In dit artikel

Zelf Dag- en Nachtcrème Maken: Een Stap-voor-Stap Gids (2023)

In dit artikel

Ik wil je laten zien hoe je zelf dagcrème kunt maken. Het is eenvoudig en leuk om te doen. Daarnaast krijg je een product dat goed is voor je huid. Maar ga je voor gemak kies dan:

Key Takeaway

De beste dagcrème voor dag en nacht van 2023 is is RevitalTrax Hyaluronic Day & Night Cream. Dit merk heeft interessante, actieve ingrediënten die de huid voeden en een grotere inhoud dan producten van andere merken.

 1. Kies eerst de natuurlijke ingrediënten die je wilt gebruiken. Aloë vera, kokosolie en sheabutter zijn goede opties.
 2. Zorg dat alles schoon is wat je gaat gebruiken. Dit geldt voor de potjes, lepels en andere spullen.
 3. Doe de gekozen ingrediënten in een potje.
 4. Als je alles bij elkaar hebt gedaan, roer dan goed door.
 5. Probeer de crème op een klein stukje van je huid voordat je het op je hele gezicht smeert.
 6. Bewaar de crème op een koele plek zodat hij langer goed blijft.

Zelf Nachtcrème Maken: Een Stap-voor-Stap Gids

Ik ga je laten zien hoe je zelf nachtcrème maakt. Volg deze stappen:

 1. Zorg eerst voor een schoon gezicht. Een goede huidverzorgingsroutine begint met een reiniger.
 2. Zoek dan de juiste natuurlijke ingrediënten. Aloë vera en kokosolie zijn goede opties.
 3. Meng de ingrediënten. Het is als koken, maar dan voor je huid!
 4. Breng de zelfgemaakte crème aan op je gezicht. Dit doe je na het aanbrengen van serums.
 5. Doe dit elke nacht voor het slapen gaan.

Voordelen van Zelf Dag- en Nachtcrème Maken

Het zelf maken van dag- en nachtcrèmes heeft veel voordelen. Ten eerste kun je ervoor zorgen dat de crèmes natuurlijke ingrediënten bevatten, wat beter is voor je huid. Je kunt verschillende recepten uitproberen en de ingrediënten kiezen die het beste werken voor jouw huidtype.

Bovendien kun je de crèmes aanpassen aan jouw specifieke behoeften, bijvoorbeeld door extra hydraterende ingrediënten toe te voegen als je last hebt van een droge huid.

Een ander voordeel is dat zelfgemaakte crèmes vaak goedkoper zijn dan winkelgekochte producten. Je hoeft niet langer een fortuin uit te geven aan dure merken, want met een paar eenvoudige ingrediënten kun je je eigen effectieve crèmes maken.

Bovendien kun je de hoeveelheid crème precies afstemmen op jouw behoeften, zodat er geen verspilling is.

Het zelf maken van dag- en nachtcrèmes kan ook leuk zijn en je een gevoel van voldoening geven. Het is een creatieve activiteit waarbij je kunt experimenteren met verschillende combinaties van ingrediënten en geuren.

Bovendien kun je trots zijn op het feit dat je iets hebt gemaakt dat goed is voor je huid en milieuvriendelijk is.

Kortom, het zelf maken van dag- en nachtcrèmes biedt vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om natuurlijke ingrediënten te gebruiken, kosten te besparen en plezier te hebben in het proces.

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer je eigen huidverzorgingsproducten!

Meer over ‘Dag en nachtcreme’

De huidverzorgingsroutine van velen is niet compleet zonder het gebruik van dag- en nachtcrèmes. Het effect dag en nachtcreme speelt een cruciale rol bij het hydrateren en beschermen van onze huid. Maar hoe kies je de juiste crème die bij jouw huid past? Daarvoor hebben we een uitgebreide gids over keuze dag en nachtcreme. Om de noodzaak te begrijpen, duik in ons artikel over het belang dag en nachtcreme en ontdek welke ingrediënten dag en nachtcreme het meest voordelig zijn voor jouw huid.

Heb je ooit overwogen om je eigen crèmes te maken? Onze handleiding over zelf maken dag en nachtcreme kan je daarbij helpen. Terwijl je je verdiept in dit onderwerp, is het ook goed om feiten van fictie te onderscheiden. Lees daarom zeker het artikel over feiten en fabels dag en nachtcreme. Het is ook essentieel om het verschil dag en nachtcreme te kennen en te weten hoe je deze crèmes het beste kunt aanbrengen. Afhankelijk van jouw huidtype kunnen er specifieke aanbevelingen zijn, ontdek ze in onze gids over dag en nachtcreme huidtype. De natuurlijke dag en nachtcreme voordelen, de juiste hoeveelheid, en de impact van anti-aging dag en nachtcreme zijn ook zaken die je niet mag missen. Voor degenen met een gevoelige huid is er specifieke informatie over dag en nachtcreme voor de gevoelige huid, en als je je afvraagt over het effect op rimpels, bekijk dan effect dag en nachtcreme rimpels. Tot slot, bescherming tegen de zon is essentieel, dus vergeet niet te lezen over spf dag en nachtcreme.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “Zelf Dag- en Nachtcrème Maken: Een Stap-voor-Stap Gids”?

Zelf Dag- en Nachtcrème Maken: Een Stap-voor-Stap Gids is een handleiding voor het maken van zelfgemaakte producten voor huidverzorging met natuurlijke remedies.

2. Hoe maak je zelf een dagcrème met aloë vera, kokosolie of sheabutter?

Je kunt zelf een dagcrème maken met ingrediënten als aloë vera, kokosolie of sheabutter om je huid te beschermen en hydrateren.

3. Waarom zou ik DIY schoonheidsproducten willen maken, zoals zelfgemaakte dagcrème?

DIY schoonheidsproducten zoals zelfgemaakte dag- en nachtcrème geven je controle over de ingrediënten, zorgen voor huidverjonging en kunnen bijdragen aan een gezonde huid.

4. Kan ik essentiële oliën gebruiken in mijn zelfgemaakte crèmes?

Ja, essentiële oliën kunnen worden toegevoegd aan je zelfgemaakte cosmetica voor extra voordelen, zoals huidverzorging en heerlijke geuren.

5. Wat zijn wat andere DIY recepten die ik kan proberen?

Andere DIY-recepten om te proberen zijn zelfgemaakte rozencreme, zalf voor droge huid met glycerine, en biologische producten voor nachtverzorging.

» Referenties


1. Corinne Granger, Anthony Brown, Sonia Aladren, & Mridvika Nardacorresponding. (2020). Night Cream Containing Melatonin, Carnosine and Helichrysum italicum Extract Helps Reduce Skin Reactivity and Signs of Photodamage: Ex Vivo and Clinical Studies. Dermatol Ther (Heidelb), 10(6), 1315–1329.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649196/

2. Massimo Milani & Adele Sparavigna. (2018). Antiaging efficacy of melatonin-based day and night creams: a randomized, split-face, assessor-blinded proof-of-concept trial. Clin Cosmet Investig Dermatol, 11, 51–57.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788993/

» Referenties

Conclusie beste dag en nachtcreme 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *