In dit artikel

Zonnebrandcrème als Dagcrème: Een Goed Idee of Niet?

Zonnebrandcrème als Dagcrème: Een Goed Idee of Niet?

Het is een veelgestelde vraag: Kun je zonnebrandcrème als dagcrème gebruiken? We kennen allemaal het belang van beide producten, maar het combineren kan soms onduidelijk zijn. Na uitgebreid onderzoek en persoonlijke ervaring, kan ik je vertellen dat het zeker mogelijk is, mits goed gedaan.

Lees verder om te weten hoe je dit op de juiste manier kan integreren in jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Key Takeaways

De beste dagcreme met SPF van 2023 volgens onze test is Revitaltrax Hyaluronic SPF30 Day Cream. Dit merk zorgt voor een stevige en goed gehydrateerde huid, vervaagt fijne lijntjes en heeft een anti aging effect.

Samenvatting

 • Zonnebrandcrème als dagcrème gebruiken is mogelijk en kan voordelen bieden zoals bescherming tegen schadelijke UV-stralen, hydratatie en voeding voor de huid.
 • Een gecombineerd product van zonnebrandcrème en dagcrème kan efficiënter zijn en biedt bescherming, hydratatie en voeding in één product.
 • Het is belangrijk om de juiste volgorde van aanbrengen te volgen, het juiste SPF-niveau te kiezen en regelmatig opnieuw aan te brengen om de optimale bescherming en resultaten te behalen.

Het Belang van Zonnebrandcrème en Dagcrème

Zowel zonnebrandcrème als dagcrème spelen een belangrijke rol in het beschermen en verzorgen van onze huid.

Bescherming tegen schadelijke UV-stralen

Zonnestralen kunnen plezierig zijn, maar ze brengen ook onzichtbare UV-straling met zich mee die schadelijk is voor onze huid. Deze straling kan zonneschade veroorzaken, vroege huidveroudering en zelfs huidkanker.

Vandaar dat zonnebrandcrème een must is in onze dagelijkse huidverzorgingsroutine, zelfs in herfst en winter. Zonnebrandcrèmes zitten vol met stoffen die dienen als schild tegen deze schadelijke UV-stralen.

Ze bevatten filters die de zonnestralen absorberen of reflecteren om zo te voorkomen dat ze onze huid binnendringen. Een dagcrème met SPF kan dezelfde functie vervullen, maar het is belangrijk om ook een aparte zonnebrandcrème te gebruiken.

Door deze over je dagcrème aan te brengen, wordt de werking van de actieve stoffen in je moisturizer niet verstoord. Dus smeer je in, bescherm je huid en geniet van de zon op een veilige manier!

Hydratatie en voeding voor de huid

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van zonnebrandcrème als dagcrème is dat het de huid kan hydrateren en voeden. Zonnebrandcrèmes die geschikt zijn voor dagelijks gebruik bevatten vaak hydraterende ingrediënten zoals glycerine of hyaluronzuur, die kunnen helpen om vocht vast te houden in de huid.

Dit is vooral belangrijk tijdens de herfst en winterperiodes, wanneer de huid meer behoefte heeft aan extra hydratatie.

Bovendien bevatten sommige zonnebrandcrèmes ook antioxidanten, zoals vitamine C of groene thee-extract, die de huid kunnen voeden en beschermen tegen schade door vrije radicalen. Deze antioxidanten kunnen helpen om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en de algehele gezondheid en uitstraling van de huid te verbeteren.

Door zonnebrandcrème als dagcrème te gebruiken, kun je dus niet alleen je huid beschermen tegen schadelijke UV-stralen, maar ook profiteren van de hydraterende en voedende eigenschappen ervan.

Zonnebrandcrème als Dagcrème: Een Goed Idee of Niet?

Kun je Zonnebrandcrème en Dagcrème Combineren?

Ja, het is mogelijk om zonnebrandcrème en dagcrème te combineren voor een effectieve huidverzorgingsroutine.

Voordelen van een gecombineerd product

Een gecombineerd product van zonnebrandcrème en dagcrème biedt verschillende voordelen voor je huidverzorgingsroutine:

 1. Efficiëntie: Met een gecombineerd product hoef je maar één product aan te brengen in plaats van twee aparte producten. Dit bespaart tijd en maakt je routine eenvoudiger.
 2. Bescherming tegen UV-stralen: Een gecombineerd product met SPF beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen, waardoor het risico op zonneschade wordt verminderd.
 3. Hydratatie: Dagcrèmes bevatten vaak hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur of glycerine. Door deze te combineren met een zonnebrandcrème wordt je huid niet alleen beschermd, maar ook gehydrateerd.
 4. Voeding: Sommige gecombineerde producten bevatten antioxidanten zoals vitamine C of vitamine E, die de huid voeden en beschermen tegen vrije radicalen.
 5. All-in-one oplossing: Een gecombineerd product kan ook andere voordelen hebben, zoals het egaliseren van de teint, het verminderen van fijne lijntjes of het verminderen van roodheid. Dit maakt het een handige optie voor mensen die op zoek zijn naar meerdere voordelen in één product.
 6. Minder kans op interferentie: Door zowel zonnebrandcrème als dagcrème in één keer aan te brengen, minimaliseer je de kans dat de ingrediënten elkaar kunnen beïnvloeden of dat ze niet goed samengaan met andere producten die je gebruikt, zoals make-up.
 7. Praktisch voor verschillende seizoenen: Een gecombineerd product is ideaal voor alle seizoenen, omdat het je huid beschermt tegen de zon in de zomer en tegelijkertijd hydratatie biedt in de droge herfst- en wintermaanden.

Mogelijke nadelen en overwegingen

Er zijn enkele mogelijke nadelen en overwegingen bij het gebruik van zonnebrandcrème als dagcrème. Ten eerste kan het gebruik van een gecombineerd product met SPF mogelijk leiden tot een minder effectieve hydratatie van de huid.

Hoewel zonnebrandcrème hydraterende ingrediënten kan bevatten, kan het niet dezelfde voedingsstoffen bieden als een specifieke dagcrème. Dit kan vooral een probleem zijn voor mensen met een droge huid die behoefte hebben aan extra vochtinbrenging.

Daarnaast kan het gebruik van zonnebrandcrème als dagcrème ook de textuur en het uiterlijk van make-up beïnvloeden. Sommige zonnebrandcrèmes kunnen een plakkerig of glanzend residu achterlaten op de huid, waardoor het moeilijk kan zijn om foundation of andere make-upproducten gelijkmatig aan te brengen.

Zonnebrandcrème als Dagcrème: Een Goed Idee of Niet?

Hoe Zonnebrandcrème en Dagcrème Correct Gebruiken?

Bij het correct gebruiken van zonnebrandcrème en dagcrème is het belangrijk om de volgorde van aanbrengen te volgen, het juiste SPF-niveau te kiezen en gedurende de dag regelmatig opnieuw aan te brengen.

Volgorde van aanbrengen

De volgorde waarin je zonnebrandcrème en dagcrème aanbrengt is belangrijk voor maximale effectiviteit en bescherming. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 • Breng eerst je dagcrème aan op een schone, droge huid. Kies een dagcrème die past bij jouw huidtype en die hydraterende en voedende ingrediënten bevat.
 • Laat de dagcrème een paar minuten intrekken zodat het goed kan binden met je huid.
 • Breng vervolgens de zonnebrandcrème aan over je dagcrème. Kies een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 om de huid voldoende te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
 • Verdeel de zonnebrandcrème gelijkmatig over je gezicht en nek, en vergeet niet om ook andere blootgestelde delen van je lichaam te beschermen.
 • Masseer de crème zachtjes in totdat deze volledig is opgenomen door de huid.
 • Laat beide crèmes even inwerken voordat je make – up aanbrengt, dit helpt ervoor te zorgen dat ze goed kunnen hechten aan de huid.

Het juiste SPF-niveau kiezen

Het kiezen van het juiste SPF-niveau voor je zonnebrandcrème is essentieel om je huid goed te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Het SPF-niveau geeft aan hoe lang je in de zon kunt blijven zonder te verbranden, in vergelijking met wanneer je geen zonnebrandcrème gebruikt.

Een algemene vuistregel is om een SPF van minimaal 30 te kiezen voor dagelijks gebruik. Dit biedt een goede bescherming tegen UVB-stralen, die verantwoordelijk zijn voor verbranding. Als je echter meer tijd buiten doorbrengt, vooral tijdens intense zonuren, zoals de zomermaanden, kan een hogere SPF aan te bevelen zijn om je huid optimaal te beschermen.

Onthoud dat een hoger SPF-niveau niet betekent dat je langer in de zon kunt blijven, dus het is nog steeds belangrijk om de aanbevolen tijd buiten te beperken en regelmatig opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen.

Herhaaldelijk aanbrengen gedurende de dag

Als het gaat om het beschermen van je huid tegen schadelijke UV-stralen, is herhaaldelijk aanbrengen van zonnebrandcrème gedurende de dag essentieel. Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden:

 • Breng zonnebrandcrème elke 2 uur opnieuw aan, vooral als je buiten bent of veel transpireert.
 • Zorg ervoor dat je ook zonnebrandcrème opnieuw aanbrengt na het zwemmen of afdrogen met een handdoek.
 • Vergeet niet om extra aandacht te besteden aan gevoelige plekken zoals je neus, oren en lippen.
 • Als je make-up draagt, kun je een poedervormige zonnebrandcrème gebruiken om gemakkelijk over je make-up heen te blenden en de bescherming gedurende de dag bij te houden.
 • Doe een travelsize – zonnebrandcrème in je tas, zodat je altijd kunt bijwerken wanneer nodig.

Tips voor het gebruik van zonnebrandcrème als dagcrème

Als je besluit om zonnebrandcrème als dagcrème te gebruiken, zijn hier enkele tips om het beste uit deze aanpak te halen:

 1. Kies een zonnebrandcrème met hydraterende eigenschappen: Zoek naar zonnebrandcrèmes die specifiek zijn geformuleerd met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur of glycerine. Dit helpt om je huid gehydrateerd te houden gedurende de dag.
 2. Breng de juiste hoeveelheid zonnebrandcrème aan: Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème aanbrengt om je huid volledig te beschermen. Volg de aanbevelingen op de verpakking om de juiste hoeveelheid te gebruiken.
 3. Combineer met aanvullende huidverzorgingsproducten: Als je bepaalde huidverzorgingsproblemen wilt aanpakken, zoals pigmentvlekken of fijne lijntjes, kun je overwegen om aanvullende huidverzorgingsproducten te gebruiken naast de zonnebrandcrème. Bijvoorbeeld een serum of een oogcrème.
Zonnebrandcrème als Dagcrème: Een Goed Idee of Niet?

Conclusie

Het combineren van zonnebrandcrème en dagcrème kan een uitstekende aanpak zijn voor huidverzorging en zonbescherming. Het zorgt voor de benodigde hydratatie en voeding voor de huid, terwijl het ook beschermt tegen schadelijke UV-stralen.

Hoewel zonnebrandcrème als dagcrème kan dienen, is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende functies en eigenschappen van beide producten. Het gebruik van zonnebrandcrème als dagcrème kan voordelig zijn vanwege de UV-bescherming en hydraterende eigenschappen, maar het kan tekortschieten op het gebied van specifieke huidverzorgingsvoordelen. Als alternatief kunnen dagcrèmes met SPF een goede optie zijn, omdat ze zowel hydratatie als zonbescherming bieden, samen met extra voordelen voor de huidverzorging.

Bij het maken van jouw keuze is het belangrijk om te luisteren naar de behoeften van jouw huid en rekening te houden met persoonlijke voorkeuren. Experimenteer en ontdek welke aanpak het beste werkt voor jouw huidtype en lifestyle. Vergeet ook niet om regelmatig je huid te controleren op eventuele veranderingen en raadpleeg een dermatoloog als je bezorgd bent over jouw huidgezondheid.

Het is belangrijk om de juiste SPF-niveau te kiezen en de producten op de juiste manier aan te brengen, maar met deze aanpak kun je genieten van een gezonde en stralende huid.

Meer over dagcreme met SPF


Wil je meer weten over de fascinerende wereld van “Dagcrème met SPF“. Lees dan verder. Ontdek het belang van zonbescherming in je dagelijkse huidverzorgingsroutine en waarom het een onmisbaar onderdeel is van je schoonheidsregime.

In onze introductie ‘Wat is Dagcrème met SPF‘ leggen we de basisprincipes uit van dit belangrijke product. We zullen ook in detail treden over de ‘Voordelen van Dagcrème met SPF‘, van bescherming tegen schadelijke UV-stralen tot de bijdrage aan een jeugdige en gezonde huid. En hoe ’ Verhogen effectiviteit Dagcrème met SPF’, maar ook het ‘Belang van SPF in Dagcrème’.

Vraag je je af hoe SPF precies werkt? Lees dan ons artikel ‘SPF betekenis‘ waarin we deze technologie ontrafelen. En in ‘Dagcrème met SPF en huidbescherming‘ duiken we dieper in op hoe deze producten je huid helpen beschermen. En wat is beter ‘Dagcrème met SPF versus Zonder SPF‘?

Bent u in de war over of u “eerst SPF of eerst dagcrème” moet aanbrengen? Maak je geen zorgen, we hebben een gids die je stap voor stap door dit proces leidt. En als je geïnteresseerd bent in “zonnebrand als dagcreme”, hebben we een artikel dat de voordelen en valkuilen van deze praktijk onderzoekt.

Voor degenen die op zoek zijn naar producten zonder schadelijke ingrediënten, bekijk onze gidsen voor “dagcreme met spf zonder parfum en alcohol” en “dagcreme met spf zonder parabenen“. En voor degenen die graag natuurlijke, dierproefvrije producten gebruiken, hebben we een overzicht van “vegan dagcreme met spf“.

Misschien bent u een sporter en vraagt u zich af of SPF belangrijk voor u is. Ons artikel ‘Dagcrème met SPF voor sporters‘ behandelt deze kwestie uitgebreid. Ook het “Belang van Dagcrème met SPF onder make-up” wordt in een apart stuk behandeld, waarin we uitleggen waarom SPF zelfs bij het dragen van make-up belangrijk is.

Voor diegenen die klaar zijn om hun eigen dagcrème met SPF te kopen, hebben we een artikel ‘Dagcrème met SPF kopen‘ samengesteld om je te begeleiden. Dan kun je de ‘Dagcreme met zonbescherming’ of ‘Dagcreme met zonnefactor’ aanschaffen.

Veelgestelde Vragen

1. Is het een goed idee om zonnebrandcrème als dagcrème te gebruiken?

Ja, het is een goed idee om zonnebrandcrème als dagcrème te gebruiken, omdat het je huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen die vroegtijdige veroudering en huidkanker kunnen veroorzaken.

2. Kan ik zonnebrandcrème rechtstreeks op mijn gezicht aanbrengen zonder dagcrème?

Ja, je kunt zonnebrandcrème rechtstreeks op je gezicht aanbrengen zonder dagcrème. Het belangrijkste is dat je een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF gebruikt om je huid voldoende te beschermen.

3. Moet ik zonnebrandcrème opnieuw aanbrengen als ik make-up draag?

Ja, het is belangrijk om zonnebrandcrème opnieuw aan te brengen, zelfs als je make-up draagt. Je kunt een spray of poedervormige zonnebrandcrème gebruiken om over je make-up heen te spuiten of deppen voor extra bescherming.

4. Kan ik zonnebrandcrème als nachtcrème gebruiken?

Nee, het wordt niet aanbevolen om zonnebrandcrème als nachtcrème te gebruiken. Zonnebrandcrème is speciaal samengesteld om je huid tegen de zon te beschermen en kan te rijk zijn voor gebruik ‘s nachts. Het is beter om een aparte nachtcrème te gebruiken die is afgestemd op de behoeften van je huid tijdens de nacht.

» Referenties


1. ‘The efficacy and safety of sunscreen use for the prevention of skin cancer’ – Megan Sander, Michael Sander, Toni Burbidge, and Jennifer Beecker. CMAJ December 14, 2020 192 (50) E1802-E1808; DOI: https://doi.org/10.1503/cmaj.201085.
https://www.cmaj.ca/content/192/50/E1802

2. ‘Modern sun protection’ – Sebastian Singer, Sigrid Karrer, Mark Berneburg. Current Opinion in Pharmacology, Volume 46, June 2019, Pages 24-28.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1471489218301243

3. ‘Application of SPF moisturisers is inferior to sunscreens in coverage of facial and eyelid regions’ – Published online 2019 Apr 3. doi: 10.1371/journal.pone.0212548. PLoS One. 2019; 14(4): e0212548. PMCID: PMC6447356, PMID: 30943192.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447356/

4. ‘Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging’ – Manpreet Randhawa, Steven Wang, James J Leyden, Gabriela O Cula, Alessandra Pagnoni, Michael D Southall. Dermatol Surg. 2016 Dec;42(12):1354-1361. doi: 10.1097/DSS.0000000000000879.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

» Referenties

Conclusie beste dagcreme met SPF 2023

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke (Schoonheidsspecialist)

Tineke is oprichter van het platform Jouwlijfstijl.nl . Ik ben geen 18 meer en mijn motto is om gezond, vitaal en mooi verzorgd ouder te worden. Ruim 40 jaar beweeg ik mij in de wereld van cosmetica en voeding. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur heb ik enorm veel kennis opgedaan en gezien wat de beste huidverzorging en goede voeding voor je huid en je lichaam doet. Vind op dit platform de tips, informatie en mooie producten om je huid, je lichaam en je gezondheid te verbeteren. Ik deel ze met liefde voor je.