In dit artikel

Voordelen van het Gebruik van Nachtcrème Dagelijks (2023)

In dit artikel

Heb je ooit het gevoel gehad dat, hoeveel zorg je ook besteedt aan je huidverzorging, je huid nog steeds droog en vermoeid aanvoelt? Ik had dat ook, tot ik ontdekte dat het dagelijks gebruik van een nachtcrème echt een gamechanger kan zijn.

In dit artikel deel ik de voordelen van het dagelijks gebruik van een nachtcrème – het verhoogt de collageenproductie, hydrateert de huid tijdens de slaap en helpt zelfs fijne lijntjes te verminderen! Lees snel verder en ontdek hoe een simpel product een enorme impact kan hebben op jouw huid.

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Samenvatting

 • Dagelijks gebruik van nachtcrème stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid sterker en soepeler wordt.
 • Nachtcrème hydrateert de huid tijdens de slaap en maakt het gladder en zachter.
 • Het verminderen van rimpels en fijne lijntjes is een van de voordelen van het dagelijks gebruik van nachtcrème.
 • Nachtcrème helpt bij het herstellen en vernieuwen van de huid, waardoor het er frisser en gezonder uitziet.

Voordelen van het dagelijks gebruik van nachtcrème

Het dagelijks gebruik van nachtcrème heeft verschillende voordelen voor de huid.

Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine

Ik merk dat nachtcrème helpt bij het maken van collageen en elastine. Deze stoffen maken mijn huid sterk en soepel. Tijdens mijn slaap werkt mijn huid hard. Nachtcrème geeft mijn huid dan de voeding die het nodig heeft.

Zo blijft mijn huid er fris en jong uitzien. Het gebruik van nachtcrème elke dag is een goede manier om voor mijn huid te zorgen.

Maakt de huid soepeler

Nachtcrème heeft het voordeel dat het de huid soepeler kan maken. Het aanbrengen van nachtcrème helpt bij het hydrateren van de huid gedurende de nacht, waardoor de huid meer gehydrateerd en gevoed wordt.

Dit kan helpen om de textuur van de huid te verbeteren en de huid gladder en zachter te maken. Daarnaast kan nachtcrème ook helpen bij het verminderen van droge plekken op de huid, waardoor deze soepeler aanvoelt.

Dus, door dagelijks nachtcrème te gebruiken, kun je genieten van een soepele en goed gehydrateerde huid.

Vermindert de verschijning van rimpels en fijne lijntjes

Een van de voordelen van het dagelijks gebruik van nachtcrème is dat het kan helpen bij het verminderen van de verschijning van rimpels en fijne lijntjes. Nachtcrème bevat vaak actieve ingrediënten zoals retinol en hyaluronzuur, die de elasticiteit van de huid verbeteren en de vorming van rimpels verminderen.

Door dagelijks nachtcrème aan te brengen, kan je huid gehydrateerd blijven en kan de crème helpen bij het verminderen van de zichtbare tekenen van veroudering. Dus als je graag een jonger uitziende huid wilt hebben, is het gebruik van nachtcrème een goede toevoeging aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Hydrateert de huid tijdens de nacht

Mijn huid heeft vocht nodig, vooral ‘s nachts wanneer ik slaap. Nachtcrème is speciaal ontworpen om mijn huid te hydrateren terwijl ik rust. Het zorgt ervoor dat mijn huid gehydrateerd blijft en voorkomt uitdroging.

Hierdoor wordt mijn huid zacht en soepel, waardoor het er gezond en stralend uitziet. Nachtcrème werkt effectief omdat mijn huid tijdens de nacht beter in staat is om de crème op te nemen.

Door het regelmatig gebruik van nachtcrème kan ik genieten van een goed gehydrateerde huid en een frisse uitstraling in de ochtend.

Herstelt en vernieuwt de huid

Tijdens de nacht herstelt en vernieuwt mijn huid zich. Nachtcrème speelt hierbij een belangrijke rol. Het helpt mijn huid om te herstellen van de dagelijkse schade en bevordert de celregeneratie.

Hierdoor ziet mijn huid er frisser en gezonder uit. Nachtcrème voedt mijn huid intensief, zodat het zich ‘s nachts kan vernieuwen. Dit zorgt voor een gezonde en stralende huid.

Tips voor het gebruik van nachtcrème

– Reinig en exfolieer de huid voor het aanbrengen.

– Kies een nachtcrème die past bij jouw huidtype.

– Breng de nachtcrème gelijkmatig aan op het gezicht en de hals.

– Masseer de crème zachtjes in de huid tot het volledig is opgenomen.

– Gebruik de nachtcrème dagelijks voor optimale resultaten.

Reinig en exfolieer de huid voor het aanbrengen

Ik raad aan om je huid grondig te reinigen voordat je nachtcrème aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat alle vuil en onzuiverheden worden verwijderd, zodat de nachtcrème goed kan worden opgenomen. Daarnaast is exfoliatie ook belangrijk om dode huidcellen te verwijderen en de huid voor te bereiden op het aanbrengen van de nachtcrème.

Kies een nachtcrème die past bij jouw huidtype

Kies een nachtcrème die bij jouw huidtype past. Het is belangrijk om een crème te kiezen die speciaal is ontworpen voor jouw huid. Als je een droge huid hebt, kies dan een crème die hydraterende eigenschappen heeft.

Voor een vette huid kun je het beste een crème kiezen die de talgproductie reguleert. En als je een gevoelige huid hebt, zoek dan naar een crème die hypoallergeen is en geen irriterende stoffen bevat.

Door de juiste nachtcrème te kiezen, zorg je ervoor dat je huid optimaal wordt verzorgd tijdens de nacht.

Breng de nachtcrème gelijkmatig aan op het gezicht en de hals

Masseer de crème zachtjes in de huid tot het volledig is opgenomen

Gebruik de nachtcrème dagelijks voor optimale resultaten

Gebruik de nachtcrème elke dag voor de beste resultaten. Dit zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft gedurende de nacht. Het helpt ook bij het herstellen en vernieuwen van de huid.

Door de nachtcrème dagelijks te gebruiken, stimuleer je de aanmaak van collageen en elastine, waardoor je huid soepeler wordt. Ook kunnen rimpels en fijne lijntjes verminderen. Zorg ervoor dat je de nachtcrème gelijkmatig aanbrengt op je gezicht en hals, en masseer het zachtjes in totdat het volledig is opgenomen.

Meer over ‘Nachtcreme’

De wereld van nachtcrèmes is uitgebreid en divers. Heb je je ooit afgevraagd wat is een nachtcreme? Of hoe je de beste keuze nachtcreme voor jouw huidtype kunt maken? Het dagelijkse gebruik ervan biedt tal van voordelen, maar het is essentieel om te weten hoe je deze crèmes het beste aanbrengt. Bovendien kan een vergelijking tussen nachtcreme en dagcreme je helpen om de specifieke eigenschappen van elk te begrijpen.

Of je nu een gevoelige huid hebt, op zoek bent naar ingrediënten die echt werken, of nieuwsgierig bent naar de impact van nachtcreme op rimpels, we hebben een gids voor jou. En voor de creatievelingen is er zelfs een gids voor diy nachtcreme. Of misschien wil je weten hoe vaak je het moet gebruiken? Bekijk dan onze frequentie gebruik nachtcreme. Speciale gidsen voor mannen, voor degenen met acne, voor de wintermaanden, en zelfs het ontkrachten van mythes rondom nachtcreme zijn allemaal beschikbaar. En als je een groene aanpak prefereert, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcremes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van het dagelijks gebruik van nachtcrème?

Het dagelijks gebruik van nachtcrème heeft veel voordelen. Het zorgt voor een soepele huid, helpt tegen rimpelvorming, en ondersteunt de huidvernieuwing.

2. Is nachtcrème alleen voor vrouwen bedoeld?

Nee, nachtcrème is ook goed voor de mannenhuid. Het zorgt voor hydratatie, voorkomt ingegroeide haartjes en rode bultjes.

3. Hoe kan ik nachtcrème het beste gebruiken?

Voor de beste opname van de crème, breng je het aan na je dagelijkse gezichtsverzorging en vlak voor het slapen gaan. Onder invloed van de lichaamstemperatuur kan dan huidherstel en vernieuwing plaatsvinden.

4. Zit er UV filter in nachtcrème?

Nee, nachtcrèmes bevatten geen UV filters. Ze hebben actieve stoffen die helpen tegen vervuiling en kunnen voldoen aan de verschillende behoeften van de huid.

5. Kan ik nachtcrème in mijn dagelijkse routine opnemen?

Ja, het gebruik van nachtcrème past perfect in je dagelijkse routine. Het helpt bij antiaging, verbetert de huidtextuur en zorgt voor een goede hydratatie en verzorging van de huid met natuurlijke ingrediënten.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *