In dit artikel

Zelf Retinol Serum Maken: Een Eenvoudige Gids (2023)

In dit artikel

Heb je ooit gedroomd van het maken van je eigen retinol serum, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dat kan ik mij voorstellen, dus ging ik op onderzoek uit. Na het uitproberen van verschillende recepten en methodes, heb ik een eenvoudige gids samengesteld om je te helpen bij het maken van je eigen retinol serum.

Laten we deze inspirerende reis naar huidverzorging beginnen, pak je ingrediënten en volg me!

Key Takeaway

Het beste retinol serum van 2023 is Revitaltrax 2% Retinol Serum. Dit merk heeft een hoge dosering actieve retinol en bevat geen onnodige/schadelijke toevoegingen.

Samenvatting

 • Retinol serum heeft veel voordelen voor de huid, zoals het verminderen van rimpels en puistjes, bescherming tegen zonneschade en het herstellen van de huid.
 • Om je eigen retinol serum te maken, heb je pure retinol, draagolie, vitamine E olie, een glazen flesje en een pipet of druppelflesje nodig.
 • Meng de ingrediënten samen in een kom, giet het mengsel in het glazen flesje en bewaar het op een koele, donkere plaats.
 • Breng ‘s avonds een paar druppels van het serum aan op een gereinigd gezicht en gebruik altijd een vochtinbrengende crème daarna.

Een eenvoudige gids voor het maken van je eigen retinol serum

In deze gids leg ik stap voor stap uit hoe je eenvoudig je eigen retinol serum kunt maken, inclusief de voordelen van retinol serum, benodigde ingrediënten en benodigdheden, en tips voor gebruik en opslag.

Let’s get started!

Voordelen van retinol serum

Retinol serum is heel goed voor je huid. Het maakt je huid glad en fris. Ook helpt het tegen rimpels en lijntjes. Als je puistjes hebt, kan retinol serum helpen. Het maakt de puistjes kleiner.

Ook zorgt het ervoor dat er minder nieuwe puistjes komen. Je huid wordt ook beter beschermd door retinol serum. Het helpt tegen schade van de zon. Zelfs als je huid al schade heeft, kan retinol serum helpen.

Het herstelt de schade en maakt je huid sterker. Daarom is het zo fijn om zelf retinol serum te maken.

Benodigde ingrediënten en benodigdheden

Voor het maken van je eigen retinol serum heb je de volgende ingrediënten en benodigdheden nodig:

 • Pure retinol: Kies voor een hoge kwaliteit pure retinol, die geschikt is voor gebruik op de huid.
 • Draagolie: Je hebt een draagolie nodig om de retinol mee te mengen. Jojoba-olie of arganolie zijn goede opties.
 • Vitamine E olie: Dit dient als een natuurlijk conserveermiddel en helpt om het serum langer houdbaar te maken.
 • Glazen flesje: Gebruik bij voorkeur een glazen flesje met een donkere kleur om het serum in te bewaren. Dit beschermt tegen licht en hitte.
 • Pipet of druppelflesje: Een pipet of druppelflesje maakt het makkelijk om het serum aan te brengen.

Stapsgewijze instructies voor het maken van het serum

Ik zal je stap voor stap uitleggen hoe je zelf retinol serum kunt maken:

 1. Verzamel de benodigde ingrediënten en benodigdheden: retinol poeder, aloë vera gel, vitamine E olie, jojoba-olie en een donker glazen flesje met een pipet.
 2. Meet 1 theelepel aloë vera gel af en doe het in het glazen flesje.
 3. Voeg vervolgens 4 druppels vitamine E olie toe aan het flesje.
 4. Voeg 10 druppels jojoba – olie toe aan het mengsel.
 5. Voeg als laatste 1/4 theelepel retinol poeder toe aan het flesje.
 6. Sluit het flesje goed af en schud goed totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
 7. Bewaar het serum op een koele, droge plaats, uit direct zonlicht.
 8. Breng elke avond na het reinigen van je gezicht een paar druppels van het serum aan op je huid en masseer zachtjes in.
 9. Volg altijd op met een vochtinbrengende crème om de huid gehydrateerd te houden.
 10. Gebruik dit serum niet tijdens de zwangerschap of als je gevoelig bent voor vitamine A – producten.

Tips voor het gebruik en opslaan van je zelfgemaakte retinol serum

Hier zijn enkele handige tips voor het gebruik en opslaan van je zelfgemaakte retinol serum:

1. Gebruik het serum ‘s avonds: Retinol kan je huid gevoeliger maken voor de zon, dus het is beter om het serum alleen ‘s avonds te gebruiken. Breng een dunne laag aan op een gereinigd gezicht voordat je je nachtcrème aanbrengt.

2. Begin met een lage concentratie: Als je nieuw bent met retinol, is het belangrijk om te beginnen met een lage concentratie om je huid langzaam aan het ingrediënt te laten wennen.

Een hogere concentratie kan namelijk irritatie veroorzaken. Bouw de concentratie geleidelijk op naarmate je huid eraan gewend raakt.

3. Wees geduldig: Retinol heeft tijd nodig om resultaten te laten zien, dus wees geduldig en blijf het serum regelmatig gebruiken. Het duurt meestal enkele weken tot maanden voordat je verbeteringen in je huid zult opmerken.

4. Breng retinol niet aan op natte of vochtige huid: Zorg ervoor dat je gezicht droog is voordat je het retinol serum aanbrengt. Dit helpt om de effectiviteit van het serum te maximaliseren.

5. Bewaar het serum op een koele, donkere plaats: Retinol kan instabiel worden bij blootstelling aan licht en warmte, dus bewaar je zelfgemaakte retinol serum op een koele en donkere plaats, zoals in de koelkast.

Onthoud dat retinol een krachtig ingrediënt is en het is altijd een goed idee om het advies van een dermatoloog in te winnen voordat je ermee begint.

Meer over ‘Retinol Serum’

Retinol Serum is een fascinerend product in de wereld van huidverzorging. Voor degenen die zich afvragen wat retinol serum is, het is een krachtig ingrediënt dat bekend staat om zijn vele voordelen, zoals het aanpakken van acne en rimpels. Het heeft zich gevestigd als een must-have in veel schoonheidsroutines. Echter, net zoals elk huidverzorgingsproduct, heeft het zijn eigen gebruiksaanwijzingen en het is essentieel om te weten hoe je het gebruikt en welke fouten je kunt vermijden.

Wist je dat je zelf retinol serum kunt maken? Of dat het, naast de bekende voordelen, ook vitamine A bevat, beter bekend als retinol serum vitamine a? Terwijl velen zweren bij de resultaten die ze zien na dagelijks gebruik, is het ook cruciaal om te weten over de bijwerkingen en waarom het misschien niet wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in hoe retinol past in hun dagelijkse huidverzorging routine, hebben we ook diepgaande informatie beschikbaar. Bovendien is er een interessant stuk over voeding en retinol serum voor diegenen die de connectie tussen voeding en huidverzorging willen begrijpen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Zelf Retinol Serum maken?

Zelf Retinol Serum maken betekent het zelf maken van een gezichtsserum met retinolen, dit is een alternatief voor vitamine A.

2. Hoe kan ik zelf een retinol serum maken?

Je kan je eigen retinol serum recept volgen en de nodige ingrediënten gebruiken zoals vitamine C serum voor het maken van zelfgemaakt retinol serum.

3. Is het zelfgemaakte retinol serum goed voor alle huidtypes?

Ja, het zelfgemaakte retinol serum kan op een passende manier in uw huidverzorgingsroutine worden opgenomen, ongeacht uw huidtype.

4. Kan ik mijn zelfgemaakte retinol serum gebruiken voor mijn nachtroutine?

Ja, u kunt uw DIY retinol serum toevoegen aan uw nachtroutine voor huidverzorging omdat retinolen vaak ‘s nachts worden gebruikt.

5. Zijn er voordelen van het gebruik van zelfgemaakte retinol serums?

Ja, het gebruik van zelfgemaakt retinol serum heeft voordelen zoals natuurlijke huidverzorging en kan werken als een krachtig antiaging serum.

» Referenties


1. Siddharth Mukherjee, Abhijit Date, Vandana Patravale, Hans Christian Korting, Alexander Roeder, & Günther Weindl. (2006). Retinoids in the treatment of skin aging: an overview of clinical efficacy and safety. Clin Interv Aging, 1(4), 327–348.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2699641/

2. Karl Michaëlsson, M.D., Hans Lithell, M.D., Bengt Vessby, M.D., & Håkan Melhus, M.D. (2003). Serum Retinol Levels and the Risk of Fracture. The New England Journal of Medicine, 348, 287-294. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa021171

» Referenties

Conclusie beste retinol serum 2023

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist)

Tineke Rous-de Vries (1962), oprichter van Jouwlijfstijl.nl, leeft volgens het motto "Ik ben geen 18 meer, maar ik streef ernaar om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden". Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van cosmetica en voeding heeft ze als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur uitgebreide kennis opgedaan. Ze heeft van dichtbij gezien wat de juiste huidverzorging en goede voeding voor zowel je huid als je algehele welzijn kan doen. Ontdek op haar platform waardevolle tips, informatie en kwaliteitsproducten die bijdragen aan een stralende huid, een gezond lichaam en een vitale levensstijl. Tineke deelt deze inzichten vol passie en liefde. Volg Tineke ook op LinkedIn en Facebook. Voor opmerkingen of vragen, mail tineke@jouwlijfstijl.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer advies van Tineke Rous- de Vries.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *