In dit artikel

Wat is Gezichtsspray en Waarom Gebruiken? (2023)

In dit artikel

Gezichtsspray is een soort huidverzorging. Het komt in een fles en je spuit het op je gezicht. Deze spray zorgt voor meer vocht in de huid. Mensen met een droge huid gebruiken het vaak.

Ook visagisten houden van gezichtsspray. Ze spuiten het op gezichten na het aanbrengen van make-up. Dit doen ze bij fotoshoots. Sommige gezichtssprays hebben ook ‘kristallenenergie’.

Dit geeft een extra effect.

Maar te veel gezichtsspray is niet goed. Dermatologen zeggen dit. Zij zijn huidartsen. Ze zeggen dat er weinig bewijs is dat de spray echt werkt. Dus gebruik het niet te veel! Er zijn genoeg goede dingen in gezichtssprays.

Aloë vera, rozenwater en hyaluronzuur zitten erin. Deze dingen zorgen voor hydratatie en voeding voor de huid. Je kunt ze kopen bij Kruidvat en Loveli.

Key Takeaway

De beste gezichtsspray van 2023 volgens onze test is Chanel Hydra Beauty Essence Mist. Dit merk bevat de meeste werkzame stoffen en is op elk gewenst moment te gebruiken om de huid te kalmeren en te verfrissen.

Voordelen van het gebruik van gezichtsspray

Het gebruik van gezichtsspray heeft veel voordelen. Hier zijn er een paar:

 1. Het biedt extra vocht aan de huid, dit is goed voor mensen met een droge huid.
 2. De spray kan ook helpen tegen veroudering van de huid.
 3. Make-up artiesten gebruiken het na het aanbrengen van make-up, zoals bij fotoshoots.
 4. Sommige sprays hebben ‘kristallenenergie’ voor meer effect.
 5. De spray kan aloë vera, rozenwater en hyaluronzuur bevatten voor voeding van de huid.
 6. Het gebruik van gezichtsspray kan een rustmoment zijn in je dag.
 7. Er zijn veel merken en soorten te koop, zoals bij Kruidvat en Loveli.

Hoe gezichtsspray te gebruiken

Ik gebruik gezichtsspray op de volgende manier:

 • Schud de fles goed voordat je de spray gebruikt.
 • Houd de fles ongeveer 20 centimeter van je gezicht af.
 • Sluit je ogen en mond en spuit een paar keer over je hele gezicht.
 • Laat de spray even intrekken en dep eventueel het overtollige vocht zachtjes weg.
 • Gebruik de spray als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine, na het reinigen van je gezicht en voor het aanbrengen van make-up.
 • Herhaal gedurende de dag indien nodig voor een verfrissend effect.

Meer over ‘Gezichtsspray’

Wanneer jij ook gezond, verzorgd en mooi ouder wilt worden dan is uiterlijke verzorging natuurlijk een belangrijk gegeven. Maak gebruik van goede gezichtsverzorging zoals een gezichtsspray. Velen vragen zich af wat is gezichtsspray? Simpel gezegd, het is een product dat is ontworpen om hydratatie te bieden, make-up te fixeren en de huid te verfrissen. Als je een droge huid hebt, kan een speciale gezichtsspray voor droge huid een uitkomst bieden. Maar het gaat verder dan dat, want het kan ook een rol spelen in je make-up routine. Hoe? Lees hier meer over gezichtsspray en make-up en het gebruik van gezichtsspray over make-up.

Voor de creatievelingen onder ons, overweeg eens een DIY gezichtsspray met natuurlijke ingrediënten. Terwijl sommigen op zoek zijn naar top hydraterende gezichtssprays, zijn er anderen die een specifieke oplossing nodig hebben voor problemen zoals een gevoelige huid of acne. Gelukkig zijn er opties zoals gezichtsspray voor gevoelige huid en gezichtsspray bij acne. En of je nu onderweg bent en een gezichtsspray op reis nodig hebt, bescherming zoekt met een gezichtsspray met spf, of simpelweg de voordelen van gezichtsspray wilt ontdekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. En laten we de mannen niet vergeten; er zijn zelfs speciale gezichtssprays voor mannen. Voor een frisse boost tijdens de warme dagen, bekijk de tips voor gezichtsspray gebruik in de zomer. Tot slot, voor degenen die milieubewust zijn, duik in de wereld van biologische en natuurlijke gezichtssprays.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een gezichtsspray en waarom zou ik het gebruiken?

Gezichtsspray is een handige spray die vaak wordt gebruikt in het huidverzorgingsregime. Het kan helpen met vocht bindende bestanddelen, zonbescherming en verfrissing.

2. Hoe kan gezichtsmist mijn makeup helpen?

Gezichtsmist, ook bekend als setting spray, kan helpen om je makeup op zijn plek te houden. Het zorgt ervoor dat je makeup niet uitloopt.

3. Kan ik gezichtsspray gebruiken voor mijn gezichtsreiniging?

Ja, sommige soorten gezichtsspray kunnen gebruikt worden als deel van je gezichtsreiniging. Ze kunnen helpen om vuil en cosmetica van je huid te verwijderen.

4. Wat is kristallenenergie in gezichtsspray?

Kristallenenergie in een gezichtsspray verwijst naar de energie die vrijkomt van kristallen. Sommige mensen geloven dat deze energie kan helpen bij huidverzorging.

5. Bevatten alle gezichtssprays natuurlijke ingrediënten?

Nee, niet alle gezichtssprays bevatten natuurlijke ingrediënten. Het is altijd belangrijk om de ingrediënten te controleren voordat je een product koopt.

» Referenties

Bell, A. (2022, 18 oktober).
Doen ‘face mists’ eigenlijk iets? Is het een must-have om in je beauty routine op te nemen? Women’s Health. https://www.womenshealthmag.com/nl/magazine/a41584396/face-mists/

Nishimura, N., Inoue, S., Yokoyama, K., & Iwase, S. (2018). Effect of spraying of fine water particles on facial skin moisture and viscoelasticity in adult women. Skin Research and Technology, 25(3).

» Referenties

Conclusie beste gezichtsspray 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *