In dit artikel

Wat is Dagcrème met SPF: Een Uitgebreide Gids

Wat is Dagcrème met SPF: Een Uitgebreide Gids (2023)

Heb je je ooit afgevraagd wat dagcrème met SPF is en waarom het zo cruciaal is voor je huidverzorging? Wij hebben dat ook gedaan en er bleek een verrassende hoeveelheid te leren. Dit artikel zal de geheimen ontrafelen van alles wat je moet weten over dagcrème met SPF, van de voordelen en het juiste gebruik ervan tot de keuze voor de beste die bij jouw huidtype past.

Lees verder en ontdek hoe je huid de bescherming kan krijgen die ze verdient.

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

 • Dagcrème met SPF is essentieel voor de dagelijkse huidverzorging, omdat het beschermt tegen schadelijke UV-stralen van de zon en helpt bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering en huidkanker.
 • Bij het kiezen van de juiste dagcrème met SPF is het belangrijk om je huidtype te bepalen, het SPF – niveau te controleren, te zoeken naar breedspectrumbescherming en rekening te houden met eventuele extra voordelen zoals antioxidanten of hydraterende bestanddelen.
 • Het gebruik van dagcrème met SPF vereist een gereinigd gezicht, gelijkmatige applicatie over gezicht en hals (vergeet nek en decolleté niet), voldoende productgebruik, regelmatige herhaling en aanvulling met andere zonbeschermingsmaatregelen zoals zonnebrandcrème en beschermende kleding.

Wat is dagcrème met SPF en waarom is het belangrijk?

Dagcrème met SPF is een essentieel onderdeel van de dagelijkse huidverzorging. SPF staat voor Sun Protection Factor. Hiermee wordt aangegeven hoe goed een product onze huid beschermt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

Deze stralen zijn niet alleen verantwoordelijk voor zonnebrand, maar op de lange termijn kunnen ze ook leiden tot vroegtijdige huidveroudering en verschillende vormen van huidkanker.

Dagcrème met SPF is dus meer dan zomaar een vochtinbrengende crème. Het biedt je gezicht ook bescherming tegen zonnestralen, of je nu binnen zit, buiten loopt of zelfs tijdens bewolkte dagen.

Zelfs als de zon niet zichtbaar is, kunnen haar stralen toch door wolken heen dringen, met mogelijke schade tot gevolg. Door een dagcrème met SPF te gebruiken, bouw je elke dag aan de verdediging van je huid tegen deze schadelijke invloeden.

De beste dagcrème met SPF voor jou hangt af van je huidtype en hoe intensief de zon schijnt in jouw omgeving, maar het is duidelijk dat elk huidtype baat heeft bij bescherming tegen UV-stralen.

Wat is Dagcrème met SPF: Een Uitgebreide Gids

Hoe kies je de juiste dagcrème met SPF?

Bij het kiezen van de juiste dagcrème met SPF zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Bepaal je huidtype: Kijk naar je huidtype voordat je een dagcrème met SPF kiest. Heb je een droge huid, dan wil je een crème die hydraterend is. Bij een vette huid kun je beter kiezen voor een lichtere formule.
 • Controleer het SPF-niveau: Bekijk het SPF-niveau op de verpakking van de dagcrème. Over het algemeen geldt hoe hoger de SPF, hoe beter de bescherming tegen zonnestralen. Een SPF van minimaal 30 wordt aanbevolen.
 • Zoek naar breedspectrumbescherming: Zorg ervoor dat de dagcrème zowel UVA- als UVB-stralen beschermt. Dit staat vaak aangegeven als “breedspectrum” op de verpakking.
 • Overweeg extra voordelen: Sommige dagcrèmes met SPF bevatten extra ingrediënten zoals antioxidanten of hydraterende bestanddelen. Bedenk welke toevoegingen jouw huid nodig heeft en zoek naar een product dat hieraan voldoet.
 • Probeer samples uit: Als je twijfelt over welke dagcrème met SPF het beste bij jou past, vraag dan om samples bij drogisterijen of parfumerieën. Zo kun je verschillende merken en formules uitproberen voordat je een keuze maakt.

Hoe gebruik je dagcrème met SPF op de juiste manier?

Het gebruik van dagcrème met SPF is essentieel voor een effectieve bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Hier zijn een aantal stappen om ervoor te zorgen dat je dagcrème met SPF op de juiste manier wordt gebruikt:

 • Start met een gereinigd gezicht: Was je gezicht grondig voordat je de dagcrème aanbrengt om overtollig talg en vuil te verwijderen.
 • Breng de dagcrème gelijkmatig aan: Neem een kleine hoeveelheid van de dagcrème op je vingertoppen en verdeel het gelijkmatig over je gezicht en hals. Masseer het zachtjes in de huid totdat het volledig is ingetrokken.
 • Gebruik voldoende product: Zorg ervoor dat je voldoende dagcrème gebruikt om een goede bescherming te krijgen. Een dunne laag zal niet voldoende zijn om de huid te beschermen tegen UV-stralen.
 • Vergeet niet je nek en decolleté: Veel mensen vergeten hun nek en decolleté mee te nemen bij het aanbrengen van zonnebescherming. Breng ook hier de dagcrème met SPF royaal aan om deze gevoelige gebieden te beschermen.
 • Herhaal regelmatig: Hoewel veel dagcrèmes met SPF langdurige bescherming bieden, is het belangrijk om ze regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral als je langdurig blootgesteld wordt aan de zon. Houd er rekening mee dat transpiratie, zwemmen of het afvegen van je gezicht ook invloed kan hebben op de effectiviteit van de bescherming.
 • Gebruik in combinatie met andere zonbeschermingsmaatregelen: Een dagcrème met SPF is slechts een onderdeel van een goede zonbeschermingsroutine. Het is belangrijk om ook een breed-spectrum zonnebrandcrème te gebruiken, beschermende kleding te dragen en de zon te vermijden tijdens piekuren.
Wat is Dagcrème met SPF: Een Uitgebreide Gids

Welke dagcrèmes met SPF zijn geschikt voor verschillende huidtypen?

Het is belangrijk om een dagcrème met SPF te kiezen die past bij jouw specifieke huidtype. Hier is een overzicht van verschillende dagcrèmes met SPF die geschikt zijn voor verschillende huidtypen:

HuidtypeGeschikte Dagcrème met SPF
Gevoelige huidOpteer voor een dagcrème met een hogere SPF-factor en zonder parfum of irriterende ingrediënten.
Droge huidKies een dagcrème met SPF die ook hydraterende ingrediënten bevat om jouw huid te voeden en te beschermen.
Vette huidKies een dagcrème met SPF die lichtgewicht en olievrij is.
Gecombineerde huidKies een dagcrème met SPF die zowel hydraterende als olie-regulerende ingrediënten bevat.
Normale huidKies een dagcrème met SPF die een evenwichtige formule heeft.

Onthoud dat de mate van bescherming wordt gemeten door de SPF-factor, dus zorg ervoor dat je een product met voldoende SPF kiest om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Ook is het belangrijk om te weten dat dagcrèmes met SPF worden aanbevolen voor dagelijks gebruik, zelfs in de winter.

Meer over dagcreme met SPF


lees lekker mee voor nog meer info over het belang van dagcrème met SPF.

Je vraagt je misschien af ‘Wat is Dagcrème met SPF’? Ontdek de vele ‘Voordelen van Dagcrème met SPF‘ in ons introductieartikel dat de basis vormt voor onze diepgaande gids. Het gaat over ‘SPF in dagcremes’. Hierin duiken we in het ‘Belang van SPF in Dagcrème‘, en leggen we de ‘Werking van SPF in Dagcrème‘ uit.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in ‘Dagcrème met SPF en huidbescherming‘, hebben we een artikel dat zich richt op de manier waarop deze crèmes de huid kunnen beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. ‘Ook schreven we over ‘Dagcrème met SPF in de winter’. Ben je nieuwsgierig naar de vraag ‘Is Dagcrème met SPF voldoende bescherming‘? We beantwoorden deze vraag uitgebreid.

In onze serie vergelijken we ook ‘Dagcrème met SPF versus Zonder SPF‘, en praten we over de mogelijke ‘Bijwerkingen van Dagcrème met SPF‘. We laten ook ‘Dermatologen over Dagcrème met SPF‘ aan het woord om hun deskundige mening te geven.

Hoe je deze crèmes gebruikt is net zo belangrijk. Daarom hebben we een artikel ‘Hoe gebruik je Dagcrème met SPF‘ gemaakt. We bespreken ook het belang van het opnemen van ‘Dagcrème met SPF in huidverzorgingsroutine‘. En als je ooit hebt afgevraagd ‘Wanneer beginnen met Dagcrème met SPF‘, we hebben een hele post gewijd aan dit onderwerp.

Bijzondere aandacht gaat uit naar ‘Dagcrème met SPF en anti-aging‘, evenals naar ‘Dagcrème met SPF voor gevoelige huid‘. We hebben ook de ‘Dagcrèmes met hoogste SPF‘ gerangschikt voor degenen die maximale bescherming zoeken.

We richten ons niet alleen op vrouwen; er is ook een sectie gewijd aan ‘Dagcrème met SPF voor mannenhuid‘. En voor degenen die zich bewust zijn van hun impact op de planeet, hebben we een lijst met ‘Eco-vriendelijke Dagcrèmes met SPF‘.

Ten slotte, voor degenen die zich afvragen hoe ze hun make-up kunnen combineren met SPF-bescherming, hebben we een artikel over ‘Make-up en Dagcrème met SPF‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een dagcrème met SPF?

Een dagcrème met SPF is een huidverzorgingsproduct dat zowel hydratatie als bescherming tegen de zon biedt. Het bevat een zonnebrandcrème met een zonbeschermingsfactor (SPF) die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen.

2. Waarom is het belangrijk om een dagcrème met SPF te gebruiken?

Het gebruik van een dagcrème met SPF is belangrijk omdat het helpt om de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon. Blootstelling aan UV-straling kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekken, en kan ook het risico op huidkanker verhogen.

3. Hoe kies ik de juiste dagcrème met SPF voor mijn huidtype?

Bij het kiezen van een dagcrème met SPF is het belangrijk om rekening te houden met uw huidtype. Voor een vette huid kunt u het beste kiezen voor een lichte, olievrije formule. Voor een droge huid kunt u een dagcrème kiezen die extra hydraterend is. Het is ook belangrijk om te controleren of de SPF-bescherming breed-spectrum is en minimaal SPF 30.

4. Moet ik nog steeds zonnebrandcrème gebruiken als ik al een dagcrème met SPF gebruik?

Hoewel een dagcrème met SPF helpt om uw huid te beschermen tegen de zon, wordt aanbevolen om nog steeds een aparte zonnebrandcrème te gebruiken als u langdurig wordt blootgesteld aan de zon of als u zich in een omgeving met intense zonnestraling bevindt. Een zonnebrandcrème kan extra bescherming bieden en helpen bij het voorkomen van schade door de zon.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.