In dit artikel

Hoe Werken Acne Crèmes en Gels? (2023)

In dit artikel

Heb je last van vervelende acne en weet je niet zeker hoe acne crèmes en gels werken? Ik begrijp precies hoe je je voelt. Ik heb ook met hetzelfde probleem geworsteld en na grondig onderzoek ontdekte ik dat benzoylperoxide-gel acne kan bestrijden door de poriën te openen en de groei van acne-bacteriën te remmen.

In dit artikel neem ik je mee door de wonderlijke wereld van acne crèmes en gels, en hoe ze precies werken om die ongewenste puistjes aan te pakken. Benieuwd? Lees verder voor een huid die straalt van gezondheid!

Key Takeaway

Het beste middel tegen acne van 2023 volgens onze test is Clinique Anti Blemish Solutions Clinical Clearing Gel. Dit merk biedt een gel op verkoelende basis aan en is vrij van onnodige, schadelijke toevoegingen.

Samenvatting

 • Acne crèmes en gels werken door de poriën open te houden, de groei van acne – bacteriën te remmen en ontstekingen te verminderen.
 • Benzoylperoxide – gel is een veelgebruikt ingrediënt in deze producten en helpt bij het bestrijden van acne.
 • Het gebruik van acne crèmes en gels kan helpen bij het verminderen van verstopte poriën en het voorkomen van nieuwe acne-uitbraken.
 • Het is belangrijk om de instructies voor gebruik op te volgen en mogelijk bijwerkingen te kennen wanneer je deze producten gebruikt.

Werking van Acne Crèmes en Gels

Bij het aanbrengen van acne crèmes en gels komt benzoylperoxide op de huid, wat zorgt voor remming van de acne-bacterie, vermindering van verstopte poriën en een ontstekingsremmende werking.

Benzoylperoxide op de huid

Benzoylperoxide is een sterke vriend voor je huid als je last hebt van acne. Deze gel helpt om je poriën open te houden. Het gaat ook de acne-bacterie tegen. De gel krijg je bij de drogist.

Het is een goed begin van de strijd tegen acne. Maar let op, raak je puistjes zo min mogelijk aan. Was je huid ook alleen met lauw water en zonder zeep. Dit helpt ook om de acne te stoppen.

Remming van acne-bacterie

Een belangrijke manier waarop acne crèmes en gels werken, is door de groei van de acne-bacterie te remmen. Acne wordt vaak veroorzaakt door een overgroei van deze bacterie op de huid.

Benzoylperoxide-gel is een veelgebruikt ingrediënt in acne crèmes en gels en heeft antibacteriële eigenschappen. Het helpt om de acne-bacterie te doden of de groei ervan te remmen, waardoor ontstekingen en puistjes verminderd kunnen worden.

Door het plaatselijk aanbrengen van deze gel op de huid, kan de bacterie effectief bestreden worden en kan de acne verbeteren.

Vermindering van verstopte poriën

Een van de manieren waarop acne crèmes en gels werken, is door het verminderen van verstopte poriën. Dit is belangrijk omdat verstopte poriën een van de belangrijkste oorzaken van acne zijn.

Acne crèmes en gels bevatten ingrediënten zoals benzoylperoxide die helpen bij het exfoliëren van de huid en het verwijderen van dode huidcellen en overtollige olie die poriën kunnen verstoppen.

Hierdoor worden de poriën minder snel verstopt en wordt het risico op acne verminderd. Het gebruik van deze crèmes en gels kan helpen om de huid schoon te houden en nieuwe acne-uitbraken te voorkomen.

Ontstekingsremmende werking

Benzoylperoxide heeft een ontstekingsremmende werking, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen die gepaard gaan met acne. Dit is belangrijk omdat ontstekingen ervoor kunnen zorgen dat puistjes groter en pijnlijker worden.

Benzoylperoxide kan de ontsteking verminderen door de groei van de acne-bacterie te remmen en de verstopping van de poriën te verminderen. Hierdoor kunnen puistjes sneller genezen en nieuwe puistjes worden voorkomen.

Het is belangrijk om de crème, gel of lotion regelmatig te blijven gebruiken om het beste resultaat te behalen en ontstekingen onder controle te houden.

Behandeling van Acne met Crèmes en Gels

– Instructies voor gebruik en mogelijke bijwerkingen.

– Combinatie met hydraterende dagcrème voor optimaal resultaat.

– Ontdek hoe acne crèmes en gels effectief puistjes kunnen behandelen.

Lees meer over de ins en outs van acnebehandelingen met crèmes en gels!

Gebruiksinstructies

Als je een acne crème of gel gebruikt, is het belangrijk om de volgende instructies te volgen:

 1. Was je gezicht met lauw water en een milde gezichtsreiniger.
 2. Dep je gezicht droog met een schone handdoek.
 3. Breng een kleine hoeveelheid van de crème of gel aan op de plekken waar je last hebt van acne.
 4. Masseer voorzichtig in met je vingertoppen totdat de crème of gel volledig is ingetrokken.
 5. Gebruik de crème of gel één of twee keer per dag, zoals voorgeschreven door je dermatoloog of zoals vermeld op de verpakking.
 6. Vermijd contact met ogen, lippen en andere gevoelige delen van het gezicht.
 7. Combineer indien nodig met een hydraterende dagcrème om uitdroging van de huid te voorkomen.
 8. Volg regelmatig overleg met je dermatoloog om de voortgang van de behandeling te bespreken.

Combinatie met hydraterende dagcrème

Ik raad aan om een hydraterende dagcrème te gebruiken in combinatie met acne crèmes en gels. Acne behandelingen kunnen de huid soms uitdrogen, waardoor het belangrijk is om de huid goed gehydrateerd te houden.

Een hydraterende dagcrème kan helpen om de vochtbalans van de huid te behouden en tegelijkertijd acne aan te pakken. Zorg ervoor dat je de hydraterende crème aanbrengt nadat je de acne crème of gel hebt gebruikt.

Dit zal helpen om te voorkomen dat je huid te droog wordt. Probeer een product te vinden dat speciaal is ontworpen voor de vette of acne-gevoelige huid.

Mogelijke bijwerkingen

Bij het gebruik van acne crèmes en gels kunnen er mogelijke bijwerkingen optreden. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn:

 1. Droogheid: Sommige crèmes en gels kunnen de huid uitdrogen. Dit kan leiden tot schilfering en irritatie.
 2. Roodheid: De huid kan geïrriteerd raken en rood worden na het aanbrengen van bepaalde acne crèmes en gels.
 3. Jeuk: Sommige mensen kunnen last krijgen van jeukende huid bij gebruik van deze producten.
 4. Brandend gevoel: Een brandend of prikkend gevoel op de huid kan voorkomen na het aanbrengen van acne crèmes en gels.
 5. Gevoeligheid voor zonlicht: Sommige medicijnen in deze producten kunnen ervoor zorgen dat de huid gevoeliger wordt voor zonlicht, wat kan leiden tot verbranding.
 6. Allergische reacties: In zeldzame gevallen kunnen mensen een allergische reactie ontwikkelen op bepaalde ingrediënten in acne crèmes en gels.

Meer over ‘Acne Producten’

Wil je alles weten over acne? Begin met te ontdekken wat Acne Producten zijn. Duik vervolgens dieper in de werking van Acne Crèmes en Gels. Vraag je je af waarom je acne hebt? Onderzoek de oorzaken van Acne of bekijk de effectiviteit van gezichtsreinigers tegen Acne. Er zijn ook natuurlijke remedies voor acne die je kunt proberen. Het is essentieel om te weten hoe voeding en acne met elkaar verband houden en hoe je acne littekens kunt verminderen. Stress speelt ook een significante rol, dus het begrijpen van de relatie tussen stress en acne kan inzichten bieden. Voor degenen met een mildere vorm, is er specifieke behandeling voor milde acne. Het is ook goed om te weten hoe zonlicht en acne elkaar beïnvloeden. Tieners hebben hun unieke uitdagingen met acne bij tieners, en als je make-up gebruikt, kies dan voor producten geschikt voor een acnegevoelige huid. In sommige gevallen kan antibiotica voor acne nodig zijn. Heb je je ooit afgevraagd of acne erfelijk is? Verken de erfelijkheid van acne. Tot slot, leer over de beste dagelijkse huidverzorging tegen acne om je huid gezond en stralend te houden. Een goede hygiënische gezichtsverzorging routine is namelijk van essentieel belang bij een acnéhuid.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn acne crèmes en gels?

Acne crèmes en gels zijn producten die helpen bij het behandelen van puistjes, acne uitbraken en ontstekingen op de huid.

2. Hoe werken acne crèmes en gels?

Acne crèmes en gels werken door de talgproductie te verminderen, acne-veroorzakende bacteriën te doden en de huidontsteking die acne vorming veroorzaakt te verminderen.

3. Welke ingrediënten bevatten acne crèmes en gels vaak?

Acne crèmes en gels bevatten vaak actieve ingrediënten zoals benzoylperoxide, clindamycine en adapaleen om de acnebacterie te bestrijden.

4. Is benzoylperoxide veilig voor langdurig gebruik?

Benzoylperoxide kan veilig worden gebruikt zolang nodig is om de acne onder controle te houden. Het is belangrijk om de ervaringen van verschillende gebruikers te bekijken.

5. Kunnen acne crèmes en gels helpen bij het behandelen van acnelittekens?

Hoewel ze voornamelijk gericht zijn op het verminderen van actieve acne, kunnen sommige producten helpen bij het vervagen van acnelittekens door de gezondheid van de huid te verbeteren.

» Referenties

Cui, H., Guo, C., Wang, Q., Feng, C., & Duan, Z. (2022). A pilot study on the efficacy of topical lotion containing anti-acne postbiotic in subjects with mild -to -moderate acne. Front Med (Lausanne), 9: 1064460.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9780477/

Decker, A., & Graber, E. M. (2012). Over-the-counter Acne Treatments: A Review. J Clin Aesthet Dermatol, 5(5): 32–40.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3366450/

Tan, J. K. L., Vasey, K., & Fung, K. Y. (2001). Beliefs and perceptions of patients with acne. Journal of the American Academy of Dermatology, 44(3), 439-445.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0190962201006806

» Referenties

Conclusie beste acne product 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *