In dit artikel

De Voordelen van Dagcrème met SPF voor Huidbescherming

De Voordelen van Dagcrème met SPF voor Huidbescherming

Bescherming tegen de zon is essentieel, maar het kan verwarrend zijn welke producten je moet gebruiken. Ik begrijp deze verwarring, aangezien er zo veel informatie en opties beschikbaar zijn.

Uit onderzoek blijkt dat een dagcrème met SPF (zonnebrandfactor) meerdere voordelen heeft voor de huidbescherming. In dit artikel ga ik deze voordelen uitlichten, tips geven over hoe je de juiste dagcrème met SPF kiest en hoe je het op de juiste manier moet gebruiken.

Lees verder om te ontdekken hoe je jouw huid kunt beschermen én verzorgen met slechts één product!

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

  • Een dagcrème met SPF biedt effectieve bescherming tegen schadelijke UV – stralen, wat essentieel is voor het voorkomen van zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en zelfs de kans op huidkanker.
  • Het regelmatig gebruik van een dagcrème met SPF helpt de huid gezond en gehydrateerd te houden, waardoor tekenen van veroudering zoals rimpels en fijne lijntjes worden verminderd.
  • Het kiezen van een dagcrème met SPF die past bij jouw specifieke huidtype en behoeften, inclusief de juiste SPF-factor en ingrediënten, is belangrijk om maximale bescherming en voordelen te garanderen.
  • Het gebruik van een dagcrème met SPF kan je skincare – routine vereenvoudigen, doordat het zowel hydratatie als zonbescherming biedt in één product.
De Voordelen van Dagcrème met SPF voor Huidbescherming

Waarom kiezen voor dagcrème met SPF?

Een dagcrème met SPF biedt effectieve bescherming tegen schadelijke UV-stralen, vermindert huidveroudering, helpt het risico op huidkanker te verminderen en zorgt voor het behoud van een gezonde huid.

Bescherming tegen UV-stralen

Het kiezen voor een dagcrème met SPF is essentieel voor de bescherming tegen UV-stralen. Deze stralen, vooral UVB en UVA, zijn de onzichtbare vijanden van onze huid, verantwoordelijk voor verschillende huidproblemen.

UVB-stralen kunnen zonnebrand veroorzaken en bijdragen aan huidkanker terwijl UVA-stralen doordringen tot in de diepere huidlagen en vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken zoals rimpels en pigmentvlekken.

Een dagcrème met SPF biedt een schild tegen deze schadelijke stralen. In tegenstelling tot make-up met SPF biedt een dagcrème een volledige bescherming, zowel tegen UVB- als UVA-stralen. Bovendien kan het in de zomermaanden of wanneer u veel tijd in de buitenlucht doorbrengt van cruciaal belang zijn voor uw huidgezondheid.

Het is de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat uw huid elke dag beschermd is.

Voorkomen van huidveroudering

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een dagcrème met SPF is het vermogen om huidveroudering te voorkomen. Blootstelling aan de zon is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige veroudering van de huid, zoals rimpels, fijne lijntjes en donkere vlekken.

De schadelijke UV-stralen kunnen collageen en elastine afbreken, wat leidt tot een minder veerkrachtige en stevige huid.

Dagcrèmes met SPF bieden een belangrijke bescherming tegen schadelijke zonnestralen die bijdragen aan deze tekenen van veroudering. De SPF-factor in de crème beschermt de huid tegen zowel UVB- als UVA-stralen, die beide verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van schade aan de huid.

Door dagelijks een dagcrème met SPF te gebruiken, kunt u er zeker van zijn dat uw huid beveiligd is tegen deze schadelijke stralen en kunt u een jeugdige uitstraling behouden.

Naast het voorkomen van vroegtijdige veroudering, helpt een dagcrème met SPF ook bij het behouden van de natuurlijke hydratatie van de huid. Blootstelling aan de zon kan leiden tot uitdroging, waardoor de huid er dof en vermoeid uitziet.

Verminderen van risico op huidkanker

Een van de belangrijkste voordelen van dagcrème met SPF is dat het helpt het risico op huidkanker te verminderen. Blootstelling aan schadelijke UV-stralen is een van de belangrijkste oorzaken van huidkanker, en het regelmatig gebruik van een dagcrème met SPF kan helpen om uw huid te beschermen tegen deze schadelijke straling.

UVA- en UVB-stralen zijn beide verantwoordelijk voor het veroorzaken van DNA-schade in de huidcellen, wat kan leiden tot de ontwikkeling van kanker. Door een dagcrème met SPF toe te voegen aan uw dagelijkse huidverzorgingsroutine, beschermt u niet alleen uw huid tegen verbranding en vroegtijdige veroudering, maar ook tegen de ernstige gevolgen van huidkanker.

Zorg ervoor dat u een dagcrème kiest met een hoge SPF-factor en breng deze royaal aan op uw gezicht en andere blootgestelde delen van uw lichaam om optimale bescherming te garanderen.

Behoud van een gezonde huid

Het behouden van een gezonde huid is een belangrijk aspect van dagelijkse huidverzorging. Een dagcrème met SPF speelt hierbij een cruciale rol. Door de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, helpt deze crème om de algehele gezondheid van de huid te behouden.

UV-straling kan namelijk leiden tot vroegtijdige veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, evenals donkere vlekken en zelfs huidkanker. Door dagelijks een dagcrème met SPF te gebruiken, wordt de huid beschermd tegen deze schade en blijft ze stralend en gezond.

Daarnaast zorgt de hydraterende werking van de dagcrème ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft, wat essentieel is voor het behoud van een gezonde uitstraling.

Gemak en efficiëntie in skincare routine

Het gebruik van een dagcrème met SPF biedt niet alleen de voordelen van huidbescherming, maar het kan ook gemak en efficiëntie toevoegen aan je dagelijkse skincare routine. In plaats van aparte stappen voor hydratatie en zonbescherming, combineert een dagcrème met SPF beide in één product.

Hierdoor hoef je niet verschillende producten aan te brengen, wat tijd en moeite bespaart. Bovendien wordt de SPF-bescherming opgenomen in je dagelijkse routine, waardoor we het minder snel vergeten aan te brengen.

Het is handig om te weten dat een dagcrème met SPF kan fungeren als een basis voor make-up, waardoor je geen extra laag product op je gezicht hoeft aan te brengen. Met een dagcrème met SPF kun je dus eenvoudig en effectief je huid beschermen tegen schadelijke UV-stralen en tegelijkertijd je huidverzorgingsroutine stroomlijnen.

De Voordelen van Dagcrème met SPF voor Huidbescherming

Hoe kies je de juiste dagcrème met SPF?

Bij het kiezen van de juiste dagcrème met SPF is het belangrijk om rekening te houden met de SPF-factor, je huidtype en behoeften, de ingrediënten, de textuur en het gevoel op de huid, en ook de prijs-kwaliteitverhouding.

SPF-factor

De SPF-factor is een cruciaal aspect bij het kiezen van een dagcrème met SPF. SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft aan hoe lang de crème bescherming biedt tegen UVB-stralen, die zonnebrand veroorzaken.

Een hogere SPF-factor betekent een langere bescherming, maar het is belangrijk om te weten dat SPF geen lineaire schaal is. Bijvoorbeeld, een crème met SPF 30 biedt niet twee keer zoveel bescherming als een crème met SPF 15.

In feite blokkeert een crème met SPF 15 ongeveer 93% van de UVB-stralen, terwijl een crème met SPF 30 ongeveer 97% blokkeert. Het kiezen van de juiste SPF-factor hangt af van verschillende factoren, zoals uw huidtype, het weer en de tijd die u buitenshuis doorbrengt.

Huidtype en behoeften

Belangrijk bij het kiezen van de juiste dagcrème met SPF is om rekening te houden met je huidtype en behoeften. Elke huid is uniek en heeft verschillende eigenschappen en zorgen. Als je een droge huid hebt, wil je een dagcrème met SPF die extra hydratatie biedt om je huid soepel en gevoed te houden.

Mensen met een vette huid kunnen daarentegen baat hebben bij een lichtere, olievrije formule die hun poriën niet verstopt. Daarnaast kunnen gevoelige huidtypes profiteren van een dagcrème met SPF die kalmerende en verzachtende ingrediënten bevat, zoals aloë vera of kamille.

Het is belangrijk om naar de behoeften van je eigen huid te luisteren en een dagcrème met SPF te kiezen die speciaal is ontworpen om aan die behoeften te voldoen.

Ingrediënten

Als het gaat om het kiezen van de juiste dagcrème met SPF, zijn de ingrediënten essentieel. Kijk bijvoorbeeld naar crèmes die minerale filters bevatten, zoals zinkoxide en titaniumdioxide, omdat deze veilig en effectief zijn in het blokkeren van zowel UVB- als UVA-stralen.

Deze filters werken door de straling te weerkaatsen, waardoor de huid beschermd blijft.

Daarnaast zijn er ook dagcrèmes met chemische filters, zoals avobenzone en octocrylene. Deze filters absorberen de UV-straling en zetten deze om in een minder schadelijke vorm van energie. Het is belangrijk om te controleren op welke filters de dagcrème met SPF is gebaseerd en deze af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren en gevoeligheid voor bepaalde ingrediënten.

Het is ook de moeite waard om te letten op andere werkzame ingrediënten in de dagcrème, zoals antioxidanten en hydraterende stoffen. Antioxidanten helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen die kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, terwijl hydraterende stoffen ervoor zorgen dat je huid soepel en gehydrateerd blijft gedurende de dag.

Textuur en gevoel op de huid

Als je op zoek bent naar een dagcrème met SPF, is het ook belangrijk om rekening te houden met de textuur en het gevoel op de huid. Een goede dagcrème met SPF moet licht en niet-vettig aanvoelen, zodat het gemakkelijk kan worden aangebracht en snel kan worden opgenomen door de huid.

Kies voor een crème die goed verspreidbaar is en geen plakkerig of zwaar gevoel achterlaat. Dit zorgt ervoor dat je dagcrème comfortabel aanvoelt en niet interfereert met je make-up of andere producten die je wilt gebruiken.

Daarnaast kun je kiezen voor een dagcrème met een tintje, zoals een BB cream of CC cream, als je op zoek bent naar een lichte dekking en extra egaliserend effect. Onthoud dat het belangrijk is om altijd de juiste hoeveelheid dagcrème met SPF aan te brengen om ervoor te zorgen dat je volledig beschermd bent tegen de schadelijke effecten van UV-stralen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding, is het belangrijk om te beseffen dat een dagcrème met SPF een waardevolle investering is voor de gezondheid en schoonheid van je huid. Hoewel sommige dagcrèmes met SPF misschien iets duurder lijken dan andere gewone dagcrèmes, bieden ze echter veel meer voordelen.

Een dagcrème met SPF beschermt je huid niet alleen tegen schadelijke UV-stralen, maar biedt ook hydratatie en voorkomt vroegtijdige veroudering. Hierdoor hoef je niet meerdere producten te kopen om al deze voordelen te krijgen.

Daarnaast biedt een goede dagcrème met SPF ook langdurige bescherming, waardoor je minder vaak opnieuw hoeft aan te brengen en dus minder product nodig hebt.

Door te investeren in een kwalitatieve dagcrème met SPF, zorg je ervoor dat je huid beschermd blijft tegen de schadelijke effecten van de zon, terwijl je tegelijkertijd ook profiteert van hydratatie en anti-aging voordelen.

De Voordelen van Dagcrème met SPF voor Huidbescherming

Hoe gebruik je dagcrème met SPF op de juiste manier?

Bij het gebruik van dagcrème met SPF is het belangrijk om een voldoende hoeveelheid aan te brengen op het gezicht en de hals, ongeveer een theelepel.

Hoeveelheid aanbrengen

Ik vind het belangrijk om de juiste hoeveelheid dagcrème met SPF aan te brengen om ervoor te zorgen dat mijn huid optimaal beschermd is tegen schadelijke UV-stralen. De meeste experts raden aan om ongeveer een theelepel aan product te gebruiken voor je gezicht en nek.

Het is cruciaal om de crème gelijkmatig over je hele gezicht aan te brengen, inclusief de gevoelige delen zoals je neus, oren en hals. Vergeet niet om de crème ook op je lippen aan te brengen, aangezien deze vaak vergeten worden maar ook kunnen verbranden.

Op die manier kun je er zeker van zijn dat jouw huid goed beschermd is en de voordelen van mijn dagcrème met SPF volledig benut.

De Voordelen van Dagcrème met SPF voor Huidbescherming

Tijdstip van aanbrengen

Het tijdstip van aanbrengen van dagcrème met SPF is essentieel voor maximale bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Het is het beste om de crème ongeveer 15 tot 20 minuten vóór blootstelling aan de zon aan te brengen, zodat het de tijd heeft om volledig in de huid te trekken en te werken.

Dit zorgt ervoor dat de beschermende werking van de crème optimaal is wanneer u buiten bent. Bovendien is het belangrijk om de dagcrème met SPF regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral als u transpireert of na het zwemmen.

Hierdoor blijft de bescherming tegen de zon gedurende de dag behouden en vermindert u het risico op verbranding en andere schade aan de huid.

Combinatie met andere huidverzorgingsproducten

Ik combineer mijn dagcrème met SPF graag met andere huidverzorgingsproducten om het beste uit mijn skincare routine te halen. Een belangrijk aspect om op te letten bij het combineren van producten is de volgorde waarin je ze aanbrengt.

Ik begin meestal met een milde gezichtsreiniger om mijn huid schoon te maken en overtollig talg en vuil te verwijderen. Vervolgens gebruik ik een toner om mijn huid te kalmeren en de pH-waarde in balans te brengen.

Daarna is het tijd voor mijn serum en daarna mijn dagcrème met SPF. Ik kies een formule die specifiek is ontworpen voor mijn huidtype en behoeften, zoals hydratatie en bescherming tegen de zon. Het aanbrengen van de dagcrème met SPF na het serum en de toner zorgt ervoor dat mijn huid goed gehydrateerd blijft en beschermd is tegen schadelijke UV-stralen gedurende de dag.

Na het aanbrengen van mijn dagcrème met SPF, breng ik eventueel andere huidverzorgingsproducten aan, zoals mijn oogcrème en foundation. Deze producten hebben vaak specifieke doelen, zoals het verminderen van fijne lijntjes of het behandelen van donkere kringen.

De Voordelen van Dagcrème met SPF voor Huidbescherming

Belangrijke tips voor dagelijkse huidbescherming met SPF

– Breng dagelijks en regelmatig een ruime hoeveelheid dagcrème met SPF aan voor maximale bescherming tegen de zon.

– Vergeet niet om ook je lippen en andere gevoelige gebieden in te smeren met een zonnebrandmiddel met SPF.

– Houd rekening met de huidskleur bij het kiezen van een zonnebrandmiddel en pas de beschermingsfactor aan.

– Controleer altijd de houdbaarheidsdatum van je dagcrème met SPF om ervoor te zorgen dat het nog effectief is.

– Raadpleeg een professional voor advies over de juiste keuze en gebruik van dagcrème met SPF.

Regelmatig aanbrengen en opnieuw aanbrengen

Het regelmatig aanbrengen en opnieuw aanbrengen van dagcrème met SPF is essentieel om uw huid effectief te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Niet alleen beschermt u uw huid tegen verbranding, maar u voorkomt ook vroegtijdige huidveroudering en het risico op huidkanker.

Experts adviseren om uw dagcrème met SPF elke twee uur opnieuw aan te brengen, vooral als u veel tijd buitenshuis doorbrengt of als u veel zweet. Dit zorgt ervoor dat uw huid constant beschermd blijft en dat de SPF-effectiviteit behouden blijft.

Onthoud ook dat het aanbrengen van extra lagen van de dagcrème geen invloed heeft op de SPF-waarde, dus wees gul bij het aanbrengen en vergeet niet gevoelige gebieden zoals uw lippen, oren en nek.

Bescherming van lippen en andere gevoelige gebieden

Een dagcrème met SPF is niet alleen belangrijk voor het beschermen van je gezicht, maar ook voor het beschermen van andere gevoelige gebieden zoals je lippen. Onze lippen bevatten namelijk geen melanine, het pigment dat de huid beschermt tegen de zon.

Dit maakt onze lippen extra gevoelig voor schade door UV-stralen. Door een dagcrème met SPF op je lippen aan te brengen, voorkom je niet alleen verbranding en schilfering, maar ook vroegtijdige veroudering en het risico op lipkanker.

Zorg ervoor dat je een dagcrème met SPF kiest die speciaal is geformuleerd voor je lippen en die hydraterende ingrediënten bevat om ze zacht en soepel te houden. Vergeet niet regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het eten, drinken of veel praten, om de volledige bescherming te behouden.

Naast je lippen zijn er nog andere gevoelige gebieden op je gezicht en lichaam die extra aandacht verdienen als het gaat om zonbescherming. Denk aan je ogen, nek, decolleté en handen. Deze gebieden zijn vaak dunner en gevoeliger voor veroudering door de zon.

Het is belangrijk om een dagcrème met SPF aan te brengen op deze gebieden om ze te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Kies bijvoorbeeld voor een dagcrème met een iets hogere SPF-factor voor extra bescherming.

Vergeet niet dat zonnebrandmiddel geen wondermiddel is en dat het altijd belangrijk is om ook ander zonbeschermingsgedrag te vertonen, zoals het dragen van een breedgerande hoed en het vermijden van directe blootstelling aan de zon tijdens de piekuren.

Keuze van zonnebrandmiddel voor verschillende huidskleuren

Als het gaat om het kiezen van de juiste zonnebrandmiddel voor uw huid, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende huidskleuren. Mensen met een lichtere huid hebben over het algemeen een hogere beschermingsfactor (SPF) nodig, omdat ze gevoeliger zijn voor verbranding.

Een factor 30 of hoger wordt meestal aanbevolen. Mensen met een donkerdere huid hebben vaak meer melanine in hun huid, wat enige natuurlijke bescherming biedt tegen de zon. Hoewel ze iets minder snel verbranden, kunnen ze nog steeds schade ondervinden door UV-stralen en hebben ze doorgaans een SPF van ten minste 15 nodig.

Het is ook belangrijk om op zoek te gaan naar zonnebrandmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor verschillende huidskleuren, omdat deze vaak minder witte resten achterlaten en beter aansluiten bij de unieke behoeften van uw huid.

Controle van houdbaarheidsdatum

Het is essentieel om de houdbaarheidsdatum van je dagcrème met SPF regelmatig te controleren. Een verlopen product kan namelijk zijn effectiviteit verliezen en de huid onvoldoende beschermen tegen schadelijke zonnestralen.

Het kan ook leiden tot huidirritatie of andere negatieve reacties. Controleer daarom altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking en gooi het product weg als het is verlopen. Zo ben je ervan verzekerd dat je dagcrème met SPF optimaal werkt en je huid de best mogelijke bescherming biedt tegen UV-stralen.

Advies inwinnen bij een professional

Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een professionals zoals een dermatoloog of schoonheidsspecialist als je vragen hebt over jouw huid, huidtype of welke producten het beste voor jou zijn.

Deze professionals hebben diepgaande kennis van de huid en kunnen je helpen met het bepalen van jouw huidtype en eventuele specifieke behoeften. Ze kunnen je ook adviseren over de juiste SPF-factor voor jouw huid en andere ingrediënten die nuttig kunnen zijn.

Dus als je twijfelt over welke dagcrème met SPF het beste voor jou is, raadpleeg dan een professional voor deskundig advies.

Meer over dagcreme met SPF


lees lekker mee voor nog meer info over het belang van dagcrème met SPF.

Je vraagt je misschien af ‘Wat is Dagcrème met SPF‘? Ontdek de vele ‘Voordelen van Dagcrème met SPF’ in ons introductieartikel dat de basis vormt voor onze diepgaande gids. Het gaat over ‘SPF in dagcremes’. Hierin duiken we in het ‘Belang van SPF in Dagcrème‘, en leggen we de ‘Werking van SPF in Dagcrème‘ uit.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in ‘Dagcrème met SPF en huidbescherming‘, hebben we een artikel dat zich richt op de manier waarop deze crèmes de huid kunnen beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. ‘Ook schreven we over ‘Dagcrème met SPF in de winter’. Ben je nieuwsgierig naar de vraag ‘Is Dagcrème met SPF voldoende bescherming‘? We beantwoorden deze vraag uitgebreid.

In onze serie vergelijken we ook ‘Dagcrème met SPF versus Zonder SPF‘, en praten we over de mogelijke ‘Bijwerkingen van Dagcrème met SPF‘. We laten ook ‘Dermatologen over Dagcrème met SPF‘ aan het woord om hun deskundige mening te geven.

Hoe je deze crèmes gebruikt is net zo belangrijk. Daarom hebben we een artikel ‘Hoe gebruik je Dagcrème met SPF‘ gemaakt. We bespreken ook het belang van het opnemen van ‘Dagcrème met SPF in huidverzorgingsroutine‘. En als je ooit hebt afgevraagd ‘Wanneer beginnen met Dagcrème met SPF‘, we hebben een hele post gewijd aan dit onderwerp.

Bijzondere aandacht gaat uit naar ‘Dagcrème met SPF en anti-aging‘, evenals naar ‘Dagcrème met SPF voor gevoelige huid‘. We hebben ook de ‘Dagcrèmes met hoogste SPF‘ gerangschikt voor degenen die maximale bescherming zoeken.

We richten ons niet alleen op vrouwen; er is ook een sectie gewijd aan ‘Dagcrème met SPF voor mannenhuid‘. En voor degenen die zich bewust zijn van hun impact op de planeet, hebben we een lijst met ‘Eco-vriendelijke Dagcrèmes met SPF‘.

Ten slotte, voor degenen die zich afvragen hoe ze hun make-up kunnen combineren met SPF-bescherming, hebben we een artikel over ‘Make-up en Dagcrème met SPF‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van dagcrème met SPF voor huidbescherming?

Dagcrème met SPF biedt meerdere voordelen voor huidbescherming. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen die vroegtijdige veroudering, pigmentatie en huidkanker kunnen veroorzaken. Daarnaast helpt het ook bij het voorkomen van zonnebrand en het behouden van een gezonde en stralende huid.

2. Hoe werkt dagcrème met SPF om de huid te beschermen?

Dagcrème met SPF bevat speciale ingrediënten zoals zinkoxide of titaniumdioxide die een fysieke barrière vormen op de huid. Deze barrière weerkaatst en absorbeert de UV-stralen, waardoor ze de huid niet kunnen binnendringen en schade kunnen veroorzaken. Dit helpt de huid te beschermen tegen zonneschade.

3. Moet ik nog steeds zonnebrandcrème gebruiken als ik dagcrème met SPF gebruik?

Hoewel dagcrème met SPF een goede basisbescherming biedt, is het toch aanbevolen om ook nog een aparte zonnebrandcrème te gebruiken, vooral als je langdurig wordt blootgesteld aan de zon of tijd doorbrengt in water. Een extra laag zonnebrandcrème helpt de bescherming te versterken en zorgt voor een betere bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

4. Kan ik gewoon make-up aanbrengen over mijn dagcrème met SPF?

Ja, je kunt make-up aanbrengen over je dagcrème met SPF. Het is echter belangrijk om te wachten tot de crème volledig is ingetrokken voordat je make-up aanbrengt, zodat de SPF goed kan hechten aan de huid. Daarnaast is het ook aan te raden om make-upproducten te gebruiken die ook een vorm van zonbescherming bevatten voor een extra bescherming.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.