In dit artikel

Wild Vlees Op De Huid: Wat Nu? (2023)

In dit artikel

Heb je last van kleine, verheven bobbeltjes of vlekjes op je huid, ook wel bekend als ‘wild vlees’? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat het vooral jonge vrouwen onder de 30 jaar en mensen met een donkere huidskleur zijn die hiermee te maken krijgen.

In deze blog leg ik je uit wat wild vlees precies is, hoe het ontstaat en wat je eraan kunt doen. Lees snel verder om dit probleem aan te pakken!

Samenvatting

 • Wild vlees op de huid ontstaat door littekenweefsel na een kwetsuur of operatie.
 • Het komt vaak voor bij jonge vrouwen en mensen met een donkere huidskleur.
 • Symptomen van wild vlees zijn verheven bobbeltjes of vlekjes op de huid die bruin of rood kunnen zijn.
 • Behandelingsopties zijn onder andere cryotherapie (aanstippen met stikstof) en operatieve verwijdering.
 • Zelfzorg omvat het schoonhouden en verzorgen van de huid, en het vermijden van irriterende stoffen.
 • Raadpleeg een dermatoloog voor een diagnose en de juiste behandelingsoptie.

Wat is Wild Vlees Op De Huid?

Wild vlees op de huid ontstaat als er littekenweefsel groeit na een kwetsuur of operatie.

Oorzaken en symptomen

Wild Vlees Op De Huid komt vaak voor. Het wordt door sommige dingen veroorzaakt.

 1. Een klein wondje kan de oorzaak zijn.
 2. Het komt meer voor bij jonge vrouwen en mensen met een donkere huid.
 3. Het kan ontstaan na een kwetsuur of operatie.
 4. We weten nog niet hoe fibromen, een soort wild vlees, precies komen.
 1. Ze zien eruit als verheven bobbeltjes of vlekjes op de huid.
 2. Deze bobbeltjes kunnen bruin of rood zijn.
 3. Soms kunnen ze pijn doen.

Diagnose en behandeling

Na het ontdekken van wild vlees op mijn huid, was ik bezorgd en wilde ik meer te weten komen over de diagnose en behandelingsopties. Hier zijn enkele belangrijke punten die ik heb ontdekt:

 • Ik ging naar een dermatoloog om de diagnose van wild vlees op mijn huid te stellen. De arts onderzocht de huidvergroeiingen en bevestigde dat het inderdaad fibromen waren.
 • Om de ernst van mijn wild vlees te bepalen, heeft de dermatoloog gekeken naar de grootte, kleur en locatie van de huidvergroeiingen.
 • In sommige gevallen kan een biopsie worden uitgevoerd om andere mogelijke oorzaken uit te sluiten.
 • Als het wild vlees pijnlijk is of ongemak veroorzaakt, kan een behandeling worden aanbevolen.
 • Een veelvoorkomende behandelingsoptie is het aanstippen van het wild vlees met een stikstofoplossing (cryotherapie). Dit bevriest het weefsel en helpt bij het verwijderen ervan.
 • Een andere optie is het operatief verwijderen van het wild vlees. Dit wordt meestal gedaan met lokale verdoving en duurt meestal niet lang.
 • Het is belangrijk om te weten dat littekenweefsel kan ontstaan na het verwijderen van wild vlees.
 • Na de behandeling zal ik regelmatige controles moeten hebben om eventuele terugkeer of nieuwe groei van wild vlees te controleren.

Zelfzorg en medische opties

Als het gaat om zelfzorg en medische opties voor wild vlees op de huid, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen. Voor zelfzorg kun je de huid goed schoonhouden en verzorgen om verdere irritatie te voorkomen.

Het is belangrijk om eventuele wondjes of sneetjes goed te verzorgen en te beschermen met een pleister of verband. Ook is het raadzaam om direct contact met agressieve chemicaliën of irriterende stoffen te vermijden.

Als zelfzorg niet voldoende is, zijn er ook medische opties beschikbaar. Een van de meest voorkomende opties is het aanstippen van het wild vlees met een speciale oplossing die ervoor zorgt dat het kleiner wordt.

Dit wordt meestal gedaan door een dermatoloog. In sommige gevallen kan echter een operatie nodig zijn om het wild vlees volledig te verwijderen. Het is belangrijk om met een arts te praten om de beste optie voor jouw situatie te bepalen.

Onthoud dat wild vlees op de huid meestal goedaardig is, wat betekent dat het geen ernstige bedreiging vormt voor jouw gezondheid. Echter, als je last hebt van pijn, bloedingen of andere ongemakken, is het altijd verstandig om medische hulp in te schakelen.

Een arts kan beoordelen wat de beste behandelingsoptie voor jou is en je helpen om van het wild vlees af te komen.

Meer over ‘Huidproblemen en oplossingen’

Voor velen kunnen huidproblemen een bron van ongemak en frustratie zijn. Gelukkig biedt JouwLijfStijl.nl een schat aan informatie om de oorzaken van deze aandoeningen te begrijpen en oplossingen te vinden. Als je bijvoorbeeld last hebt van huidgriep, kun je hier inzichten verkrijgen over symptomen en behandelingen. Ook voor kwesties zoals warmtebultjes en dauwworm biedt de website uitgebreide informatie en hulp.

Bepaalde huidproblemen zoals naevus sebaceus en allergische reactie gezicht kunnen verontrustend zijn, maar met de juiste kennis en zorg zijn ze vaak goed te managen. En wanneer je wordt geconfronteerd met rode vlekken op benen, kun je oplossingen en remedies op de website vinden die je zouden kunnen helpen.

De wijsheid van onze grootouders kan ook van pas komen bij het aanpakken van huidproblemen. Als je op zoek bent naar ouderwetse remedies, bekijk dan zeker de tips op smetplekken oma weet raadt. Ook onderwerpen als wild vlees huid en de herstelperiode wondroos worden uitvoerig besproken, om je zo goed mogelijk te informeren en te ondersteunen.

Soms kunnen kleinere ongemakken, zoals een steenpuist uitknijpen, een bult op hoofd of een gescheurde mondhoek, voor veel irritatie zorgen. Daarom biedt JouwLijfStijl.nl ook voor deze kwalen praktische adviezen en oplossingen.

Als je op zoek bent naar het beste middel tegen eczeem, of je worstelt met kapotte mondhoeken en witte vlekjes op de huid, bezoek dan de respectievelijke pagina’s voor deskundig advies en aanbevelingen om je huid gezond en stralend te houden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Wild Vlees Op De Huid: Wat Nu?”?

“Wild Vlees Op De Huid: Wat Nu?” is een vraag over huidaandoeningen, zoals kersenwratjes en steelwratjes. Dit zijn goedaardige huidvergroeiingen die je kunt krijgen.

2. Wat zijn de soorten wild vlees op de huid?

De soorten wild vlees op de huid kunnen variëren van bindweefsel groei zoals keloïd tot huidtumoren. Andere voorbeelden zijn steelwratjes en kersenwratjes die vaak bij de oksels verschijnen.

3. Hoe zien deze huidaandoeningen eruit?

Deze huidaandoeningen kunnen in grootte en kleur verschillen. Ze zijn vaak huidskleurig en kunnen op elke plek op het lichaam voorkomen.

4. Kan wild vlees leiden tot andere huidproblemen?

Ja, als het wild vlees ontstoken raakt, kan het leiden tot huidinfectie, huiduitslag of huidirritatie. Het is belangrijk om deze aandoeningen te herkennen en te behandelen.

5. Wat zijn de mogelijke behandelingen voor wild vlees?

Er zijn verschillende manieren om wild vlees te behandelen, waaronder huidtherapie en andere soorten huidbehandelingen. Een specialist kan adviseren over de beste manier om met deze huidveranderingen om te gaan.

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.
Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *