

  • Gebruik dagcrème om je huid overdag te beschermen tegen de zon en vervuiling, en nachtcrème om je huid ‘s nachts te voeden en te herstellen.
  • Dagcrèmes bevatten vaak UV – filters en ingrediënten die de huid hydrateren en beschermen, zoals aloë vera en vitamine E.
  • Nachtcrèmes bevatten voedende ingrediënten zoals sheaboter en oliën, evenals actieve stoffen zoals retinol en vitamine C die fijne lijntjes en rimpels verminderen.
  • Zorg ervoor dat je een dag – en nachtcrème kiest die past bij jouw huidtype, zodat je huid de juiste verzorging krijgt.

Verschillen tussen dag- en nachtcrème

Er zijn verschillende voedende ingrediënten die in zowel dag- als nachtcrèmes kunnen worden gevonden, maar ze hebben unieke kenmerken die ze onderscheiden van elkaar. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste verschillen.

DagcrèmeNachtcrème
Dagcrèmes bevatten UV-filters en actieve stoffen tegen vervuiling.Nachtcrèmes bevatten vaak voedende ingrediënten zoals shea boter en olieën.
Ze bevatten vaak verzorgende en vochtinbrengende ingrediënten.Naast voedende ingrediënten bevatten nachtcrèmes ook actieve werkstoffen zoals retinol en vitamine C.
Ze zijn ontworpen voor gebruik overdag en zijn niet bedoeld voor gebruik ‘s nachts.Ze zijn ontworpen voor gebruik ‘s nachts en zijn niet bedoeld voor gebruik overdag.
Dagcrèmes zijn niet de beste keuze voor mensen met een droge of trekkerige huid.Nachtcrèmes zijn ideaal voor mensen met een droge of trekkerige huid, omdat ze de huid voeden en herstellen.

Het is belangrijk om dagcrème en nachtcrème niet door elkaar te gebruiken, omdat ze verschillende functies hebben. Een goede dag- en nachtcrème bevat natuurlijke ingrediënten zoals sheabutter, die de huid voeden en verzorgen.

Voedende ingrediënten in dag- en nachtcrème

Dagcrèmes en nachtcrèmes hebben verschillende functies en bevatten daarom ook verschillende ingrediënten. Overdag heeft onze huid bescherming nodig tegen de zon en vervuiling, dus dagcrèmes bevatten vaak UV-filters en actieve stoffen die de huid kunnen beschermen.

Denk hierbij aan ingrediënten zoals aloë vera en vitamine E. Deze ingrediënten helpen de huid te hydrateren en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Nachtcrèmes daarentegen zijn speciaal ontworpen om de huid te voeden en te herstellen terwijl we slapen. Daarom bevatten ze vaak voedende ingrediënten zoals sheaboter en oliën. Daarnaast bevatten nachtcrèmes ook vaak actieve werkstoffen zoals retinol en vitamine C, die helpen bij de collageenaanmaak en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

In zowel dag- als nachtcrèmes kunnen natuurlijke ingrediënten gebruikt worden die de huid voeden en verzorgen. Denk hierbij aan ingrediënten zoals aloë vera, hyaluronzuur en vitamine C.

Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en er stralend uitziet.

Het is belangrijk om te weten dat dagcrème en nachtcrème niet zomaar uitwisselbaar zijn. Ze hebben verschillende functies en bevatten daarom ook verschillende ingrediënten. Het is belangrijk om een goede dag- en nachtcrème te kiezen die past bij jouw huidtype en behoeften.

Zo zorg je ervoor dat je huid de juiste verzorging krijgt en er gezond uitziet.

Meer over ‘Dag en nachtcreme’

Terwijl je je verdiept in de wereld van huidverzorging, kom je wellicht het vraagstuk tegen van het effect van dag en nachtcrème. Het is niet alleen cruciaal om de juiste crème te kiezen, zoals behandeld in de keuze van dag en nachtcrème, maar ook om het belang ervan te begrijpen, uiteengezet in het artikel over het belang van dag en nachtcrème. Naast het begrijpen van hun invloed, is het essentieel om de ingrediënten te kennen en de voedende ingrediënten van dag en nachtcrème. Als je avontuurlijk bent, kun je zelfs leren hoe je je eigen crèmes maakt met de gids voor zelf maken van dag en nachtcrème.

Het toepassen van de juiste hoeveelheid dag en nachtcrème kan net zo cruciaal zijn als de keuze zelf. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in anti-aging, is er een speciaal segment over anti-aging dag en nachtcrème. En of je nu een gevoelige huid hebt, nieuwsgierig bent naar het effect van dag en nachtcrème op rimpels, je huid wilt hydrateren en voeden met hydratatie en voeding dag en nachtcrème, of je wilt beschermen tegen de zon met SPF dag en nachtcrème, er is voor elk wat wils. Bovendien ontkrachten we enkele mythen over dag en nachtcrème, informeren we over de beste tijden om ze aan te brengen, en hebben we zelfs specifieke gidsen voor mannen en tieners. Ongeacht je behoeften of levensstijl, zoals vegan dag en nachtcrème, of hoe je ze moet bewaren, of zelfs specifieke adviezen voor de winter, er is een schat aan kennis wachtend op jou.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn voedende ingrediënten in mijn dag- en nachtcrème?

Voedende ingrediënten in jouw dag- en nachtcrème zijn hydraterende ingrediënten zoals aloe vera die helpen bij het herstel van de huid.

2. Wat doet een hydraterende crème?

Een hydraterende crème zorgt voor dagelijkse huidverzorging door hoge concentraties vochtinbrengende stoffen te leveren aan je huid.

3. Welke bescherming biedt een dagcrème?

Een dagcrème biedt bescherming tegen de zon met SPF en kan ook voedende ingrediënten bevatten voor de gevoelige huidverzorging.

4. Hoe helpt een nachtcrème bij het herstel van de huid?

Een nachtcrème, ook wel nachtherstellende crème genoemd, werkt herstellend en voedend voor de huid terwijl je slaapt.

5. Is antiaging belangrijk in gezichtsverzorging?

Ja, antiaging is een belangrijk aspect van gezichtsverzorging om de huid er jong en gezond uit te laten zien. Deze eigenschap wordt vaak gevonden in voedende gezichtscrèmes.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/

2. Massimo Milani & Adele Sparavigna. (2018). Antiaging efficacy of melatonin-based day and night creams: a randomized, split-face, assessor-blinded proof-of-concept trial. Clin Cosmet Investig Dermatol, 11, 51–57.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788993/

» Referenties

Conclusie beste dag en nachtcreme 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *