In dit artikel

Voorkom Irritatie: Dagcreme voor Gevoelige Huid (2023)

In dit artikel

Heeft u last van een gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt? Ik ken het probleem, omdat ik er zelf ook last van heb gehad, en ontdekte dat een goede dagelijkse huidverzorging een groot verschil kan maken.

In deze blogpost deel ik waardevolle informatie over de oorzaken van huidgevoeligheid en hoe een speciale dagcrème voor de gevoelige huid irritaties kan voorkomen. Dus, lees verder en ontdek hoe u uw huid kunt verzorgen om irritatie te minimaliseren.

Key Takeaway

De beste dagcrème voor een gevoelige gezichtshuid van 2023 is Eucerin Hypersensitive Anti Redness SPF 25 crème getint. Dit merk heeft een zuivere formule met actieve ingrediënten welke ook de roodheid camoufleert, voor de droge huid tot de vette huid.

Samenvatting

 • Een gevoelige huid kan veroorzaakt worden door irriterende ingrediënten, extreme temperaturen, een ongezonde levensstijl en overmatige wrijving.
 • Om irritatie bij een gevoelige huid te voorkomen, is het belangrijk om een dagcrème speciaal voor de gevoelige huid te gebruiken.
 • Vermijd irriterende stoffen zoals parfum, alcohol en synthetische kleurstoffen in huidverzorgingsproducten.
 • Bescherm je huid tegen extreme temperaturen door bijvoorbeeld een sjaal en handschoenen te dragen in de kou en een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor in de zomer.

Oorzaken van een gevoelige huid

Een gevoelige huid kan veroorzaakt worden door irriterende ingrediënten, extreme temperaturen, een ongezonde levensstijl en overmatige wrijving.

Irriterende ingrediënten

Sommige stoffen in huidverzorgingsproducten kunnen je huid irriteren. Denk aan parfum, alcohol of kleurstoffen. Deze ingrediënten drogen de huid uit. Ze kunnen roodheid, jeuk of een trekkerig gevoel veroorzaken.

Het is dus goed om op de verpakking van producten te kijken. Kies voor producten die speciaal zijn gemaakt voor de gevoelige huid. Deze hebben vaak kalmerende stoffen zoals panthenol en allantoïne.

Bijvoorbeeld de Dermolin dagcrème. Deze crème is gemaakt om irritatie van de huid te voorkomen.

Extreme temperaturen

Bij een gevoelige huid is het belangrijk om op te passen met extreme temperaturen. Blootstelling aan kou, wind en zonlicht kan de huid irriteren en roodheid veroorzaken. Daarom is het aan te raden om je huid goed te beschermen tegen deze extreme weersomstandigheden.

Draag bijvoorbeeld een sjaal en handschoenen als het koud is, gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor in de zomer en zoek de schaduw op tijdens de heetste uren van de dag.

Op deze manier kun je irritaties en roodheid door extreme temperaturen voorkomen en je gevoelige huid verzorgen.

Ongezonde levensstijl

Een ongezonde levensstijl kan ook bijdragen aan huidirritaties bij een gevoelige huid. Het eten van pikant voedsel kan bijvoorbeeld roodheid en irritatie veroorzaken. Daarnaast kan stress ook een negatieve invloed hebben op de huidgezondheid.

Het is daarom belangrijk om gezond te eten, stress te verminderen en voldoende rust te nemen om de kans op huidirritaties te minimaliseren.

Overmatige wrijving

Wanneer we onze huid te veel wrijven, kan dit irritatie veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige huid. Het constante wrijven kan de huid beschadigen en leiden tot roodheid, jeuk en zelfs pijn.

Om irritatie te voorkomen, is het belangrijk om wrijving op de huid te beperken. We kunnen dit doen door zachte bewegingen te maken bij het aanbrengen van producten en door het gebruik van gladde materialen zoals katoen.

Daarnaast is het ook belangrijk om goed passende kleding te dragen om overmatige wrijving te voorkomen. Zo kunnen we onze gevoelige huid beschermen en irritaties voorkomen.

Tips voor de verzorging van een gevoelige huid

Gebruik een dagcrème speciaal voor de gevoelige huid, vermijd irriterende stoffen, pas op met extreme temperaturen, zorg voor een gezonde levensstijl en beperk wrijving op de huid.

Wil je weten hoe je irritatie bij een gevoelige huid kunt voorkomen? Lees dan snel verder!

Gebruik dagcrème voor de gevoelige huid

Om irritatie bij een gevoelige huid te voorkomen, is het belangrijk om een dagcrème speciaal voor de gevoelige huid te gebruiken. Deze dagcrèmes zijn speciaal ontwikkeld om de huid te kalmeren en te verzachten.

Ze bevatten vaak ingrediënten zoals panthenol en allantoïne, die bekend staan om hun verzachtende eigenschappen. Door dagelijks een speciale dagcrème voor de gevoelige huid te gebruiken, kan je roodheid, irritatie, droogheid en trekkerigheid verminderen.

Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een goede dagcrème die geschikt is voor jouw gevoelige huid.

Vermijd irriterende stoffen

Om irritatie van een gevoelige huid te voorkomen, is het belangrijk om irriterende stoffen te vermijden. Hier zijn enkele tips om dat te doen:

 • Lees de ingrediëntenlijst van huidverzorgingsproducten zorgvuldig door en vermijd producten die bekend staan ​​om irritatie, zoals parfum, alcohol en synthetische kleurstoffen.
 • Kies voor producten met milde ingrediënten zoals aloë vera, kamille en havermout, die de huid kunnen kalmeren en verzachten.
 • Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen op basis van zeep of schuimende middelen, omdat deze de huid kunnen uitdrogen en irriteren.
 • Gebruik geen producten met chemische exfolianten zoals salicylzuur of glycolzuur, omdat deze de gevoelige huid kunnen prikkelen.
 • Wees voorzichtig bij het gebruik van cosmetica, zoals foundation en poeder. Kies voor producten die speciaal zijn ontwikkeld voor een gevoelige huid.

Pas op met extreme temperaturen

Bij het verzorgen van een gevoelige huid is het belangrijk om op te passen met extreme temperaturen. Blootstelling aan kou, wind en warmte kan de huid irriteren en roodheid veroorzaken.

Het is daarom aan te raden om je huid te beschermen tegen deze weersomstandigheden. Draag bijvoorbeeld een sjaal of muts als het koud is en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF in de zomer.

Ook het vermijden van te hete douches of baden kan helpen om de huid niet verder uit te drogen. Het is belangrijk om de huid zo min mogelijk bloot te stellen aan extreme temperaturen om irritatie te voorkomen.

Zorg voor een gezonde levensstijl

Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben als je een gevoelige huid hebt. Hier zijn een paar tips:

 • Eet gezond en evenwichtig: Het eten van veel groenten, fruit en volkoren producten kan helpen om je huid gezond te houden.
 • Drink voldoende water: Voldoende water drinken kan je huid gehydrateerd houden en irritaties verminderen.
 • Vermijd stress: Stress kan de gevoeligheid van je huid verergeren. Probeer ontspanningstechnieken zoals yoga of meditatie om stress te verminderen.
 • Slaap voldoende: Voldoende slaap krijgen is essentieel voor een gezonde huid. Probeer minstens 7-8 uur per nacht te slapen.
 • Beperk alcohol en cafeïne: Alcohol en cafeïne kunnen je huid uitdrogen en irriteren. Probeer ze zoveel mogelijk te vermijden.
 • Stop met roken: Roken kan de elasticiteit van je huid verminderen en irritaties veroorzaken. Het stoppen met roken zal niet alleen goed zijn voor je algehele gezondheid, maar ook voor je huid.

Beperk wrijving op de huid

Wrijving op de huid kan irritatie veroorzaken, vooral bij een gevoelige huid. Het is belangrijk om wrijving zoveel mogelijk te beperken om irritaties te voorkomen. Je kunt dit doen door zachte materialen te gebruiken, zoals katoenen kleding en zachte handdoeken.

Ook is het goed om voorzichtig te zijn bij het afdrogen van je gezicht en lichaam, om te voorkomen dat je te hard wrijft en de huid beschadigt. Daarnaast is het belangrijk om goed passende kleding te dragen, zodat er geen onnodige wrijving ontstaat.

Door wrijving op de huid te beperken, kun je irritaties en roodheid verminderen bij een gevoelige huid.

Meer over ‘Dagcreme gevoelige huid’

Heb je je ooit afgevraagd hoe de werking dagcreme gevoelige huid is of welke natuurlijke ingrediënten dagcreme gevoelige huid bevat? Of misschien wil je tips over het gebruik of hoe je diy dagcreme gevoelige huid kunt maken?

Ontdek het effect, de vele voordelen en de verschillende typen beschikbaar. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de diepere details, duik in de wetenschap achter dagcreme gevoelige huid. Bovendien, om te zorgen voor de beste ervaring, vindt je hier ook informatie over voorkoming van irritatie, vergelijking van dagcremes, de specifieke ingrediënten, een gedetailleerde gebruiksaanwijzing, het belang van de juiste frequentie, de impact op de huidgezondheid en tot slot hoe je de beste keuze maakt voor jouw gevoelige huid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “Voorkom Irritatie: Dagcreme voor Gevoelige Huid”?

Voorkom Irritatie: Dagcreme voor Gevoelige Huid is een soort verzorging om huidaandoeningen zoals eczeem, droge huid en allergische reacties te behandelen.

2. Hoe helpt deze dagcreme bij het voorkomen van irritatie?

Deze dagcreme kan de rode, jeukende en trekkerige huid kalmeren. Het is een vochtinbrengende crème die helpt bij het verzorgen van de gevoelige huid.

3. Kan ik deze dagcreme gebruiken als ik pikant eten eet?

Ja, deze dagcreme is goed voor mensen met gevoelige huidtypes. Het kan ook helpen om irritaties veroorzaakt door pikant eten te verminderen.

4. Moet ik stoppen met het gebruiken van verkeerde producten als ik deze dagcreme gebruik?

Ja, het gebruik van verkeerde producten kan leiden tot meer huidaandoeningen en allergische reacties. Het beste is om altijd producten te kiezen die speciaal gemaakt zijn voor gevoelige huidverzorging.

5. Is deze dagcreme alleen voor gezichtsverzorging?

Nee! Hoewel deze dagcreme vaak wordt gebruikt voor gezichtsverzorging, kan het ook op andere delen van de huid worden aangebracht om irritatie te voorkomen en te kalmeren.

» Referenties


1. Zoe Diana Draelos. (1997). Sensitive skin: perceptions, evaluation, and treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 8(2), 67-78.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1046199X97900002

2. Renée Richters, Denise Falcone, Natallia Uzunbajakava, Willem Verkruysse, Piet van Erp, & Peter van de Kerkhof. (2015). What Is Sensitive Skin? A Systematic Literature Review of Objective Measurements. Skin Pharmacol Physiol, 28(2), 75–83.
https://karger.com/spp/article/28/2/75/295804/What-Is-Sensitive-Skin-A-Systematic-Literature

3. Neelam Muizzuddin, Kenneth D. Marenus, & Daniel H. Maes. (1998). Factors Defining Sensitive Skin and its Treatment. American Journal of Contact Dermatitis, 9(3).
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1053/ajcd.1998.2909

» Referenties

Conclusie beste dagcreme gevoelige huid 2023

 • Beste dagcreme gevoelige huid – Eucerin
 • Beste gezichtscreme gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige huid zonder parfum – Clarins 
 • Beste dagcreme met spf voor gevoelige huid – Avène
 • Beste getinte dagcreme gevoelige huid – Eucerin 
 • Beste dagcreme zeer gevoelige huid – Clinique
 • Beste dagcreme gevoelige oudere huid – Biodermal 
 • Beste dagcreme gevoelige rode huid – Clinique
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *