In dit artikel

Wat is Nachtcrème en Waarom Heb Je Het Nodig? (2023)

Nachtcrème is een verzorgingsproduct voor de huid. Het helpt je huid te herstellen terwijl je slaapt. Deze crème is vaak vetter dan een dagcrème. Dit komt omdat het ook extra werkstoffen heeft voor herstel ‘s nachts.

Een nachtcrème doet veel goed voor je huid. Het vult vocht en vet aan. Zo helpt het tegen een droge huid. Ook maakt het je huid zacht en zijdeachtig. Dit verzorgingsproduct is goed voor alle huidtypes, ook de normale huid.

Het is dus een belangrijk deel van een goede huidverzorging.

Key Takeaway

De beste nachtcrème van 2023 is Clarins Super Restorative 50+ Night Cream. Dit merk heeft een effectieve werking en is vrij van onnodige toevoegingen die de huid kunnen schaden.

Waarom heb je het nodig?

Een nachtcrème is nodig voor meerdere redenen. De huid heeft ‘s nachts andere behoeften dan overdag. Terwijl je slaapt, werkt je huid hard om zichzelf te herstellen. Het is een tijd voor hydratatie en herstel.

Een goede nachtcrème helpt bij dit proces. Het geeft je huid het extra vocht dat het nodig heeft. Het helpt ook om vet aan te vullen als je huid droog is.

Maar een nachtcrème is niet alleen voor droge huid. Het is goed voor alle huidtypes. Zelfs als je al een dagcrème gebruikt, heb je ook een nachtcrème nodig. De nachtcrème bevat extra stoffen die helpen bij het herstel van de huid ‘s nachts.

Bovendien is een nachtcrème vaak vetter dan een dagcrème. Dit helpt om je huid zacht en zijdeachtig te houden. Als je geen nachtcrème gebruikt, kan je huid ruw en droog worden.

Voordelen van nachtcrème

Ik gebruik nachtcrème en ik vind het erg nuttig. Hier zijn een paar voordelen:

 • Nachtcrème hydrateert mijn huid en zorgt ervoor dat het niet droog wordt.
 • Het helpt mijn huid te herstellen terwijl ik slaap, waardoor het er frisser uitziet in de ochtend.
 • Nachtcrème bevat extra werkstoffen die helpen bij het verbeteren van de elasticiteit en stevigheid van mijn huid.
 • Het beschermt mijn huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
 • Nachtcrème kan ook helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, waardoor mijn huid er jonger uitziet.

Meer over ‘Nachtcreme’

De wereld van nachtcrèmes is uitgebreid en divers. Heb je je ooit afgevraagd wat is een nachtcreme? Of hoe je de beste keuze nachtcreme voor jouw huidtype kunt maken? Het dagelijkse gebruik ervan biedt tal van voordelen, maar het is essentieel om te weten hoe je deze crèmes het beste aanbrengt. Bovendien kan een vergelijking tussen nachtcreme en dagcreme je helpen om de specifieke eigenschappen van elk te begrijpen.

Of je nu een gevoelige huid hebt, op zoek bent naar ingrediënten die echt werken, of nieuwsgierig bent naar de impact van nachtcreme op rimpels, we hebben een gids voor jou. En voor de creatievelingen is er zelfs een gids voor diy nachtcreme. Of misschien wil je weten hoe vaak je het moet gebruiken? Bekijk dan onze frequentie gebruik nachtcreme. Speciale gidsen voor mannen, voor degenen met acne, voor de wintermaanden, en zelfs het ontkrachten van mythes rondom nachtcreme zijn allemaal beschikbaar. En als je een groene aanpak prefereert, hebben we ook informatie over natuurlijke nachtcremes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Nachtcrème en waarom heb je het nodig?

Nachtcrème is een verzorgingsproduct die tijdens de nachtrust werkt. Het voedt de huid, herstelt vocht- en vettekort, en helpt collageen en elastine te verbeteren.

2. Hoe werkt Nachtcrème voor de huid?

Nachtcrème werkt met onze biologische klok om tijdens de nachtrust huidcellen te herstellen. Het liftend effect helpt ook collageen en elastine, wat bijdraagt aan een betere huidconditie.

3. Is Nachtcrème belangrijk in de dagelijkse routine?

Ja, Nachtcrème is een belangrijk deel van je dagelijkse routine. Het voedt en herstelt je huid terwijl je slaapt voor een stralende huid bij het wakker worden.

4. Wat zijn de voordelen van het gebruik van Nachtcrème?

Nachtcrème helpt om een vochttekort en vettekort in de huid te herstellen. Het bevordert ook collageen en elastine voor een liftend en antiaging effect.

5. Wanneer moet ik Nachtcrème aanbrengen in mijn schoonheidsroutine?

Je moet Nachtcrème aanbrengen na het reinigen van je gezicht vlak voor je gaat slapen. Zo kan het product goed werken tijdens je nachtrust voor maximale verjonging van de huid.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/
2. Lily Jiang, PhD, Peter D. Hino, MD, FAAD, Ashish Bhatia, MD, FAAD, Thomas J. Stephens, PhD, & Felipe Jimenez, PhD. (2018). Efficacy of Trifecting® Night Cream, a Novel Triple acting Skin Brightening Product: A Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study. J Clin Aesthet Dermatol, 11(12), 21–25.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6334832/

» Referenties

Conclusie beste nachtcrème 2023

 • Beste nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme droge huid – Clarins
 • Beste hydraterende nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme vette huid – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
 • Beste nachtcreme gevoelige huid –Zarqa
 • Beste anti aging nachtcreme – Biodermal
 • Beste nachtcreme zonder parfum – Zarqa
 • Beste natuurlijke nachtcreme – Zarqa
 • Beste nachtcreme oudere huid – Clarins
 • Beste nachtcreme vrouwen – Clarins
 • Beste Q10 nachtcreme – RevitalTrax 10% korting met code ‘JLS10
Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.