In dit artikel

Dag- en Nachtcrème in de Winter: Tips en Adviezen (2023)

In dit artikel

Het verzorgen van je huid in de winter kan soms lastig zijn. Hier zijn wat tips om dag- en nachtcrème te gebruiken:

 • Gebruik zonnecrème op je gezicht, ook in de winter.
 • Ga niet bezuinigen op dag – en nachtcrème tijdens deze koude maanden.
 • Probeer een superhydraterende nachtcrème uit. Dit helpt om je huid ‘s nachts te herstellen.
 • Wissel eens af met retinol naast je nachtcrème voor extra verzorging.
 • Verander van dag – of nachtcrème zo nu en dan. Zo voorkom je dat je huid “lui” wordt.
 • Kies een dagcrème met zonbescherming. Dit beschermt je huid tegen de zon overdag.
 • Gebruik een visolie supplement als je last hebt van droge huid.
 • Let goed op wat je eet in de winter. Goede voeding zorgt voor een gezonde huid.
 • Douche niet te warm om uitdroging van de huid te voorkomen.

Key Takeaway

De beste dagcrème voor dag en nacht van 2023 is is RevitalTrax Hyaluronic Day & Night Cream. Dit merk heeft interessante, actieve ingrediënten die de huid voeden en een grotere inhoud dan producten van andere merken.

Waarom is het belangrijk om je huidverzorgingsroutine aan te passen in de winter?

In de winter wordt je huid anders. De lucht is kouder en droger. Dit kan je huid ook droger maken. Daarom is het nodig om je huidverzorging aan te passen. Je moet meer doen om je huid te hydrateren en te voeden.

Het is ook goed om een andere dag- en nachtcrème te gebruiken.

Zonnecrème is ook in de winter belangrijk. De zon kan nog steeds schade aanrichten, ook al is het koud buiten. Een dagcrème met zonbescherming kan hierbij helpen. Let ook op je voeding en douche niet te warm.

Dit helpt ook om je huid gezond te houden in de winter.

Adviezen voor het kiezen en gebruiken van dag- en nachtcrèmes in de winter

Het kiezen en gebruiken van de juiste dag- en nachtcrèmes tijdens de winter kan je huid helpen hydrateren en herstellen. Hier zijn een paar adviezen om in gedachten te houden:

 • Kies voor een dagcrème die speciaal is ontworpen voor de winter. Zoek naar crèmes die extra vochtinbrengende ingrediënten bevatten, zoals waterinfusion en electrolyten, om je huid gehydrateerd te houden.
 • Gebruik ‘s nachts een superhydraterende nachtcrème om je huid te helpen herstellen terwijl je slaapt. Deze crèmes bevatten vaak intensieve hydratatie-ingrediënten die je huid gedurende de nacht voeden.
 • Overweeg het gebruik van retinol als aanvulling op je nachtcrème. Retinol kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, en kan ook bijdragen aan de algehele gezondheid van je huid tijdens de wintermaanden.
 • Het is ook belangrijk om af en toe van dag – of nachtcrème te wisselen om te voorkomen dat je huid ‘lui’ wordt. Probeer verschillende formules uit en ontdek wat het beste werkt voor jouw huid.
 • Vergeet niet om altijd een zonnecrème aan te brengen, zelfs in de winter. De schadelijke stralen van de zon kunnen nog steeds de gezondheid van je huid beïnvloeden, dus bescherming is essentieel.

Meer over ‘Dag en nachtcreme’

Terwijl je je verdiept in de wereld van huidverzorging, kom je wellicht het vraagstuk tegen van het effect van dag en nachtcrème. Het is niet alleen cruciaal om de juiste crème te kiezen, zoals behandeld in de keuze van dag en nachtcrème, maar ook om het belang ervan te begrijpen, uiteengezet in het artikel over het belang van dag en nachtcrème. Naast het begrijpen van hun invloed, is het essentieel om de ingrediënten te kennen en de voedende ingrediënten van dag en nachtcrème. Als je avontuurlijk bent, kun je zelfs leren hoe je je eigen crèmes maakt met de gids voor zelf maken van dag en nachtcrème.

Het toepassen van de juiste hoeveelheid dag en nachtcrème kan net zo cruciaal zijn als de keuze zelf. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in anti-aging, is er een speciaal segment over anti-aging dag en nachtcrème. En of je nu een gevoelige huid hebt, nieuwsgierig bent naar het effect van dag en nachtcrème op rimpels, je huid wilt hydrateren en voeden met hydratatie en voeding dag en nachtcrème, of je wilt beschermen tegen de zon met SPF dag en nachtcrème, er is voor elk wat wils. Bovendien ontkrachten we enkele mythen over dag en nachtcrème, informeren we over de beste tijden om ze aan te brengen, en hebben we zelfs specifieke gidsen voor mannen en tieners. Ongeacht je behoeften of levensstijl, zoals vegan dag en nachtcrème, of hoe je ze moet bewaren, of zelfs specifieke adviezen voor de winter, er is een schat aan kennis wachtend op jou.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de tips en adviezen voor het gebruik van Dag- en Nachtcrème in de winter?

Het gebruik van hydraterende crème, het reinigen van de huid met een milde cleanser om vuil en onzuiverheden te verwijderen, en het aanbrengen van een filmlaagje op de huid zijn enkele winterse huidverzorgingstips.

2. Hoe kan ik mijn huid beschermen in de winter?

Je kunt je huid beschermen met de juiste winterverzorging, zoals het gebruik van voedende crème, gezichtscrème, en moisturizer om een droge huid in de winter te voorkomen.

3. Is het belangrijk om dagcrème en nachtcrème te gebruiken in de winter?

Ja, het gebruik van dagcrème en nachtcrème in de winter helpt om je huid soepel te houden en zorgt voor een stralende huid.

4. Welke soorten crèmes moet ik gebruiken voor mijn huidverzorging in de winter?

Het is goed om hydraterende crème voor de winter te gebruiken en ook voedende crèmes die helpen bij het behoud van een gezonde huid.

5. Wat is het belang van het reinigen van mijn huid in de winter?

Reinigen helpt bij het verwijderen van vuil en onzuiverheden. Het is vooral belangrijk in de winter wanneer onze huid meer geneigd kan zijn tot droogheid.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/

2. Massimo Milani & Adele Sparavigna. (2018). Antiaging efficacy of melatonin-based day and night creams: a randomized, split-face, assessor-blinded proof-of-concept trial. Clin Cosmet Investig Dermatol, 11, 51–57.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788993/

» Referenties

Conclusie beste dag en nachtcreme 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *